Ezgi sonuçtan hiç memnun değil

Yeditepe Üniversitesi Diş Hastanesi Hastasına Asla Saygı Duymayan Bir Hastane

06 Mayıs 2024 16:24

Eğer bu hastaneye herhangi bir nedenle yolunuz düşerse, öncelikle hasta hakları biriminin numarasını kaydedin. Çünkü hastanenin en iyi işleyen kısmı orasıdır ve diğer bölümler sizi dikkate almadığından, şikayetçi olmadan ilerleyemeyeceğinizi göreceksiniz.

Bu yüzden hasta hakları birimine en çok ihtiyacınız olacaktır. Operatör, randevu ve fiyatlandırma bu üç bölüm, sanki özellikle çalışmak istemeyen kişileri arayıp bulup oraya yerleştirmişler gibi. Elinizde fiyat bilgilendirme formuyla gittiğinizde, fiyatlandırma bölümü sizin kapıda beklediğinizi gördüğü halde, içeride başka bir hasta olmamasına rağmen, kapıyı kapalı tutup 20 dakika sohbet etmekte bir sakınca görmüyor.

'Ben boşuna bekliyorum, içeride hasta yok galiba' diyerek içeri girdiğinizde ise, hekiminizin yazdığı üç tedavi seçeneğinden sadece birine fiyat verip, sizi bir hafta peşinden koşturduktan sonra 'Pardon, kağıdın arkasında kalmış diğer iki tedavi seçeneği, görmemişim' diyebiliyorlar.

Bilgi almak için aradığınızda ise, tedavinizin adını ve hangi bölüme bağlanmak istediğinizi belirtmenize rağmen, sizi üniversitenin öğrenci işlerine bile bağlayabiliyorlar. 18 Nisan'da bu hastanede muayene oldum, bugün 6 Mayıs. Önümde uzun bir tedavi sürecim var ancak 13 iş günü geçmesine rağmen hala bir arpa boyu yol alınamadı.

Hastanede ciddi bir iletişim ve koordinasyon problemi var. Hangi numarayı ararsanız arayın, hatlar düşmüyor. Direkt dahili numarayı tuşlayıp ilgili bölüme bağlansanız bile, hat sürekli meşgul çalıyor. Eğer çok şanslıysanız ve hat düşerse, durumunuzu anlattıktan sonra 'Dönüş yapacağız' deyip telefonu kapatıyorlar ve asla geri aramıyorlar.

Çünkü sistemleri yanlış kurulmuş, 'Numaranızı bırakın, biz sizi arayalım' gibi bir sistem hiçbir hastanede olmamalıdır. Aradığınızda ilgili bölüme veya kişiye hemen bağlanabilmeli ve süreci hızlıca yürütebilmelisiniz.

Bir hasta olarak, sizin telefon trafiğinizden daha önemli işlerim var, mesela tedavimi başlatmak gibi.  Ben burada ortognatik cerrahi için olmaya karar vermiştim, ancak en ufak bir planlamayı bile yapamadıklarını gördüğüm için tedaviyi iptal ettim. Bırakın ağzımı, çenemi, dişlerimi, kesilen tırnağımı bile onlara emanet etmem.

Ertuğrul sonuçtan hiç memnun değil

29 Ocak 2024 11:48

Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Hastanesi Ortopedi Polikliniği Hastadan Çok Konuştuğu Telefona İlgi Göstermesi

30 Ağustos 2023 00:07

03 Temmuz 2024 15:45
Hakan sonuçtan hiç memnun değil

Bezmialem Hastanesi Çalışanlarının Saygısızlığı

22 Eylül 2023 23:54