İlhan sonuçtan hiç memnun değil

Toyota Corolla Marka Aracın Kronik Balata Hatası Sesi

İlhan
09 Ocak 2024 13:09

Ağustos 2023 tarihinde almış olduğum Toyota Corolla marka isim aracım ilk uzun yola çıktığımda arabanın direksiyon kısmına yakın "pıt pıt" şeklinde neredeyse hiç susmayan rahatsız edici ses vermekte ve her uzun yola çıktığımda yaklaşım 80 km sonrasında yol bitene kadar devam etmekte ve halen etmekte. Servise giden aracım için bu durum kronik hata deyip bunu bizim ekipmanlarımız ile tespit etmemiz lazım diyerek sorunu çözmediler. Sorun şu ki ben uzun her zaman hafta sonu yapmaktayım. Servisler hafta sonu kapalı. Hafta içi de aracı günlük en fazla 30 km kullanıyorum hali ile o hatayı vermiyor. Ben zaten videoyu başka bir araçtan çekmiştim. Çözüm bulamayan Toyota markasına teşekkür ederim. Bizim tespit etmemiz lazım çözüm olmasa gerek. Sağlam araba Toyota. İçin ironi kısmında "evet bu durum bu modeller bir kronik hata" diyerek hiçbir şey yapmamaları.

profile profile profile

Hakkı

Çözüm bulabildiniz mi? Benimde 3 bin km olan aracımda ilk uzun yoldan beri bu ıslık, cırcır sesi devam ediyor, servise götürmedim daha ama bir çok şikayette servislerin kronik olduğunu, belli km sonra kaybolacağını okudum ama inandırıcı gelmedi, umarım böyle bir şey çözümsüz değildir, Toyota'ya yakışmayan bir durum, çünkü bu arabayı sorun çıkarmasın, güven vs. Diye tercihte bulunup aldık, ilk ayda bunu yaşadık, bu kadar büyük marka hiç mi test etmediniz araçları ilginç.

İlhan

Yok hayır marka hiçbir şey yapmadı. Yardımcı olmadı. 7 bin km den sonra ses kayboldu. Ancak Toyota yerine Honda veya Hyundai markasını ilk fırsatta tercih edeceğim. 20 bin km bakıma gittim. Ekim/2024 içinde; balata ve disk in bitmiş olması sebebiyle değişmesi notu iletildi. Değiştirmek zorunda kaldım. Sıfır araba 20 bin km de balata ve disk yiyorsa ne yapalım bilmem. Ama bu km de disk ve balata yiyorsa ayıptır diye düşünüyorum.

Toyota Corolla'dan Şikayetçiyim, Uzun Yolda Ön Panelden Ses Geliyor.

19 Temmuz 2024 14:39
Murat sonuçtan hiç memnun değil

Murat
15 Şubat 2024 15:55
Emin sonuçtan hiç memnun değil

Emin
19 Temmuz 2023 12:13