Tuğrul sonuçtan hiç memnun değil

Siemens Bulaşık Makinesi Su Sızıntısı ve Sigorta Atma Sorunu

02 Ekim 2024 17:54

Siemens marka bulaşık makinemizde son dönemde yaşanan su sızıntısı ve sigorta atması sorunu, Siemens Türkiye'nin sorumsuz davranışları ve haksız suçlamalar nedeniyle size buradan yazmama sebep oldu.
Servisiniz son 3 ayda yaklaşık 6 kez işlem gerçekleştirdi ve her seferinde farklı bir süreç uygulanarak bizden farklı zamanlarda ödeme talep edildi. 30/09/2024 tarihinde yapılan son serviste conta değişimi ile sorunun çözüleceği ve sızıntının sona ereceği bilgisi verildi ve conta değişimi yapıldı ve 1035 TL ödeme yaptık. Değişimin ardından 15 dakika içerisinde evimizdeki sigortalar tekrar attı ve su sızıntısının devam ettiği, contanın herhangi bir fayda sağlamadığı görülmüştür. Ertesi gün gelen servis contanın hatalı değiştirildiğini ve sorunun su deposundaki sızıntıdan kaynaklandığını bildirmiş, işlemin yanlış olduğu ve alınan ücretin haksız olduğu ortaya çıkmıştır. Bulaşık makinemize takılan contanın servisiniz tarafından iade edilmesini ve bizden tahsil edilen 1035 TL ücretin iadesini talep etmekteyiz. Bu durumu Siemens Almanya genel merkezine ileteceğimizi, aynı zamanda iadenin yapılmaması halinde tarafınıza Tüketici Mahkemesinde dava açacağımızı da bilgilerinize sunarım. Siemens Türkiye servisinin gerçekleştirdiği eylemler Siemens'in itibarına zarar veriyor.
Siemens'in 7 farklı ev cihazını kullanıyorum ve bu sonuncusu olacak.

02 Ekim 2024 18:27 (Şikayetten 33 dakika sonra)

Tuğrul
Tuğrul
03 Ekim 2024 10:39

Müşteri hizmetlerinizin beni arayarak motor ve ısıtıcı değişimi için sözüm ona yapmış olduğu 1000 TL'lik indirimin hiçbir manası yok. Sadece kendinizi kurtarmak için anlamsız verilen bir indirim, motor ve ısıtıcı değiştiğinde su sızıntısı kesin olarak bitecek mi soruma ise? Kesin diyemeyiz diye verilen saçma cevabınızla çocuk bile kandıramazsınız. Bana 4500 TL daha ödetip sonrasında yine peşinizden koşturmayacağınızın hiçbir garantisi yok. Hiçbir ise yaramayan 1035 TL'mizi çalarak bana ödettiğiniz contanızı geri almanızdan başka sizden bir talebim yok, kesinlikle bir daha Siemens marka cihaz almayacağım. Firmanızın ürünleri de, servisinizin kaliteside, müşteri hizmetlerinizde yerli markaların yanından geçemez. Bu yazıyı okuyan ve evine Siemens marka beyaz eşya almayı düşünen kişilere sesleniyorum. Kesinlikle yerli markalı ürünler alın, bu firmanın kurucusu Robert Bosch'un yıllar önce söylediği bir sözün reklamını yaparak, "İtibarımı kaybetmektense para kaybetmeyi tercih ederim" sözleriyle bizi kandıranların sizi kandırmasına izin vermeyin. 13 yıl önce evimin tüm beyaz eşyalarını Siemens'ten almıştım. 10 yıl 3 ay sonra buzdolabımız bozuldu ve zamanın en pahalı, çift kapılı su sebili olan buzdolabımı çöpe attırdılar (sebep: 10 yılı geçtiği için servis ve yedek parça hizmeti sona ermiş. Ne hikmetse! Herhalde en son buzdolabını bize sattılar). Yüzde 30 indirimle yerine sattıkları buzdolabının kapağı 2 yılda 2 kez pas nedeniyle değişti, şimdi de buzlanma sorunu nedeniyle motoru değişiyor. Evimin sigortası atmış ve su sızıntısı sorunu yaşayan bulaşık makinesi için son 3 ayda 6 kez evime gelen servis, sürekli paramızı alarak bizi soymaktan başka bir şey yapmıyor ve yapmaya da devam ediyor, aynı şekilde yeni parça değişimi yaparak yine para istiyorlar. Kurutma makinemizin ana kartı bozuldu, kurutucunun yenisi kadar yedek parça parası ödedik. Firmanın servis ve yedek parça fiyatları yerli markaların en az iki katı seviyesinde ve bunu anlatırken, utanmadan, bize Siemens marka ürün alıyorsunuz, bu servis ve yedek parça fiyatlarına katlanmak zorundasınız diye ahlaksızca açıklamalar yapıyorlar. Bu markayı satın almayın ve evinize koymayın, servis ve müşteri hizmetleri yerel markaların yanından bile geçemez. Markaya aldanıp ürünlerinin kaliteli olduğunu düşünmeyin, yıllar içinde onlarca kez servis ve yedek parça için harcadığımız paranın haddi hesabı yoktur.

Tuğba sonuçtan hiç memnun değil

26 Kasım 2023 16:55
Mehmet sonuçtan hiç memnun değil

Siemens Bulaşık Makinesi Arızası Ve Garanti Sorunu

23 Aralık 2024 11:18
Eren sonuçtan hiç memnun değil

24 Ocak 2024 12:37
Ahmet sonuçtan hiç memnun değil

Siemens Sürekli Hata Vermesine Rağmen İade Talebinin İşleme Alınmaması

28 Ağustos 2023 17:16
Siemens Sürekli Hata Vermesine Rağmen İade Talebinin İşleme Alınmaması
Hakan sonuçtan memnun

12 Mart 2024 09:29
"Teşekkürler makine bugün itibariyle değişti."

Siemens Ev Aletleri Kategorileri