SSK GSS Sözde Prim Borcu

SSK GSS Sözde Prim Borcu
Sercan
10 Eylül 2024 11:22

10.09.2024 tarihinde 2017 yılından kalan GSS prim borcumun olduğuna dair mesaj aldım. O tarihlerde işsiz kalmışım sağ olsun devletimizde ben mağdur olmayım diye beni sigortalatıp borç yüklemiş. El insaf! Nerede sosyal devlet? Ben zaten işsiz kalmışım, parasız kalmışım. Sen kime sordun da bana bu borcu yükledin? Madem beni bu kadar düşünüyorsun bana iş bulsaydın. Böyle bir zihniyet olamaz. İsterseniz evime haciz gönderin yinede bu haksız talep edilen parayı ödemeyeceğim.

profile profile profile

Yorumlar (68)

Adsız

Banada geldi ben o tarihlerde çalışmıyorum ne sac malik

ssk-gss-sozde-prim-borcu-1.jpg
Murat

İlk önce suriyelilerden alsın söz bende ödeyeceğim

Nazlı

Aynı durumda da ben ve nişanlım olduk ve nişanlım deprem zede olduğu halde bir hafta önce rahatsızlandı ve acile götürdük ilaç yazıldı ertesi gün ilacı alacakken GSS Borcu olduğundan dolayı ilaçları parayla almak zorunda kaldık. Bu duruma dur dememiz lazım

Atiye

Sarayın kapısına dayanmadıkça bunlar gitmez.

Atiye

Sarayın kapısına dayanmadan, bu din baz şeytan lardan kurtulmak mümkün değil

Mahmut

Böyle bir şey olamaz ya. Bir devlet vatandaşın cebine bu kadar düşmanlık yapmaz ya. Milletin üç kuruşuna gözü diktiniz. Dev şirketlerin milyonlarca lira vergi borcunu affediyorsun. Misal Tüvtürk muayene istasyonları. 700 küsur milyon vergi borcu silindiği söyleniyor. Ben GSS diye bir borç tanımıyorum imkanlarındanda yararlanmadım. Eğer bu parayı benden zorla alacak olursanız ahirette iki elim yakanızda olacak.

Özgür

Para bitti sayın vatandaş kasa boş kimden alacak Cengiz holdingden mi yoksa Fakir fukaradan mı

Nazlı

Her türlü alıyor her türlü yeter artık dememiz lazım Resmen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ile dalga geçiliyor artık

Serpil

Aynısı bana da geldi almadığım bir hizmetten dolayı 31 milyar tl nedir diyorum hastaneye gitmediğim hizmeti almadım ilaç almadım Benim haberim yok çalışmıyorum Neden beni sigorta yapıyorlar işten çıkarıldım İki senedir iş arıyorum yaşımdan dolayı İş bulamıyorum bizi borçlu çıkarmak yerine Siz olanlara bir öneride bulunsanız ya devlet parasız kaldıkça artık millete saldırıyor Ben bunu ödemediğim zaman ne olacak haciz mi gelecek bana

Seydi

Mecburen ödemek zorundasınız

Özge

Aynı mesaj bize de geldi bu nedir ya bilgimiz dışında olan bir borç yasal işlem başlatılacak diyor ben ne parası aldığımda ne kullandımda ödememiz gereken borç oluyor eşim işten ayrılmıştı böyle bir saçmalık olamaz

Murat

Kaç yıldır var ve bu GSS olayını çıkaran parti kim geçmişe bir gidin derim, bende bu gssden kurtulana kadar akla karayı seçtim ödedim zamanında. İşsiz kaldıgımdada ıl saglık kuruluna gidip bildirdim, ama önceden böyle bir şey yoktu

Seydi

GSS işten ayrıldığınızda devletin size yapmış böldüğü genel sağlık sigortası işsiz kalan herkese yapılıyor kanunla yasalaştı

Özcan

Sağlık Bakanlığı resmi sitesinde GSS Prim Borcu olanların 2024 yılı sonuna kadar sağlık hizmetlerinden yararlanmaya devam edeceği yazıyor.

