Yabancı Numaradan Aranma

18054 Görüntülenme
WhatsApp, dünyanın en popüler anlık mesajlaşma uygulamalarından biridir. Ancak bazı kullanıcılar, tanımadıkları yabancı numaralardan arama aldıklarını bildirmişlerdir. Bu, kullanıcının rahatsız edilmesine, istenmeyen çağrıların yapılmasına ve hatta potansiyel dolandırıcılık risklerine yol açabilir.
Şikayetvar
Şikayetvar Çözüm Uzmanı 04 Ekim 2023 09:15

Sorunun Neden Kaynaklanabileceği:

Kişisel Numaranızın Sızdırılması: Eğer telefon numaranızı internette ya da başka yerlerde paylaşıyorsanız veya bir veri ihlali sonucu numaranız sızdıysa, bu tür aramaları almanız olasıdır.
Rastgele Numara Seçimi: Dolandırıcılar veya otomatik çağrı yapma sistemleri, rastgele numara seçerek kişilere ulaşabilir. Bu, yabancı numaraların sizi WhatsApp üzerinden aramasına neden olabilir.
Uygulama Hataları: Nadiren de olsa, WhatsApp'ta bir hata nedeniyle yanlışlıkla başka kullanıcılara yönlendirilmiş çağrılar olabilir.

Sorun Yaşayan Kişilere Öneriler:

Gizlilik Ayarlarınızı Gözden Geçirin: WhatsApp ayarlarınızdan, sadece rehberinizdeki kişilerin sizi arayabileceği şekilde gizlilik ayarlarınızı düzenleyin.
Bilinmeyen Numaraları Engelleyin: Tanımadığınız bir numaradan arama aldıysanız, bu numarayı WhatsApp üzerinden engelleyebilirsiniz.
Kişisel Bilgilerinizi Paylaşmayın: Telefon numaranızı gereksiz yere paylaşmaktan kaçının. Online platformlarda telefon numaranızı paylaşmanız gerekiyorsa, bu bilgiyi mümkün olduğunca özel tutun.
Uygulamayı Güncel Tutun: WhatsApp'taki güncellemeler, genellikle bu tür sorunları engellemeye veya azaltmaya yardımcı olabilecek güvenlik yamalarını içerir. Uygulamanızı düzenli olarak güncellediğinizden emin olun.

Eğer sorun devam ediyor veya şüpheli faaliyetlerle karşılaşıyorsanız, şikayetinizi Şikayetvar sitesi üzerinden ilgili kuruluşlara bildirerek yardım alabilirsiniz. Burada benzer sorunları yaşayan diğer kullanıcılardan öneriler alabilir, sorununuzu daha geniş bir kitleye duyurabilirsiniz.

Nuray
Nuray
WhatsApp Müşterisi
22 Aralık 2023 08:08

Beni de bir hafta önce bu numara aradı. Ve kapattım bir saat sonra WhatsApp tan atıldım... Sühan hesabıma giriş yapamıyorum... Gerçekten midem bulanıyor artık 😡 şaka gibi

Onur
Onur
WhatsApp Müşterisi
30 Mayıs 2025 14:23

+35956879952 bu numara sizi aradimi Nuray hanım benim için çok önemli

Esma
Esma
09 Mayıs 01:05

@Onur beni de böyle bir numara aradı telefonum araca bağlıydı ismimle hitap etti bana bir şey söyleyecekti sonra eşin seni aldatıyor dedi. Beni tarif etti aklınca. Karakola gidip şikayetçi olacağım. Aile huzurumu bozmaya çalıştı.

Yabancı Numaradan Aranma ile İlgili Şikayetler

Legal Union Adına Farklı Ve Çoğu Zaman Yabancı Numaralardan Aranıyorum

Çiğdem
15 Mayıs 13:49

WhatsApp Üzerinden Gelen Sahte Miras Teklifi Ve Kişisel Verilerin Kullanım Riski

Hektor
14 Mayıs 01:21
whatsapp-uzerinden-gelen-sahte-miras-teklifi-ve-kisisel-verilerin-kullanim-riski-2.jpg

Sahte Avukat Profiliyle Yanıltıcı Suçlama Ve Tehdit Şikayeti

11 Mayıs 11:15

WhatsApp’tan Gelen Şüpheli Yabancı Aramaya Karşı Güvenlik Talebi

Yıldırım
10 Mayıs 21:24

Kişisel Bilgileriyle 100 TL Talep Eden Sahte Arama Ve Rehberdeki Kişilere Mesaj Gönderimi

Levent
10 Mayıs 20:07
kisisel-bilgileriyle-100-tl-talep-eden-sahte-arama-ve-rehberdeki-kisilere-mesaj-gonderimi-1.jpg

WhatsApp Üzerinden Gelen Bilinmeyen Görüntülü Aramalara Karşı Güvenlik Endişesi

Rıdvan
09 Mayıs 16:27

Telefonla Yapılan Tehdit ve Taciz Şikayeti

Melek
08 Mayıs 20:40

TV8 İddialı Arama İle Kimlik Numarası Zorla Talep Edilmesi Ve Sahte Konum Şikayeti

Nurcan
08 Mayıs 00:23
tv8-iddiali-arama-ile-kimlik-numarasi-zorla-talep-edilmesi-ve-sahte-konum-sikayeti-1.jpg

WhatsApp'tan Gelen Yabancı Görüntülü Arama Ve Veri Güvenliği Endişesi

Muhammed