Ahmet sonuçtan çok memnun

Acer Aspire 7 Düşük FPS

06 Haziran 2023 15:17

Vatandan Acer Aspire 7 A715-42G bir laptop aldım. İçerisinde RTX 3050 ve Ryzen 5 5500U var. Böyle bir sistem League of Legends'da 50 FPS'e kadar düşüyor ve ortalama FPS oyun boyunca 80 falan. Bu değerler Valorant'ta ortalama 70 oluyor ve bu değerler imkansız. Gerçekten bu laptopu oyuncu laptopu diye aldım ki öyle zaten ama servise gittiğinde işler değişti. Normalde ayıplı ürün olarak bana iade verilmesi gerekiyordu ama sadece format atıp yolladılar. Sorunun yazılımsal hatalardan kaynaklandığını söylediler. Bu yüzden sistemi sıfırdan kurmuşlar, AMD ve Nvidia driver'larını yüklemişler falan filan. Cihaz format atılıp geri yollandı ve sorunum çözülmedi. İadeye uygun görülecek bir durum yokmuş, öyle söylediler. Bugün yeniden servise gidecek, sorun devam ediyor diye. Eğer yetkililer bunu görüyorsa yardımcı olsunlar, ürünüm ayıplı ve Acer yetkili servisi bu konuda hiç yardımcı olmuyor.

Yorumlar (5)

Ömer

RAM eklemek şart gibi yalnız, benim de aldığım 43 g modeli 8GB RAM ile gelmişti, 8 GB RAM ile tam performans tam alamazsınız,. Çift kanallı çalışıyor bildiğim 8+8 RAM ile. Bir de Acer Quick Access uygulaması var, çalışma modunu (system usage mode) performans olarak seçin.

Ömer

Evet, 8GB RAM eklemek sorunu çözebilir. 43 g modelini aldım, 8 GB ekledim. Siz servise taktırabilirsiniz.

Ahmet

Alakası yok bilgisayarcı arkadaşım var baktırdım darboğaz gördü oyunlarda testlerini falan yaptı sorun darboğaz dedi servise gönderirken raporada yazdık darboğaz olduğunu ama ısrarla bize sadece furmark testlerini yapıp bir sorun olmadığını söylediler (furmark sadece ekran kartı performansını görür darboğazı göremez)

Tamer
Tamer

Hocam sorun çözüldü mü? Neyden kaynaklanıyormuş?

Güray
Güray

Aynı üründen bende de var 8 GB RAM upgrade yaptım sorun çözüldü açamadığım oyun yok

Acer Aspire A715-42G Performans Sorunu

Zehra
15 Temmuz 2023 01:14
Acer Aspire A715-42G Performans Sorunu

Acer Nitro 5 Performans Sorunu

Serkan
30 Nisan 2024 14:27
Kerem sonuçtan hiç memnun değil

Acer Nitro An515-54 Düşük Performans Ve Yaşadığım Problemler

Kerem