Cemalettin sonuçtan hiç memnun değil

Togg Kredi Kampanyası Gerçekten Var Mı? Yoksa Sadece Lafta Mı Var?

27 Mart 2024 23:27

Togg satın almak için Trumore üzerinden başvuru yaptım. Dijital kredi kısmından 12 ay sıfır faizli 350.000 TL kredisi almak istedim. Burada yer alan hiçbir bankada 12 ay sıfır faizli kredi seçeneği çıkmıyor. Ayrıca ilerle sekmesine basınca hata mesajı çıkıyor.
Togg iletişimi aradım. Dijital kredi kısmından değil, bireysel kredi kısmından başvurmam gerektiğini söylediler. 5 ayrı kurumun şubelerine şahsen gittim. Çok yorucu oldu. Hepsi farklı bilgi verdiler. Vakıf katılım, Ziraat katılım, VakıfBank, Halkbank 12 ay sıfır faizli kredi vermediklerini söylediler. Halkbank şubesi sıfır faizli kredi verdiklerini ama benden peşin olarak 96bin tl katkı payı alınacağını, buna ilaveten 12 ay taksitle 350.000 TL ödeyeceğimi söyledi. Toplam 446bin tl geri ödeme yapacakmışız. Faiz yerine üstelik peşin olarak bu kadar yüksek katkı payı ödeyeceksek, bunun neresi kampanya? Duyurularda, reklamlarda bundan hiç bahsedilmedi. Bizim bütçe şaştı.

Sadece Ziraat Bankası 12 ay sıfır faizli 350.000 TL krediyi, hiçbir katkı payı vs istemeden veriyor. Ama onlar da çok fazla gelir gösteren evrak istiyorlar. Dairem var, ipotek koyun diyorum, yok olmaz diyorlar. Sanırım bu krediyi vermek istemiyorlar, yokuşa sürüyorlar.

Kampanya bu kadar karmaşık ve zorlaştırıcı olmamalıydı. Hangi bankanın hangi krediyi verdiğini hem duyurularda, hem de Trumore uygulamasında net belirtilmeliydi. Ve vereceklerse, bu kadar zorlaştırıcı olmamalıydı. Zaten 1,6 milyonu peşin veriyoruz, araca kasko yapılıyor, daha neyin garantisi isteniyor? Çok çok bir kefil istenebilirdi.

02 Nisan 2024 16:09

Maalesef hiçbir banka faizsiz kredi vermiyor. Adı faizsiz ama faizi "katkı payı" adı ile başvuru esnasında banka sizden tek seferde ve peşin olarak alıyorlar. Halkbank da Ziraat Bankası da aynı şeyi dedi. Vazgeçtim maalesef.

02 Nisan 2024 16:12

Neden "çözüldü" şeklinde not var mesajımda? Sorun çözülmedi ki...

Yorumlar (5)

Muhammet

Konu hakkında bilgisi olmayan personellere denk gelmişsiniz. Şu an 800bintl 0faiz kullanabilirsiniz tabi hane geliriniz yeterli ise...

Yücel

Bahsettiğiniz katlı payını hiç duymadım ama çok şaşırdım. Ödemeden düşülüyor mu? Biraz daha açar mısınız.

Füsun

Aynı durumu yaşadık banka faizsiz kredi yok dedi bizde toggcare i aradık onlar banka ile görüştü ve sıfır faizle kredi çıktı. Buradaki sorun maalesef ki banka nın bu krediden haberi yok nasıl oluyorsa her yerde sıfır faiz kredi kampanyası reklamı varken. Mutlaka toggcare ile iletişime geçin banka ve şubeyi belirtin onlar halledecektir.

Yücel

Gerçekten saçmalamışlar

Cemalettin

Şöyle, 160,000 TL kredi verecekler. Ama öncesinde 44283 TL katkı payını bankaya vermemi istiyorlar. Ondan sonra 160,000 TL krediyi 12 eşit taksitle ödeyeceğim. Yani 160,000 TL kullanmak için 44bini peşin olmak üzere12 ayın sonunda toplam 204,283 TL ödemiş olacağım. Faizsiz deniyor ama pratikte faizi ya da benzer bir maliyeti benden peşin almış oluyorlar. Saçma bir şey. Faiz hassasiyetim olmasa faiz ile temin etmek çok daha avantajlı. Bundan dolayı aracı alamayacağım maalesef

Celal
10 Ekim 2024 05:32