TCDD Açık Bilet İade/değişiklik Hakkı

Ef Seb
12 Eylül 2024 15:36

Dünya gezdim böyle saçma açık bilet politikası ve gidiş/dönüş fiyat uygulaması görmedim. Açık bilet kullanarak alınan bilet herhangi bir değişiklik/iptal durumunda yok hükmünde. Gidiş/dönüş alınan biletlerde ise fiyatta herhangi bir avantaj sağlanmadığı gibi sistemde hiçbir uyarı vermeksizin tek yön saat ve durak değişikliği yapmaya kalktığınızda, o an sizin aynı kalacağını varsayarak seçmediğiniz yönü de hiçbir uyarı vermeden iptal ediyor. Online sistemden ilk defa işlem yapan biri olarak açık biletle alınmış gidiş-dönüş bileti tek yön değiştirmek yerine tek yön ikinci bir bilet daha alsaydım daha karlı çıkıyordum. Yer olan trende yolcuya bu değişiklik hakkını vermek yerine boş tren koltuğu taşıma hevesi niye anlaşılır değil. Özetle tavsiyelerim:
- Açık bilet para iadesi yapmamak için icat edilmiş ancak yolcuya hiçbir hak vermeyen bir sistem. Kullanmayacağınız bileti açık bilete çevirmek yerine para iadesi talep ederek en azından paranızın bir kısmını kurtarın.
- Gidiş/dönüş bilet almanın hiçbir avantajı yok. Mağduriyetleri en azından minimize etmek için tek tek almak daha mantıklı bir yol.
- İlk defa bilet değişikliği yapacaksanız Müşteri Hizmetleri/WhatsApp hattı üzerinden yardım isteyin ki benim gibi hiçbir uyarı vermeyen internet sitesi mağduru olmayı.

profile profile profile

Bilet Değişikliklerinde Haksız Fiyat Artışı Ve İşlem Zorlukları