Toyota Bayi Şikayeti Hk.

Ümit
21 Haziran 2024 21:25

Merhaba,
2015 yılından bugüne Toyota markası ile yoluma devam etmekteyim. Aracımı 21.06.2024 (bugün) 1.000 km bakımı için Samsun Toyota Plaza Derindere Koçak servisine götürdüm. Aracımı teslim aldılar daha sonra kısa süre içerisinde geri getirdiler. Herhangi bir bilgi vermeden anahtarı tarafımıza teslim ettiler. Servis danışmanı H**** beye ‘araca ne yapıldı bir sorun var mı? ’ sorusunu sorduktan sonra bizlere bilgi verdiler.
Daha sonrasında aracın bakımı yapıldığı dair herhangi bir belge verilmedi. Talep ettikten sonra belge verildi.
Belgeyi aldıktan sonra aracımın yanına gittiğimde arabamın yıkanmadan kirli bir şekilde ve direksiyonda koruma streci ve koltuk koruma kılıfı alınmadan teslim edildiğini görmüş olduk. Daha sonrasında aracımın etrafına bakarken tamponumda sol tarafında siyah leke yine sol tarafında ufak nokta boyutunda boya kalkması ve sağ tarafında izler olduğunu tespit ettik.
Tekrardan servis alanına gidip H**** beyi de çağırıp aracın başına gittik.
Aracın başına geldiğimizde şikayetlerimi dile getirince H**** bey bu lekeden ne olacak deyip eliyle sildi. Koruma kılıflarını söylediğimde ise unutmuşlar olabilirler cevabını aldım.
Bu üslup ile müşteri ile nasıl konuşulabilir?
“Bu lekeden ne olacak” cümlesi aslında aracımın sürtmüş olduğunu kabul etmektedir. Ayrıca ben emeklerimizle para biriktirip kredi çekip bir araç satın aldım. Hangi hakla bu lekeden ne olacak diyebiliyor.

İlgili durumlar yaşanırken H**** beyden hiçbir şekilde “özür dileriz” cümlesini duyamadık.

Dediğim gibi 2015 yılından bugüne Toyota marka araç kullanılıyorum ve tüm işlemlerim yetkili serviste yapılmıştır. (Eski aracımın plakası dilerseniz paylaşabilirim) 9 yıldır İstanbul’da hiçbir şekilde bu şekilde durumla karşılaşmadım. En azından sorun yaşadığımda “özür dileriz” cümlesini kurup önemsediklerini hissettirirlerdi.

Bayiniz ilgili durumu kabul etmedi ancak bayinizden kesinlikle şikayetçiyim. Aracıma verdikleri hasar, bizlere karşı üslupları kesinlikle kabul edilebilir bir durum değildir. Şikayetimin gerekli birimlere iletilmesi ve sonucu hakkında tarafımıza bilgi verilmesi konusunda desteklerinizi rica ederim.

Araç Teslimatında Gecikme Ve Eksik Ürünlerle Olumsuz Deneyim

Huseyin
25 Ağustos 2025 12:33
Mtt sonuçtan hiç memnun değil

Toyota Lastiğimi Patlak Teslim Etti

25 Mayıs 2024 20:29
Birsu sonuçtan hiç memnun değil

Toyota Servisindeki İlgisizlik Ve Yanlışlıklar Zinciri

Birsu
20 Mart 2025 21:37
Zeki sonuçtan hiç memnun değil

22 Ağustos 2023 11:17