Ayda sonuçtan hiç memnun değil

VFS Global Vize Başvuru Evrak Yükleme Sorunu!

VFS Global Vize Başvuru Evrak Yükleme Sorunu!
26 Aralık 2024 19:09

Yarın sabah 9.30'daki İngiltere vize görüşmesi için dokümanları iki gündür uğraşmama rağmen yükleyemiyorum. Yüklediğim dokümana 'Bu doküman daha önce yüklenmiştir' diyor. Dosyanın ismini değiştirip farklı isim veriyorum ama bu kez de 'The uploaded file is virüs infected' şeklinde uyarı veriyor. VFS Global'e yarın evrakların fotokopisini çekerek götürmeyi düşünüyoruz. Umarım sitelerinden kaynaklanan bu sorundan ötürü bizden herhangi bir masraf talep edilmez. Ya da mümkünse hemen görüşmeye geçilip evrakların yüklenmesine yardımcı olunur.

27 Aralık 2024 10:08 (Şikayetten 14 saat sonra)
29 Aralık 2024 21:54

VFS Global & Gateway müşteri İlişkileri Yonetimi, Daha önce sayısız kereler İngiltere vizesi için, aile bireylerim adına tls Contact sitesi aracılığıyla tüm dokümanlarımı sorunsuz şekilde yükledim. Dosyaların hangi büyüklükte olması, nasıl kategorize edilip, İngilizce adlandırılması konusunda gerekli bilgilere sahibim. Ancak VFS Global web sitesinden dosyaları yüklerken anlam veremediğim sorunlar yaşadım ve bunları kendi cabamla çözmek için çok vakit harcayıp, moral olarak çok yıprandım. Sadece iki dosyayı başarıyla yükleyebildim. İlki, Proof of Application kısmına yükleyebildiğim Check List idi. Sonrasındaki Accomodation-Permanent/ Temporary kısmına yüklediğim İngiltere'deki tapu belgemdir. Sonrasında yüklemeye çalıştığım hemen hemen her dosya için uyarı mesajı aldım. Ya dosya ismi uygun değil dedi, ( 109 Missing/ Invalid Document name) ya bu dosya daha önce yüklenmiştir dedi ki yüklenen dosyalarda o dosya hiç mevcut bile değildi. Dosya isminde değişiklik yapıp tekrar yüklemeye çalıştığımda ise "The uploaded file is virüs infected" seklinde anlamsız başka bir uyarı verdi. Bunları uygularken Parantez vb. Seklinde özel karakterler kullanilmamasini- 5 MB asılmaması gerektiğinin oldukça farkındaydım ve buna uygun davrandım. Laptopumdaki Cache'leri temizledim, history ve şifreleri yine aynı şekilde temizledim. Farklı arama motoru üzerinden sitenize giriş yaptım. Ancak hiçbir şey çözüm olmadı. Tüm bunlar sadece zaman kaybına ve vakit darlığından ötürü psikolojik yıpranmaya sebebiyet oldu. Tek hatam sanırım her şeyin tls Contact sitesindeki gibi tereyağından kil çeker kolaylıkta olacağını dusunmemdi.

29 Aralık 2024 21:55

Her şey yüklenmiş gibi görünür Olduğunda ise save and upload tuşuna bastım ancak submit butonunu bulamadım yani eğer yüklendiyse sonraki asama gönder /submit olmalıydı ama öyle bir seçenek yoktu bile. Ne yazık ki, VFS Global bana 1500 TL ödetip kendilerinin Assisted hizmetinden faydalanmamın dışında başka bir seçenek bırakmıyordu. Aksamın geç bir saati laptopumu alıp kirtasiye /internet cafe gibi bir yer aramaya başlayıp sonuç olarak tüm kişisel verilerimi aleni bir ortamda print ettirmek zorunda bırakıldım yaklaşık 487 TL ödeyip siteye yükleyemediğim tüm dokümanları yazıcıdan cikartirip yine gecenin geç bir saati bunları VFS Global'de sabah 9.30 da randevusu olan yeğenime ulaştırmak zorunda kaldım. Yaşadığım tüm bu stres'i telafi edebileceğinizi düşünmüyorum ve şimdiden ilerideki başvurularda yasabilecegim olumsuzları düşünüp rahatsızlık duyuyorum. Diğer bir mesele ise, tlscontact başvuru günü yaklaştıkça dökümanların yüklenmesi gerektiği konusunda bildirim mailleri yollarken, VFS Global trajikomik şekilde ancak Randevu saatini geçtikten sonra bugün randevunuz var seklinde bir mail yolladı. Tüm bu noktaların iyi bir şekilde değerlendirilip gerekli iyileştirilmelerin yapılmasını talep eder, en azından yaşadığım maddi zararın telafi edilmesi konusunda gereğinin yapılmasını rica ederim.

29 Aralık 2024 21:58

VFS Global & Gateway müşteri Hizmetleri e-mailime yolladığınız aşağıdaki link'de size ödediğim 1500 TL'yi geri talep edebileceğim bir bolum yoktur. Sayın a. G... R,

Esme

Şu anda bende evrakları yüklemeye çalışıyorum, upload ediyor, preview yapabiliyorum ancak save and update dediğimde ekran sonuçalnmıyor, diğer yorumları okuyunca sanki kasıltı yapılıyor gibi geldi bana, site düzgün çalışsa kendimizin yapabiileceği işlemi orada yapılsın diye para kazanmak amacı ile mi acaba çalışmaz halde tutuyorlar anlamadım. Denemeye devam edeceğim, sonucu tekrar yazarım, iki gündür deniyorum, gündüz denedim, gece denedim, hafta sonu deniyorum ama site düzgün çalışmıyor yükleme gerçekleşmiyor.

Ayse sonuçtan hiç memnun değil

VFS Global'in Sistem Sorunları Yüzünden Yaşanan Stres

06 Ocak 22:51