14 Ağustos 2024 10:47

14 Ağustos'ta aracımı Ankara Eskişehir yolu Tüvtürk'e muayeneye götürdüm. 20 yıldır muayeneden geçen araç şimdi ne hikmetse 1.1.61 kusur no'suyla Azami yüklü ağırlığı araç cinsi/sınıfı ile uyuşmuyor denilerek ağır kusurlu olarak işaretlenerek onaylanmadı. Önceki muayenede LPG tankının senesi geldiği için değiştirmiştim ve muayeneden yeni tank ile onaylı projesiyle sorunsuz geçti. 2 sene sonra ne oldu ki ağırlık fazlalığı varmış, bu yüzden ağır kusurluymuş. Daha önce aynı araç aynı LPG tankı ve aynı istasyona gitmeme rağmen neden kusurlu ve ağırlık problemi şimdi çıktı?

15 Ağustos 2024 10:28 (Şikayetten 23 saat sonra)
22 Nisan 2025 00:01

Tekrar soran arkadaşlar için cevaplıyorum. Satış bayisinden, aracın ıslak imzalı fabrika çıkış belgesini istettim. O belgedeki ağırlıkla yeni LPG projesi yaptırdım ve tekrar muayeneye gittim. Sistemden aracın ağırlığı düşmüş olarak gözüktü ve muayeneden geçebildim. Oradaki arkadaş sağ olsun benim durumumu bildiği için ruhsat konusunda sıkıntı çıkarmadı sistemden halletti. Ardından ıslak imzalı belgeyle notere gidip yeni ağırlık değeriyle ruhsatı yenilettim. Önce notere gidip yeni ruhsatla muayeneye gitmek daha doğru olacaktır.

Yorumlar (15)

Proje ne kadar teşekkürler

Ali

Yeni proje yapılınca sıkıntı olmadı değil mi kardeşim

Noterden mu düzeltme yaptınız

Tuncay
Tuncay

Çözüm bulabildiniz

Mesut

Sorun çözüldü mü gece bildinizmi

Mesut

Fabrikanın verdiği kağıtla ruhsatı değiştire biliyormuyuz

2000 model Renault 19 aracım için aynı sorunu yaşıyoruz çözüme nasıl ulaştınız.

Fikret

Selam Mustafa, Sorunu LPG projesini yeniden çizdirip, aracın net ağırlığını düşürterek çözdüm.

Sedat

Ayrıca bilgilendirme için teşekkürler.

Sedat

Matematik seviyeleri yeni yeni yükseliyor sanırım, 😁

Sedat

Aynısı 20/08/2024 tarihinde benimde başıma geldi. Muğla Fethiye Tüvtürk istasyonunda. Bu ne saçma bir uygulamadır. Şimdiye kadar nasıl geçti üstelik araçta hiçbir değişiklik yapmadım.

Suat
Suat

Gerçekten çok saçma bir uygulama

Fikret

Merhaba Sedat, Benim aracım için sorunun ne olduğunu uzun uğraş sonucu öğrendim, bilgi olması sebebiyle yazıyorum. Aracın net ağırlığı + koltuk sayısı (sürücü hariç) *71kg= Aracın azami ağırlığını geçmemesi gerekiyormuş, bu hesaplama 1.5 sene önce geldi diyerek bilgilendirme yaptılar. Benim aracım için ruhsatta 1458kg yazılmış net ağırlığı, azami ağırlığı ise 1660kg olarak belirtilmiş. Hesaplamaya göre 1458kg+3*71(213kg) = 1671kg olarak çıktı. 1660kg olan azami ağırlığı geçtiği için onay verilmedi. Ruhsatlarda değişiklik yapma hakkı noterlere devredilmiş, noterdeki arkadaşın dediğine göre; Eskiden bu kadar denetim yoktu bu sebeple araçlarda kontrol edilmeden kafalarına göre bir ağırlık yazıyorlardı dedi. Aracın yetkili servisinden yetkilendirme belgesi istedim bu belgede aracın fabrika çıkış bilgileri yazmakta. Bu belgede benim aracın net ağırlığı 1393kg olarak gözüküyordu, yani aracın ruhsattaki yazan net ağırlığı yanlıştı. Bu noterden düzeltilince sorun çözülecektir umarım, muayene tarihini bekliyorum.

Tüvtürk Azami Yüklü Ağırlık Net Brut Kg Uyuşmuyor

08 Haziran 2024 21:44
Sinan sonuçtan hiç memnun değil

03 Ağustos 2023 22:10

TÜVTÜRK Kategorileri