Türk Kızılay Yabancı Uyruklu Doktorları Yardımcı Olmuyor!

03 Ocak 2024 16:47

Ankara Sincan'da bulunan Kızılay kan merkezine, kan verdiğime dair yazılı bir belge istediğimi belirttim. Kurumun böyle bir talepte bulunduğunu ifade ettim ve eğer yazılı belge verirlerse kan bağışında bulunacağımı söyledim. Onlar da yardımcı olacaklarını ifade ettiler. Önce belgeyi verdiler. Daha sonra bu belgeyi kuruma ibraz ettim fakat belgedeki tarih ile mesajın bana geldiği tarih örtüşmediği için kurum belgeyi işleme alamayacağını söyledi. Bunun üzerine belgedeki tarih kısmının düzeltilmesini ve belgenin yeniden verilmesini talep ettim. Oradaki yabancı uyruklu doktor, işlemin başka bir personel tarafından yapıldığını ve kendisinin bu belgeyi veremeyeceğini, ayrıca yapılan işlemin yasak olduğunu ifade etti. Eğer daha önceden verilmişse ve verilmesi yasaksa, başlangıçta neden kabul edildiğini anlamadım. Sonrasında 0 Rh negatif kanımı aldılar ve ben altı kişiye hayat vermiş oldum. Sanki karmaşık bir rapor istemişim gibi davranıldı. Oysaki verecekleri belge basit bir A4 kağıdında 'Kan verilmiştir.' ibaresinin bulunmasıydı. Kızılay beni mağdur etti. Bir daha Kızılay yerine hastaneye kan bağışında bulunacağım. Yazık, ülkemiz kimlerin eline kalmış.

08 Ocak 2024 10:49 (Şikayetten 4 gün sonra)

Değerli Vatandaşımız, Şikayetiniz ile ilgili olarak takip sürecimiz başlatılmıştır. En kısa sürede sizinle irtibata geçilecektir. Türk Kızılay hizmetleriyle ilgili tüm talepleriniz için size yardımcı olmaktan mutluluk duyar, bizlere göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı teşekkür ederiz. Sağlıklı günler dileriz

08 Ocak 2024 16:14

Numaralı bildiriminiz bize ulaştı. En kısa sürede sizinle iletişime geçeceğiz. Konuyu bizim ile paylaştığınız için teşekkür ederiz. Sağlıklı günler dileriz.

Kızılay Sağlık Grubu Yanlış Kan Grubu Bilgisi Hayati Risk Taşıyor

08 Ocak 2025 16:37