Bilge sonuçtan hiç memnun değil

Sur Yapı Ön Ödemenin Geri Ödenmesi

08 Haziran 2023 09:21

Yeni evim kampanyası sebebiyle Sur Yapı Cevher projesi için 26 Ocak’ta sözleşme imzalayıp 10 bin lira kapora yatırıp 15 gün sonrasında ise (krediler çıkarken ilk peşinat yatıranlar değerlendirilsin diye alınan) 560 bin lira civarında on ödeme yaptım. Deprem oldu, krediler uzadı ve kredi bana çıkmadı.

Sonrasında 17 Mayıs tarihinde Sur Yapı ile iptal sözleşmesi yaptım maksimum 1 ay içinde paranın geri ödenmesi adına. Şu an dolar artıkça artırıyor, benim paramın üzerinden Sur Yapı para kazanmaya devam ediyor. Parayı bana geri ödemek için son günü bekliyor. Son 4.5 aydır benim param öyle ya da böyle Sur Yapı tarafından işletiliyor.

Parayı yatırırken toplam yatırdığım para 30.000 dolar civarındaydı. (10 Şubat dolar kuru 18.83) parayı aldığımda (inşallah geri alabilirsem) 20.000 dolar alabilirsem ne mutlu bana. (şu an dolar kuru 23.37)

14 Temmuz 2023 14:04 (Şikayetten 1 ay sonra)

Sayın Bilge O., Sizlerle iletişime geçilmiş olup para iadeniz ilgili hesabınıza yapılmıştır. Saygılarımızla, Müşteri İlişkileri

14 Temmuz 2023 14:19

😊 Dalga geçer gibi, yoruma bak! Siz benimle iletişime geçmediniz! Ben sizinle iletişime geçebilmek için canım çıktı. En az 50-60 defa aramışımdır merkezinizi, isterseniz GSM operatör arama kayıtlarını ekleyerek ispatlayabilirim. Madem kopyala yapıştır ezbere bir cümle ile cevap veriyorsunuz, ben de aşağıda yorumlarda yazdıklarımı kopyalayayım tekrardan. Geçen hafta cuma günü (07 Temmuz 2023) itibari ile 26 Ocak (kapora) ve 10 Şubat’ta yatırdığım paramı tl cinsinden geri alabildim. Aldım diyemiyorum çünkü alabilmek çok uğraş verdim, detaylar şu şekilde. İptal sözleşmesinin son günü 17 Haziran’da yatması gereken param yatmadı. 19 Haziran haftası merkezi aramaya başladım. İlk gün finanstan birisine ulaştım. Öğleden sonra arayın dedi, aradım, o açmadı finanstan başka bir çalışan açtı. (İsim vermek istemiyorum tek tek ama bu süreçte bir kere görüşebildiğim kimse ile bir daha görüşemedim telefona çıkmadılar.) Ben sizin konunuzu takip edeceğim dedi fakat salı günü finanstaki 2. Kişiye ulaşmaya çalıştım ama ulaşamayınca Hukuk departmanından bir hanımefendi ile görüştüm. Süreci anlattı, bizi finans birimi bağlamaz, biz sizin sürecinizi takip ediyoruz dedi, haber vereceğim dedi, bekledim öğleden sonraya haber gelmeyince tekrar ulaşmaya çalıştım, bu sefer Hukuktan 2. Kişi telefonu açıp aynı cümleleri söyledi. Çarşamba günü hiç ses çıkmadı, defalarca aradım telefonda bekledim ve sonrasında kimseye ulaşamadım. Perşembe günü avukat arkadaşımla belki muhatap olmayı kabul ederler diye arkadaşım vasıtasıyla cevap almaya çalıştım lakin onu da telefonda muhatap almadılar. Artık cuma günü (23 Haziran) bizzat Sur Yapı’nın merkezine gitmeye karar verdim. Açıkçası içeri almayacaklarını düşünüyordum fakat beni gayet iyi karşıladılar ve Finans koordinatörü Ayvaz Bey odasında ağırladı. Beni bayramdan sonraki hafta ödemenin yapılacağına ikna etti ve bayramdan sonraki haftanın son günü, aksam saat 5 civarında param geri yattı.

14 Temmuz 2023 14:20

Sonuç olarak 1. Kredinin çıkmaması ve benim ev alamamamın sorumlusu Sur Yapı değil. Fakat iptal sözleşmesinin minimum 1 ay ya da 45 gün yapılması ve sonrasında bu süre bitmesine rağmen hala ödemenin geri alınabilmesi için çok uğraş vermem Sur Yapı’nın kabahati. 2. İmzaladığım sözleşmeden dolayı iptal sözleşmesinin bitimine kadar geçen sürede doların artmasından kaynaklanan (18,83 TL  23,63 TL) kaybım benim sorumluluğumda. Fakat iptal sözleşmesinin son gününden (17 Haziran) bana paranın ödendiği tarihe (7 Temmuz) kadar ki kaybım (23,63 TL  26,03 TL) Sur Yapı’nın sorumluluğunda. 3. 26 Ocak’ta kapora vererek girdiğim bu projeye hiç girmeseydim ve paramı dolarda saklasaydım, 30.136 dolarım vardı. Fakat 7 Temmuz 2023 itibari ile bana geri ödenen param ile alabildiğim dolar 21.745 dolar oldu. Arada 8.391 dolar yani 218.440 lira zararım bulunmakta. 4. Her seferinde telefonu açarak beni cevap verecek birilerine yönlendirmeye çalışan (ismini maalesef unuttum) hanımefendiye, beni odasına kabul ederek ve verdiği söze uyan “Ayvaz Yozgat” beye ve özellikle ilk günden son güne kadar tatil günlerinde dahi telefonlarımı açıp yardımcı olmaya çalışan “Seval Pulcu” hanıma çok teşekkür ederim.

Yorumlar (5)

Huseyin

Merhaba paranızı geri alabildiniz mi?

Bilge

Merhaba, Haziran 17'si yani cumartesi gününe kadar resmi olarak yapılması gerekiyor. Bekliyorum hala.

Proje Teslimatında Gecikmeler ve Yetersiz Destek Şikayeti

18 Mart 11:41

Sur Yapı Peşinat Ödemesi

04 Temmuz 2023 14:29
Bayhan sonuçtan hiç memnun değil

Kredi Kartıma 45 Gündür Daire Ödemesi İadesi Yapılmıyor

19 Mayıs 20:41