Zafer Koleji Sözleşme Ya Da Senet Olmadan Ek Ücret Talep Ediyor

23 Temmuz 2024 18:418.397

Kızım 2019 -2020 eğitim öğretim yılında Ankara Zafer koleji ne %95 eğitim bursu ile kabul edildi. 11. Sınıfta ıb eğitim programına dahil oldu. Ib programına kayıt yaptırmadan önce bu programın ücreti olup olmadığını sorduğumda hiçbir ücret ödemeyeceğimiz söylendi ve biz de kaydımızı gerçekleştirdik. Programın yarısı tamamlandı. 11. Sınıf bitti. 12. Sınıfa kayıt yapılırken ıb programının Ücretli olduğunu bu ücreti önceki yıllarda okulun ödediğini ama artık okulun ödememe kararı aldığını ve bu 400 Euro'luk ıb program ücretini bizim ödememiz gerektiği sözel olarak iletildi. Bunun üzerine okul müdürlüğüne dilekçe yazarak bu ücretin ödenmesi gerektiğinin bize programa başlamadan ne yazılı ne de sözel iletilmediğini, ıb eğitim programının ilk yılını tamamlamış öğrencilerden bu ücretin talep edilmesinin yanlış olduğunu, programın ortasında bunu ödemeye zorunlu tutmanın bir dayatma olduğunu ve bunun etik ve yasal olmadığını belirterek itiraz ettim. Bu dilekçeme 1 yıl boyunca hiçbir cevap verilmedi. Ayrıca Kızım okuldan okul 1. Si olarak mezun oldu. Okul kapandı ve bana icraya verdiklerine dair direk tebligat gönderildi.
İcrayı durdurmak için itirazımı yaptım. Bu borcu kabul etmiyorum. Etmiyorum çünkü, 1. Si bu programın Ücretli olduğuna dair bilgilendirme programa kayıt yaptırmadan önce yapılmadı. Aksine ücretsiz olduğu Ib koordinatörü Ö**** hoca tarafından sözel olarak söylendi. Böyle bir ücret beyanı yazılı bir şekilde de yapılmadı. Yazılı bir sözleşme ve altında benim imzam olan bir belge yok. 2. Si böyle bir ücret beyanı yapılmış olsaydı da kızım %95 eğitim burslu olduğu için bu ücretin %5 i ni bizden talep edebilirlerdi. Ve bu ücreti de ıb programına kayıt yaptırırken ödememizi istemeleri gerekirdi okul bittikten sonra mezun olduktan sonra değil.
Ayrıca İcra takibini başlatmak için dayandıkları belge 11 Haziran 2024 tarihli kesilen bir fatura yani okul kapandıktan sonra öğrenci mezun olduktan sonra.
Şimdi size soruyorum okul birincisi olarak mezun olan ve okul tarihindeki en yüksek ıb puanını alan bir öğrenciye bu bir ödül müdür ceza mıdır? Bu haksız duruma son verilmesini talep ediyorum.

