Tuba Kuyumculuk (Sultanbeyli) Sultanbeyli'deki Kuyumculuk Dükkanı - Fahiş Fiyata Altın Satışı

05 Kasım 2023 14:23

Hem yatırım hem de alışveriş amaçlı altın almak için 25 Ekim 2023 tarihinde Sultanbeyli - Tuba Kuyumculuk'a gittim. Daha önceden birçok kez gittiğimiz ve çevremizdekiler de olumlu bahsettiklerinden dolayı alışveriş sırasında fiyatları çok da sorgulamadım. Ancak, aradan birkaç gün geçince kardeşim fiyatları önüme koydu, tam bir şok yaşadım. Meğer, aşağıda detaylarını paylaşacağım alışverişi yapmışım. Yanlarına o gün ki kura göre değerlerini ve hesaplama sonucunu da yazdım ki neye maruz kaldığım anlaşılabilsin.

22 ayar 8 gr 85 santim kolye -> 8,85X1645 = 14.558,25 TL
14 ayar 12 gr 21 santim zincir -> 12,21X1045 = 12.759,45 TL
Toplam = 27.317,7 TL

Bunların ederinin 50 bin tl olduğunu söylediler. Neden olduğunu anlamadığım indirim ile birlikte 47.500 TL'ye satın aldım.

Kardeşim hesaplamaları önüme koyunca beynimden vurulmuşa döndüm. Bizden işçilik için 20.182 TL para almışlar.

İster istemez çıkıp diğer kuyumculardan da fiyat araştırması yaptığım zaman olayın gerçek boyutunu anladım. Aradan 8 gün geçmesine ve bu arada altın fiyatlarının yükselmesine rağmen bir kuyumcu 40.000TL, diğer 2 kuyumcu ise satış bedeli olarak 35 bin tl olduğunu söyledi.

Bunun üzerine Tuba Kuyumculuk'a gidip konuştuğumda bana söyledikleri en sonunda "Bu serbest piyasa" dediler. Yani, alırken gözünüzü açacaktınız, almasaydınız sonucu çıkacak bir cevap verdiler.

Ben de "İfade özgürlüğümü" kullanarak buradan yazıyorum. Ayrıca, vatandaşlık hakkımı kullanarak bütün mercilere de şikayetimi ileteceğimi buradan duyuruyorum. Eğer, bu devlet bu piyasa hala bu anlayıştaysa zaten medeniyetten nasibimizi almamışız demektir. Yaşıyorsak şansa yaşıyoruz anlamına gelir.

tuba-kuyumculuk-sultanbeyli-sultanbeylideki-kuyumculuk-dukkani-fahis-fiyata-altin-satisi-1.jpg

05 Şubat 2024 23:22

05 Aralık 2023 22:55
Hanife sonuçtan hiç memnun değil

22 Ekim 2023 11:51

Poçan Kuyumculuk İnsanları Saf Bulup Kullanıyorlar