Tüketici Hakem Heyetleri Tüketici Hakem Heyetinin Kararını Görememe

30 Ocak 2024 18:3420.588

04/12/2023 tarihinde 2023/0510.5272 şikayet numaralı m. E adına Tüketici Hakem Heyeti'ne yaptığımız başvuru 17/01/2024 tarihinde karara bağlanmış gözüküyor. Ancak ne tebligat elimize ulaştı ne de web sitesinde kararı görebiliyoruz. İkisi de elimizde olmadığından firmayla iletişime geçip paramızı da isteyemiyoruz. Zaten 8-9 aydır firma ürün tutarını iade etmediği için Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurmuştuk yine bekliyoruz anlamadım bu işi. En kısa sürede karar formunun sisteme girilmesini ve ya tebligatın tarafımıza iletilmesini mağduriyetimizin giderilmesi için gerekli işlemlerin yapılmasını rica ederim.

31 Ocak 2024 16:47

Tüketici Hakem Heyeti'ne göre talebim reddedilmiş sebebi eksik evrak olarak belirtilmiş. 07/12 de elime ulaşan eksik evrak talebi tebligatına istinaden 13.12 tarihinde İ[email protected] mail adresine elimde bulunan bütün yazışmaları, faturayı fotoğrafları ve gerekli açıklamalarla her şeyi ilettim ki zaten başvuruda WhatsApp yazışmaları da bulunmaktaydı. Yine belge eksik denmiş o zaman yukarıda belirttiğim mail adresine attıklarım görülmedi veya kabul edilmedi mi anlamadım. Eğer bu maile atılan evraklar geçersiz olacaksa neden tebligatta yedi gün içerisinde e-posta, posta veya elden diye belirtilmiş? Eğer öyle bir şey varsa keşke maille dönüş yapılsaydı bizde olmadığını anlayıp ilçe Hakem Heyeti'ne elden teslim etseydik. Verilen kararı kabul etmiyorum lütfen mağduriyetimizin dikkate alınmasını ve gereğinin yapılmasını talep ediyoruz.

31 Ocak 2024 17:38

Tüketici hakem heyetiyle görüştüğümde talebimin belirsiz olduğu söylendi uyuşmazlık bedelini yazmışım paramı alamadığımı yazmışım konuşmalarda da belli mailde de bütün detaylarıyla açıklamışım paramın tutarını ve ödenmesini talep ettiğim tutarı belirtmişim daha ne kadar açıklayıcı olabilirim? Burada firmanın paramıza el koyması ücret iadesi istediğimizde yasal hakkımızken bu değişim yapmaya zorlaması ne para ne de ürünün elimizde olması hiç mi önemi yok yaptıkları yanlarına kar kalıyor adil mi bu? Yetmezmiş gibi karara itirazla uğraşmak durumundayım bir de ona masraf ödeyeceğiz. Haklıyken haksız durumuna düştük.

Selo
Selo
3 Nisan 2024 03:07

Ece hanım aynı durum bende de var bunu nasıl öğrencez lehime ya da a lehimi çıkıp çıkmadığına nasıl öğrenebilirim aynı şeyler olmuş siz nasıl bir yol izlediniz teşekkür ederim

Tüketici Hakem Heyeti Kararının Tebligat Sorunu

Şüheda
10 Aralık 2024 21:579.844

Tüketici Hakem Heyeti’ne 2024/0098.1189 numaralı şikayetimin 20/09/2024 tarihinde karara bağlandığı şeklinde sisteme gir...

Tüketici Hakem Heyeti Kararının Tebligat Sorunu

Öne ÇıkanKonular