Yedikule Göğüs Hastalıkları Ve Göğüs Cerrahisi Acil Servis Hüsranı: Tedavi Ve Rapor Çıkmazı

12 Nisan 2024 23:00

09.04.2024 saat 22.26'da iş çıkışı T. C. Sağlık Bakanlığı İstanbul Yedikule Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi'nin acil bölümüne gittim. *** adında bir doktor vardı. Doktora, vardiyamı zor bitirdiğimi, gerçekten çok hasta olduğumu ve ertesi gün tekrar işe gideceğimi söyledim. Kendisi bana yazdığı ilaçlarla ertesi gün işe gidebileceğimi söyledi. Teşekkür edip çıktım, ilaçları kullandım ve işe gittim; fakat hâlâ çalışabilecek durumda değildim. 11.04.2024 saat 07.57'de yine vardiyamı çok zor bitirip, tekrar iş çıkışı aynı hastanenin acil bölümüne gittim. Bu sefer *** adında bir doktor vardı. Durumu anlattım, gerçekten bir gün olsa bile dinlenmeye ihtiyacım olduğunu, iyileşemediğimi söyledim. Karşılığında aldığım cevap, 'Bu ilaçlarla en az bir haftada iyi olabilirsin, dinlenmek isteyebilirsin; ama üst solunum yolu enfeksiyonu raporu yazamam. Çünkü SGK tarafından işlenmiyor, ' şeklindeydi. Hiçbir doktor, fark etmeksizin bu şekilde dedi. Ne hızlı tedavi yolu var, ne de istirahat raporu yazılıyor; üstelik üst solunum yolu rahatsızlığından rapor yazılamadığı yalanı söyleniyor. Bayram nedeniyle her yer kapalı olduğu için mecburen acile gitmek zorunda kaldım. Hiçbir çözüm üretilmiyor. Hastalığınızla sizi baş başa bırakıyorlar. İş yeri rapor ister, hastane seni gerçekten hasta görmesine rağmen rapor yazmayıp iş yerinin izin vermesini söyler; bu nasıl saçmalık! Hasta birine nasıl bir günlük rapor yazılmaz? İlaç yazmışsınız, düzelemedim; bu şekilde çalışmaya zar zor devam ediyorum. Üstelik bir haftaya ancak iyileşeceksem mantıken nasıl çalışabilirim? Doktor kendiyle nasıl bu kadar çelişip raporun SGK tarafından kabul edilmediği yalanını söyleyebilir? Bu mağduriyetin acilen giderilmesini istiyorum!

13 Ocak 2024 13:49
Kara sonuçtan hiç memnun değil

16 Haziran 2025 08:53
Ciddi Hastalığım İçin Yetersiz Ve İlgisiz Tedavi

Yedikule Göğüs Hastalıkları Ve Göğüs Cerrahisi Eğitim Ve Araştırma Hastanesi Yedikule Hastanesi Kabadayı Doktor

26 Nisan 2024 10:23
Bahar sonuçtan hiç memnun değil

Yedikule Göğüs Hastalıkları Ve Göğüs Cerrahisi Eğitim Ve Araştırma Hastanesi Acil Serviste Yaşanan Olumsuz Doktor Davranışı

12 Nisan 2024 20:43