25 Temmuz 2024 14:01 (Şikayetten 1 gün sonra)

• Şikayetvar.com sitesine 23.07.2024 tarihinde kurumumuz ile ilgili paylaşılan “Zafer Koleji Sözleşme Ya Da Senet Olmadan Ek Ücret Talep Ediyor” başlıklı yazının içeriği tamamen gerçek dışıdır. Paylaşımı yapan kişinin velisi bulunduğu öğrenci kurumumuza ait lisede belirttiği gibi %95 burslu olarak eğitim görmüş ve eğitimi burslu olarak verilmiştir. Öğrenciye verilen burs Milli Eğitim mevzuatı kapsamında verilen eğitime ilişkin olup bu sözleşmesinde de açıkça yer almaktadır. Dolayısıyla paylaşımı yapılan ıb eğitiminin öğrencimize verilen burs ile hiçbir ilgisi bulunmamaktadır. • ıb eğitimi Milli Eğitim mevzuatı kapsamında verilen eğitimin kapsamında olmayan tamamen İngilizce olarak verilen ve uluslararası diploma imkanı sağlayan, talep eden ve bu eğitime kabul kriterlerine uygun öğrencilere verilen bir eğitimdir. Bu eğitimin sadece giderlerine tekabül eden ücret (bu da yıllık 13.966,68 TL’ye tekabül etmektedir) katılım sağlayan öğrencilerin velileri tarafından karşılanmaktadır. Bu husus tüm velilere defalarca iletilmiştir. Kaldı ki başvuru sahibi veli dışında ıb eğitimine katılan tüm öğrencilerin velileri tarafından söz konusu bedel ödenmiş olup bu durum dahi başvuru sahibinin beyanlarının gerçek dışılığının en açık göstergesidir. Ücretsiz olarak verileceği yönünde bir sözleşme olmayan ve alınan bir hizmetin bedelinin hizmeti alan tarafından ödenmesi gerektiği çok basit bir hukuk kuralıdır. Başvuru sahibinin velisi bulunduğu öğrenci ıb Eğitim Hizmetini almış, eğitimi tamamlamış diploması dahi kendisine verilmiştir. • Bu bedelin ödeneceği veliye birçok kez söylenmiş, talep edilmiş ve hatta 11.06.2024 tarihinde de faturası kesilerek veliye gönderilmiş olup, veli faturayı aldığı halde ne faturaya ne de içeriğine itiraz etmiştir. Kesinleşen fatura ve ödeme yapması gereken eğitim gideri olan bedel tüm taleplere ve faturaya rağmen ödenmeyince Ankara 1. Genel İcra Müdürlüğü’nün 2024/39865 sayılı icra dosyası ile 13.06.2024 tarihinde işleme konmuştur. Velinin ‘Okul kapandı ve bana icraya verdiklerine dair direk tebligat gönderildi’ şeklindeki beyanı gerçek dışıdır. Yapılan aylarca velinin ödeme yapmasını beklemek ve ödeme yapmamakta ısrar etmesi üzerine son çare olarak yasal yola müracaat etmekten ibarettir. • Başvuru sahibinden alacağın tahsili için yasal yollara başvurulmuş olup, başvuru sahibi tarafından da başvurusunda bildirdiği gibi icra takibine de başvuru sahibi tarafından itiraz edilmiştir. Dolayısıyla bundan sonraki süreçte açılacak davada başvuru sahibinin mi okulun mu haklı olduğu mahkeme tarafından karara bağlanacaktır. Yargıya intikal etmiş bir konunun şikayetvar.com’a taşınarak okulun alacağından vazgeçmesinin talep edilmesi yani başvuru sahibinin yanlış ve doğru olmayan beyanlarla, okul hakkında olumsuz yorum yayınlatarak ödemesi gereken bedeli ödememek için şikayetvar.com’u kullanması sitenin kuruluş amacına aykırılık teşkil etmektedir Fatura ve ıb eğitim hizmetini aldığının ilişkin diploması ile “Zafer Koleji Sözleşme Ya Da Senet Olmadan Ek Ücret Talep Ediyor” başlığının gerçek dışı olduğunun ispatı olduğu gibi yukarıda ayrıntılı açıklandığı üzere talep edilenin ek ücret olmaması karşısında şikayet içeriğinin gerçeği yansıtmadığının sabit olması nedeniyle ve söz konusu hususun taraflar arasında artık yargıya intikal etmiş olmasından dolayı böyle bir başvurun sitenizde yayınlanması kabul edilemez. Şikayetçi hakkında bu gerçek dışı beyanları ve kurumun itibarını sarsıcı beyanları ve oluşturacağı ticari zararları için maddi ve manevi tazminat davaları ile gerçek dışı beyan nedeniyle savcılığa suç duyurusunda bulunulacağını da ayrıca bildiririz. • Şikayetvar.com sitesine şikayet eden veli tarafından yapılan haksız ve mesnetsiz ve gerçek dışı beyanlar içeren “Zafer Koleji Sözleşme Ya Da Senet Olmadan Ek Ücret Talep Ediyor” başlıklı tamamen yanlış algı oluşturacak başlık ve içerikli şikayetin yayınlanmamasını aksi halde gerekli hukuki işlemlerin yapılacağını saygılarımızla bildiririz.

25 Temmuz 2024 14:15

Veliye defalarca söylenmesine ve fatura kesilmesine rağmen diye bir ibareniz var. Bana programa kayıt yaptırırken bu söylendi mi ya da yazılı olarak bir sözleşmede belirtildi mi? Defalarca kim ne zaman bana söylemiş? Bunu da belirtirseniz sevinirim. Sadece kendinizi savunmak için yazıyorsunuz bunları gerçek olmadığını siz de çok iyi biliyorsunuz. Diğer velilerin de bunu zorunlu tutulduğu için uğraşmak istemedikleri için ödediğini siz de çok iyi biliyorsunuz. Turnitin şifresi vermeyiz icraya vereceğiz şeklinde konuşmalar yaptınız velilere. Beni arayıp bu şekilde konuşmaya cesaret edemediniz. Çünkü haksız bir talep olduğunu çok iyi biliyorsunuz. Direk icraya verdiniz. Tekrar söylüyorum, programa kayıt esnasında defalarca sormama rağmen bu programın ücretli bir program olduğu söylenmedi hatta sadece sınav ücreti var başka bir ücret yok dendi. 1 yıl sonra böyle bir ücret olduğu ve öğrenciden alınacağı söylendi. Okul böyle bir kararı aldıysa madem bu ıb programına yeni kayıt yaptıran öğrencilerden başta bilgi vererek alınır. Mezun olmak üzere olan öğrenciler den değil.

Burs Kontenjanı Ve İletişim Sorunları: Mağduriyet Yaratan Süreç

Meltem
23 Ocak 2025 14:396.087

Kurumun bursluluk sınavında kızım yüzde 60 burs kazandı. Bursun kontenjan dahilinde olduğu ve ocak ayı içinde kayıt yapt...

3 Destek

Yeni Nefes Kolejleri'nde Sözler Tutulmuyor: Veliler Mağdur

Duygu
12 Kasım 2024 11:496.189

İlkokul 3. Sınıf dahil çocuğum Yeni nefes kolejlerine gitti. Okulun el değiştirmesiyle birlikte verilen sözler tutulmama...