İrde sonuçtan hiç memnun değil

Yenilikçi Öğrenme Okulları Güzelbahçe'de Rezil Olduk!

26 Şubat 2024 15:25

Üç yıldır 'kuruluş aşamasında', 'geçici' diyerek kalmamızı ısrarla isteyen ve Güzelbahçe'deki okuldan Aralık sonunda apar topar ayrılmak zorunda kaldık. Her yıl küçülen ve sürekli öğretmenlerin ile çocukların ayrıldığı okulda, bu yıl sınıfları birleştirip kesinlikle öğretmenlik yapmaması gereken bir öğretmen atandı. Sürekli bağırıp tehdit eden bu öğretmen, 'çok gürültü var' diyerek sınıfta sinirlenip çocuğumun kitabını yere atıp parçaladı. Okul yönetimiyle görüşmek istediğimizde, bizi dinlemek yerine 'sorun sizde' tavrı sergilediler ve 'sınıfta üç çocuk sorun yaşıyor, yirmi, üçten büyüktür' şeklinde bir cümle kurabildiler. Daha önce ıslak çorap için aranırken, çocuğumun başına aldığı ciddi bir darbeyi bize haber vermeyecek kadar küstüklerini anladık. Çocukta beyin ödemi oluşmuştu! Bunun üzerine bir daha okula göndermedik.

Dönem ortasında sınıftan yedi kişi ayrılmasına rağmen, bu öğretmenin çocuklara kötü muamelesine seyirci kaldılar. Dürüst olmak gerekirse, 'biraz bağırmaktan bir şey olmaz' diyorduk. Ancak çocuğumun üç yıldır devam ettiği Brainfit testlerinde beyin fonksiyonlarını etkileyen bu travma nedeniyle psikolojik darp raporu alınca, çocuğumuzun maruz kaldığı durumun ciddiyetini fark ettik. Yıl ortasında okul aramak zorunda kalmak, psikologlara başvurmak, çocuğumuzun sağlığıyla oynanmasının yanı sıra ciddi bir maddi kayba da uğradık. Geçen yıl erken kayıt için ödediğimiz paradan yüzde on kesinti yapıldı. Altmış gün ödeme süresi verdiler ve hâlâ süresi geçmesine rağmen paramızı ödemiyorlar.

Bir okulun, bir aile ve çocuğa verebileceği zararın bu denli büyük olabileceğini gösteren Yenilikçi Öğrenme Merkezi ve K*** ailesini vicdanlarıyla baş başa bırakıyorum. Gerçi vicdanları olduğunu düşünmüyorum.

Cenk
Cenk

Merhaba, oğlumuzu yazdırmak istiyorduk. Durumunuza çok üzüldük.

Esra sonuçtan hiç memnun değil

Mba Okulları Ümraniye Kampüsü Kreş Psikolojik Şiddet

12 Kasım 2023 00:02
Dilan sonuçtan hiç memnun değil

Kreşte Oğluma Yapılan Haksızlık Ve İlgisizlik

07 Ocak 2025 05:48