Mustafa sonuçtan çok memnun

13 Kasım 2024 06:54

Firma ile Şubat ayında Afyon şubesinde çekilişli planda bir sözleşme imzaladık. Sözleşmede ilk 5 ay çekiliş yapılmayacak, 6. aydan itibaren isimler okunmaya başlanacak ve ismi okunan kişi, isminin okunduğu ayı takip eden ayda parasını alacaktır. İbareleri yer almasına rağmen, ilk 5 ay isimler okunmaya başlandı ve her isim 5 ay sonrası için okunmaktaydı. Bu durumu müşteri temsilcime sorduğumda, ilk 5 ay BDDK kuralları gereği teslim yapamadıklarını, 6. aydan itibaren ismim okunursa sonraki ay teslim yapılacağını söyledi. Fakat 6. ayda da çekiliş 5 ay sonrası için çekildi. Şubeye giderek bir yanlışlık olduğunu ve düzeltilmesi gerektiğini söyledim. Müşteri temsilcisi, bana haklı olduğumu, 5 ay sonra değil takip eden ayda teslimatın yapılması gerektiğini söyleyerek, Operasyon Müdürü dahil birkaç kişiyle telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Yetkililer, bir yanlışlık olmadığını, ilk 5 ay teslim yapılmasa bile müşteriyi heyecanlı tutmak için isimleri okumaya başladıklarını belirttiler. Yani ismim okunursa paramı 5 ay sonra alabilecektim. Fakat müşteri temsilcisi, bu ay adı kurada okunan birisine gelecek ay teslim yapacaklarını, onların nasıl 5 ay beklemediğini sorduğunda ise, onlar eski müşteri, çekiliş sistemi değişti cevabını aldı. Enflasyonun bu denli yüksek olduğu bir ortamda, aklı selim hiçbir insan 5 ay sonra para almak için böyle bir sistemi kabul etmez ki bana da sözleşmede bu taahhüt edilmedi. Firma, sözleşmede belirtilmeyen bir uygulamaya geçerek, sözleşmede vaat edilen çekiliş ve teslim tarihlerine sadık kalmamaktadır. İnsanlardan ev sahibi olacağı vaadiyle paralarını alıp, enflasyona karşı parayı ezdirip teslimat yapmak, bu insanların iyi niyetini suistimal etmekten başka bir şey değildir. BDDK'ya da gerekli şikayetlerde bulundum. 2 hafta içerisinde firma, BDDK aracılığıyla bana cevap verecektir ama yapılanları insanların görmesi için buraya da yazıyorum ve acilen imzaladığım sözleşmede taahhüt ettiğiniz çekiliş ve teslim tarihlerine uyulmasını talep ediyorum.

29 Kasım 2024 11:52 (Şikayetten 16 gün sonra)

Muhammet
Muhammet

Bende Mart ayında sisteme dahil oldum ama iki ödeme geciktirdim bu ay30 temmuzda adım kurada çıktı ama bana denilen bu 12. Ay için adı okunanlar onu da kabul ettim adım okunduktan sonra 5 ay beklemeyi bu seferde gecikmiş ödememden dolayı 20 Nisan 2026 da verilecekmiş gelse 10 ay daha bekle adın okunduktan sonra neden bekliyorum anlamıyorum.

Cskn
Cskn

Hocam aynı problemi yaşıyorum çözüm için lütfen yardım eder misiniz?

Tolga
Tolga

Aynısı benzeri bana yapıldı 6ay kura çekildi ondan sonra kura numarası gelmedi aradığımda sizin kuranız tamamlandı grubunuz kapandı teslimatınızı 10. Ay ödemenizde alçaksınız dedi nasıl olur böyle bir şey dedim yasal süreç dedi Eskişehir şube kapanmış şubede tadilat var dediler açılacak dediler oda yalan ödemenizde sorun yasanmiycak dediler keşke girmeseydim deedim hep bir muamma karşılanmaya bak ödeme surecine bak tutmaz

Sinpaş Yapı Tasarruf Sandığı Çekiliş Hakkıma El Konulması Ve Oyalama Taktikleri!

04 Haziran 2024 16:45
Mehmet sonuçtan hiç memnun değil

Sinpaş Yapı Tasarruf Sandığı Gaziantep Şubesi Mağduriyeti!

13 Temmuz 2024 12:47
Emrah sonuçtan çok memnun

Çekiliş Sistemi Değişikliğiyle Mağdur Edildim

Emrah
27 Ekim 2025 15:30
"Genel merkez çalışanı aslı hanım ve şube müdürü mustafa bey çözüm odaklıydı mağduriyetim giderilmiştir ilgi ve alakaları için kendilerine teşekkür ederim"
cekilis-sistemi-degisikligiyle-magdur-edildim-1.jpg