Toyota 45 Amper Akü Sorunu Ve Çözümü Kendi Paramla Yaptırmam

Bekir
15 Ağustos 2024 16:33

Toyota Yetkili Servis/ Toyota Türkiye
2020 Model Toyota Corolla Flame X Pack aracım var. Aracım bakımları yetkili servis Avcılar Aktoy da yapıldı.
01.06.2024 bakımından 35 gün sonra akü bitti ve yolda kaldım. Aracıma 2 defa takviye yaptım, 1. Takviyede akü çalıştı ve araçla 8 km yol gittim. Kontak kapattıktan sonra tekrar marş almadı. 2 saat sonra aynı araç ve kablo ile takviye yaptığımda akü asidini kaputa doğru attı. Yol yardımı beklemem ve akabinde çıkan hasarları yetkili servisten ücreti kendi tarafımdan verilmek üzere yaptırdım. Ama şu anda kaputun altı asit yanığı var. Boyanması gerekecek diyorlar. Boyama durumunda piyasada 200 bin tl değer kaybına veren sebep oluyor. Konunun aslını araştırdığımda kullanılan 45 amper akülerde sorun olduğu bilgisidir. Aktoy dan son bakımda akünün ölçümünü yaptıysanız, evrak vermelerini istedim. Akü iyi olduğunu o yüzden belge veremediklerini söyledi. Aynı firma 40 bin bakımını yaptığında servis raporunun altına akü ölçüm değeri yazmıştır. 14 Ağustosu saat 12:00- 14:00 arasında konu ile ilgili Aktoy servis müdürü ile kendi ofisinde görüşmemiz oldu. Çözüm talebi istedim. Ama teklif ettiğiniz çözümler kabul edilebilir çözümler değildir. Parasını benim ödeyeceğim boyama yaptırmak ki bunu yaptırdığımda aracım önden hasarlı olmuş gibi algı olacaktır. Ya da değeri 1170000 müşteri bulduğum araca 940000 bin gibi teklif vermek gibi. Soru 1: 1 Haziran 2024 tarihinde 50 bin bakımında akü ölçümü yaptıysanız? Neden evrak vermiyorsunuz? Verdiğiniz servis belgesinde akü ile ilgili hiçbir bilgi yok ( 40 bin bakımda akü volt bilgisi yazmışsınız) Soru 2 :45 amper aküde sorun var dememe rağmen bu bilgiyi ilk defa benden öğrendiğinizi belirtiniz, bunun üzerine diğer müşterilerinizi arayıp akülerine bakıyor musunuz? Burada dikkat edilmesi gereken diğer konu Aktoy servis müdürünüz bu konuyu nasıl bilmez. Birkaç platformda bu konuda diğer kullanıcılar yazılı ve videolu paylaşımlar yapmışlar. İnternette '' Toyota 45 amper akü problemi '' yazmanız yeterli. Burada firmanızın bilgisi ve tecrübesi sorgulanmaz mı? Yetkili servis olarak size olan güveni azaltmaz mı? 2023 yılında 1. Seçilen yetkili bayide bunu yaşamak ayrıca üzücüdür.

profile profile profile

Beş Yıllık Sorunlarla Dolu Toyota Deneyimim