Mustafa sonuçtan hiç memnun değil

Kasko Muafiyeti: Seçim Hakkım Nerede?

11 Aralık 2024 13:50

Aracım Ankara beytepe de dolu hasarı aldı. Sompo Dijital üzerinden 19.04.2024 tarihinde yaptırdığım kaskom ile aracımın onarımını yaptırmak istedim. Kastamonu ilindeki anlaşmalı servise güvenmediğim ve Google maps yorumlarında gördüğüm olumsuz geri bildirimler nedeniyle aracımı dolu hasarının meydana geldiği Ankara ilinde bulunan ve diğer dolu mağdurlarının aracını yaptırdığı bir firmaya bıraktım ve Kastamonu'ya geri döndüm. Firma beni arayarak anlaşması olmaması sebebiyle %40 muafiyet oranı olduğunu ve bunu benim ödeyeceğimi beyan etti. Ben ödemesini yaparak aldığım kasko hizmetinde aracımı yaptıracağım yeri seçemiyorsam ne anlamı kalıyor. Güvendiğim firmanın sompo ile anlaşması olmaması sebebiyle neden %40 muafiyet ücreti ödemek zorunda kalıyorum. Yaklaşık olarak 40 bin tl ödemek zorunda kalacaksam neden kasko yaptırıyorum. Muafiyetsiz şekilde aracımı istediğim firmada yaptırmak istiyorum.

16 Aralık 2024 11:20

Sompo sigortanın 60 02 numaralı telefonundan arandım. Müşteri temsilcilerinin yanlış bilgi vermesi sonucu ve Sinop ilinde anlaşmalı servislerinin olmaması sebebiyle aracımı onarımı için Ankara ilinde anlaşmasız bir firmaya verdim sompo onarım bedelinin %40 ını benim ödemem gerektiğini söyledi. Hanımefendi bana Sinop ilinde bulunan bir anlaşmasız firmaya vermem gerektiğini Ankara ilinde bulunan firmaya veremeyeceğimi söyledi. Sinop taki işçiliğe nasıl güveneceğim diye sordum net bir cevap veremedi kendi aracı olsa verir miydi meçhul. Anlaşmasız olduktan sonra hangi il olduğunun ne anlamı var. Bana söylediği siz Ankara ilindeki anlaşmasız firmaya vererek kendi mağduriyetinizi oluşturmuşsunuz. Beni mağdur eden sizin temsilcilerinizin bilgisizliği tecrübesizliği ve yanlış yönlendirmeleri. Bana müşteri temsilciniz bulunduğunuz ilde anlaşmalı yoksa herhangi bir yerde anlaşmasız firmaya verebilirsiniz dendi. Poliçesini ödediğim kaskodan aracımı yaptırırsam 40 bin tl ödüyorum. Hasarı kendi cebimden yaptırırsam yine 40 bin tl ödüyorum. Kasko yaptırmanın ne anlamı kaldı ki. Ayrıca hanımefendinin bana sunmuş olduğu mükemmel çözüm şu oldu “müşteri temsilcisini şikayet edin’’ öncelikle kimi kime şikayet edeceğiz. Şikayet edince benim 40 bin tl param geri gelecek mi? Para kolay kazanılmıyor ancak gereksiz firmalar yüzünden kolay kaybediliyor. Son bir haftadır benimle ilgilenen mağduriyetime sebep olan cebimden 40 bin tl eksilten sompo personellerini en içten dileklerimle kutluyorum. Sıcak ofislerinizde mutlu mesailer iyi çalışmalar diliyorum.

Sompo pişmanlıktan başka bir şey değilmiş onu anladım.

11 Aralık 2024 13:49

Ayrıca sompo müşteri temsilcisi ile yaptığım görüşmede internet sitesinden bize ulaşın bölümünden yazmanız gerekiyor dendi ancak sitenizin bize ulaşın bölümündeki talep şikayet kısmı da çalışmamaktadır. Yetkili birine de bağlayamamaktalar uzayan bir süreç

11 Aralık 2024 14:47 (Şikayetten 57 dakika sonra)

Levent
24 Temmuz 2024 13:21
Ferhat sonuçtan çok memnun

Sompo Kasko Muafiyeti Mağduriyeti!

Ferhat
04 Mart 2025 13:01