Türkiye Hayat Ve Emeklilik Ve Ziraat Bankası Bilgim Dışı Sigorta

28 Haziran 2024 15:53

Türkiye Sigorta Ziraat Bankası Bilgim Harici Sigorta Yeniliyor

Ziraat Bankası aracılığıyla kullanmış olduğum Sur Yapı konut kredisi için yapılan ve Konut Sigortası poliçesinin, Türkiye Sigorta şirketi tarafından talebim dışında yenilenmek istenmektedir. 653953403 Poliçe numaralı özel konut poliçesi, iznim ve bilgim dışında Türkiye Sigorta şirketi tarafından düzenlenmiştir. Bu hususta, yapılan poliçenin iptal edilmesini, hesabımdan çekilmiş ya da çekilecek olan prim tutarının kesintisiz olarak tarafıma iadesini, yenilemeye dair onayım olmadan tekrar yenilenmemesini istiyorum. Ayrıca sigorta özel klozunda da *Sigortacının sigorta poliçesini vade bitiminde yenileme zorunluluğu yoktur. Yenilemenin yapılabilmesi için sigorta ettirenin talebi ve şirketimizin kabulü esastır.* ifadesi yer almaktadır. Kredi kullanan kişiye talep etmesi halinde konut paket sigortası yaptırılabilir ve her yıl yenilenir. Konutlar veya sağlanan kredi ile yapılan meskenler zorunlu deprem sigortasına (DASK) tabidir. Konut sigortasının yenilenmesi kredi kullanan kişi sorumluluğundadır. Kredi kullanan kişiye talep etmesi halinde hayat sigortası yaptırılabilir. DASK dışındaki tüm sigortaların kredi kullanan kişinin talep etmesi halinde yapılacağı belirtilmektedir. 6502 sayılı kanunun Sigorta, yan finansal ürün ve hizmet sunumu madde 38- (Başlığı ile Birlikte Değişik:24/3/2022-7392/5 md.) (1) Tüketicinin yazılı veya kalıcı veri saklayıcısı aracılığıyla açık talebi olmaksızın kredi bağlantılı sigorta yaptırılamaz. Konut finansmanı kuruluşu, kredi bağlantılı sigorta içermeyen bir sözleşmeyi de tüketiciye teklif etmek koşuluyla kredi bağlantılı sigorta yaptırılmasını içeren bir konut finansmanı sözleşmesini tüketiciye sunabilir. Hükümde de açıkça belirtildiği gibi tüketicinin isteği dışında bu tarz sigorta işlemleri yapılamaz. Bu duruma istinaden, rızam dışında yenilenen 653953403 numaralı sigorta poliçesinin iptal edilmesini, hesabımdan çekilecek ya da çekilmiş 4601 TL tutarların hesabıma tarafıma dönüş yapılmadan (yurt dışında olduğumdan) iadesini talep ediyorum.

01 Temmuz 2024 09:12 (Şikayetten 2 gün sonra)
02 Temmuz 2024 19:05
Hasan
Hasan
02 Temmuz 2024 20:30

Beni aramayın maille ulaşın yazdım okuyamıyor musunuz. Bana maille ulaşın. Hatta ulaşmaya gerek yok iptal edin direk

Mehmet sonuçtan hiç memnun değil

İzinsiz Yenilenen Sigorta Poliçeleri Hakkında Şikayet

10 Nisan 2025 14:47

16 Eylül 2024 21:37
Türkiye Hayat Emeklilik Bilgim Olmadan Sigorta Poliçesi Kesilmesi
Cesur sonuçtan hiç memnun değil

18 Şubat 2025 14:22

22 Kasım 2023 12:31