Cihan sonuçtan hiç memnun değil

Sigorta Poliçesi İptali Ve Hasar Mağduriyeti

02 Kasım 2024 12:22

Merhabalar

Sompo sigorta 110000003041295 numaralı konut sigortası poliçenizin sahibiyim. Bilgim ve onayım dışında sigorta poliçemin iptal edildiğini ve bu konuda tarafıma herhangi bir bilgilendirme yapılmadığını şaşkınlıkla karşılamaktayım.
Posta, e-mail, SMS, ya da telefon ile bile ulaşım sağlanmamıştır. Yasal olarak gönderilen iadeli taahhütlü posta bile tarafıma gönderilmemiştir. Evimin sigortalı olduğunu düşünerek başımı yastığa güvenle koyuyordum, ama maalesef yanılmışım.

Poliçemi acente üzerinden yaptım. Acenteye da aynı şekilde iptal için bilgilendirme yapılmamıştır.

Poliçemin iptal olduğunu 10 Ağustos 2024 de meydana gelen dahili su hasarı sonrası kayıt açtırmak için sompo sigorta genel merkezi aradığımda öğrendim.
Evimde oluşan hasar ve iptal durumu büyük bir mağduriyet yaşamama sebep olmuştur.

Acentemin, sompo genel merkezi ile iletişim halinde olması ve benimde aynı zamanda kayıt oluşturarak iletişime geçmem ile sonuç maalesef alamadık.

24 Eylül 2024 de evime bir ekip gelerek oluşan hasarlar için fotoğraf ve video çekmiştir. Ama yinede tarafıma hiçbir şekilde dönüş sağlanmamıştır.

Bu konunun ivedilikle incelenmesini ve hasar bedelimin karşılanması yönünde destek sağlamanızı talep ediyorum.
70 gündür mağduriyetimin giderilmesini beklemekteyim.

Sigorta şirketinize olan güvenim doğrultusunda ve acentemin tavsiyesi üzerine poliçemi yaptırmıştım.
Firma içinde yaşanan iletişim hatasını tüketiciye yansıtmak mağdur etmek doğru değil.

Bu sorunun en kısa sürede çözüme kavuşmasını mağduriyetimin giderilmesini rica ediyorum.

İyi çalışmalar

05 Kasım 2024 14:02 (Şikayetten 3 gün sonra)

Sayın Cihan E, Öncelikle geçmiş olsun dileklerimizi sunarız. Başvurunuz Şirketimize ulaşmış olup, incelemeler tamamlandıktan sonra tarafınıza bilgi verilecektir. Saygılarımızla, Sompo Sigorta AŞ

05 Kasım 2024 19:44

Merhabalar Olumlu dönüşlerinizi bekliyorum. Hiç hatam yokken bu sürecin mağduru olmak istemiyorum, evim hasarlı bir şekilde bekliyor. Acentem ile de iletişime geçebilirsiniz ilgili durumu acentem bölge müdürünüze mail ile ve yüz yüzede ayrıntılı bir şekilde aktarmıştır. İyi çalışmalar

07 Kasım 2024 14:52

Sayın Cihan E, Başvurunuza istinaden tarafınıza 07.11.2024 tarihli görüşme ile poliçe iptalinin sağlandığına dair iptal belgesinin 11.06.2024 tarihinde sigortalı adresine iadeli taahhütlü şekilde gönderildiğine dair bilgilendirme yapılmıştır. Saygılarımızla, Sompo Sigorta AŞ

07 Kasım 2024 17:51

Merhabalar size de telefonda anlattığım gibi iadeli taahhütlü posta bana ulaşmamıştır. Kanunen posta teslim edilmez ise gönderene geri gelir. Ayrıca poliçemin iptal bilgisi acenteme de verilmemiştir. Lütfen konunun tekrar incelenmesini talep ediyorum

Rahmi
Rahmi

Ben de ev Sigortası yaptırdım. Su hasarı oldu. Hasarı ödemiyor. Poliçede Esanjor kaynaklı hasar yazılı değilmiş. Ben su hasarı için sigorta yaptım. Bunun ne kaynaklı olduğunun bir önemi var mı? Demek ben bu sigortaya boşuna para ödemiş im. Sizin Sigorta İptal olmazsa da ödememek için bir gerekçe bulurlardı.

Ev Sigortası Hasar Talebim Çifte Sigorta Gerekçesiyle Haksızca Reddedildi

Dursun