Alihan sonuçtan hiç memnun değil

Tebilon Hazır Sistem İadesini Almıyor

Tebilon Hazır Sistem İadesini Almıyor
Alihan
05 Nisan 2023 01:46

Tebilon adlı şirketin internet sitesinden aldığım 2023031619573115 sipariş numaralı ve üzerinde özelleştirme yapmadığım bilgisayar kasasını iade almıyorlar. Yasal hakkım olan 14 gün içerisinde iade hakkımı bana kullandırtmıyorlar bahaneleri ise hazır sistemler kişiye özel toplandığı için iadeleri yokmuş. Öncelikle aldığım sistemin kutu içeriğini keşke ilk başta toplamadan fotoğraf çekseydim dağılmış haldeydi tüm vidalar kitapçıklar vs. Sonra bilgisayarı açmaya çalıştığımda bilgisayarın açılmadığını gördüm sonra kasayı çevirip baktığımda takılı olması gereken bir parçanın (SSD) takılı olmadığını gördüm ardından telefonla ulaşmaya çalışıp ulaşamadım. Sonra mail attım dönüş yapılmadı sonra tekrar aradım özür dileriz falan dendi size dönüş sağlayacağız dendi ardından aradıklarında sistemin iade olamayacağını söylediler ben de mailime cevap atmalarını istedim iade alamayacaklarıyla ilgili, önce mailiniz gelmedi diye söylediler sonra birkaç cümle önce 'ben mailinizi gördüm o sistemin ssd'sini takarsanız çalışır ' diye söylediklerini hatırlattım tamam size dönüş yapacağım dediler. Öncelikle hayatım boyunca bu kadar özensiz bir firma görmedim gerekirse tüm ses kayıtlarımız dinlensin bahaneler uydurdular kargo dediler ana kart firması SSD yuvasını yapamamış ondan çıkıyor dediler iade almamak için bin bir türlü bahane uydurdular. Hiçbir şekilde değişim vs istemiyorum bu firmaya para kazandırmak istemiyorum paramın iadesini talep ediyorum kendi özensizliklerini tüketiciye yansıtamazlar. Bu yazdıklarımın benzerini biraz önce Tüketici Hakem Heyeti'ne yazdım.

profile profile profile

Volkan

Sorununuz çözüldü mü? Diğer firmalarda bir sürü şikayet olunca bende teblionu araştırıyorum. Burası da sıkıntılıysa hiç bulaşmayalım.

Cüneyt

Benzer durum benim de başıma geldi Hakem Heyeti'ne başvurduktan sonra ne oldu acaba söyler misiniz

Murat sonuçtan memnun

Tebilon Siparişimde Yanlış Kasa Gönderildi

Murat
13 Temmuz 10:07
"Geri dönüş sağladılar stoktaki duruma göre aynı marka farklı bir modeli göndermişlerdi power supply aynı olduğu için sorun etmedim, sadece öncesinden haber verilebilirdi diye düşünüyorum ilgi alaka için teşekkür ederim"
Tebilon Siparişimde Yanlış Kasa Gönderildi