Nazlı

Sağlık hizmetinden yararlanıyor ama borcun var ise eczaneden ilacı mecburen parayla alıyorsun biz yaşadık daha bir hafta oldu

Gökhan

Aynı mesaj banada geldi böyle bir rezilli yok belki ben özele gideceğim kim senden böyle bir talepte bulundu ki demezlermi 2016 dan bilmem 1 ay 2020 den 2 ay 2021 den 3 ay hayırdır dedim abla benim niye haberim yok e devlette 500 göründü 2 ay ödeyeceğim tam seçim üstü sıfırladılar af sözde şimdi aç kaldılar ya hukuki işlem başlatacaklarmış nale. Olsun dedim ödedim 2.200 lira hara. Zik olsun helal etmiyorum emeği geçen yiyen herkesten çıksın inşallah

Şeyma

Aynı mesaj banada geldi ve aynı durum benim de başımda bende bunu kabul etmiyorum zaten issiz kalmışım geçimim zorda devletin yapması gereken buna daha da bir yük yüklemek mi el insaf biri sesimizi duysun ve bu borç silinsin

Metin

Ha bir de geçen sene abim EYT den emekli oldu, maaş bağlanmadan işten çıktı, hemen GSS aktif oldu. Adam emekli kağıtları vermiş emekli, ki işten çıksa da 3 aya düşmüş ama SGK dan yaralanabiliyor, lafta

Ahmet

Banada dün geldi haciz falan yaparız gibi tehdit ediyorsun bana sordun sana bu işlemi yapacağız bunları yaparım işsiz kalan mağdur olana böylemi yapıyorsunuz halen işsizim iki çocuğum var nasıl derdine düşmüşüm bir darbede siz mi elektrik su doğalgaz parası etmedi aldıklarınız Suriyelileri aldınız adamlar benden daha rahat bu ülkede bu ülke için benim dedem atalarım savaştı ben 1 sene Vatan nöbeti tuttum yine ben giderim. Adalet adelet nerede.!

Metin

2 gün önce kardeşime de geldi. Askerden geldi 1 ay yattı, 1.5 sene geçti şimdi normali 300 falan 500 e yakın borcu çıktı, çalışmayandan vy işsizden para istemek? Tek adam rejimi işte.

Aynı mesaj 2 3 gün önce Banada geldi çok şaşırdım

Sedat

Bize ne ödemeyeceksen fikrin kendine kalsın. Hem buraya yazman o parayı tıpış tıpış ödeyeceğin anlamına geliyor git derdini SGK anlat

Kuzu Kuzu

Yılmaz

Sen işine baksana mal millet can çekişiyor sanami kaldı eleştirmek insanları. Senin gibiler böyle sanaldan yorum yazarak insanları tahrik eder sadece yüz yüze kuzu gibi olursunuz çünkü korkaksınız yersiniz bir araba dayak

Ömür

Gevsek sanane bundan okumaya mi geldin trolmusun

Sercan

Sana fikrini soran oldu mu?

Barış

Hadi dayı işine bak buradan sana çok ağır söverim ama değmezsin. İnsanların neler çektiğini bilmeden yargılama haddini'de bil hududunu'da bil

Şahan

Dayının tuzu kuru nasılda nasılda zıplıyor

Fatih

Dayı sen çekil bir

Coşkun

Bu şikayete destek yorumu veren %80 AKP destekçisi olduğunu düşünüyorum

Nur

Aynı şekilde ve aynı tarihte bana da geldi bu mesaj. Ben çalışmıyorum iki senedir de evliyim ve ne alakaysa e devlette 1900 TL borcum gözüküyor. Ne olduğunu bilmiyorum. Bilen biri bana aciklasn lütfen. Ben evli çocuğuma bakan ev hanımıyım ne zaman prim için para ödemişim de bir de borç çıkardınız?

Harun

Bu devletin başına geleli borçsuz bir tane kimse kalmadı bu buradan indirme zamanı sandıkta verilsin

Fatma

Bana da geldi aynı mesaj, babamdan yetim aylığı almak için başvurunun bekleme sürecinden, %50 engelliyim onkoloji hastasıyım, 266 ₺ miş Neyse ki ödedik. Evlilik ödeneğim de 9 aydır ödenmiyor, meğerse biz yetimler hakkımızı beklerken, tüm garibanlardan ödeme bekleniyormuş. Vay be! Peki biz neden hakkımız için icraya hacze gidemiyoruz, hakkımı helal etmiyorum.

Erbil

Bugün bana da mesaj geldi 1500 TL borç varmış helal olsun ben kirami demek te 2 çocuk okutmakta zorluk çekiyorum bazende canıma kıymayı bile düşündüm olmuyor kardeşim

Atiye

Sarayın kapısına dayanmadıkça bunlar gitmez.

Erbil

İnsanların hayatıyla oynuyorlar kimin açığını bizden kesiyorlar acaba

Esra

Çocukların var abi böyle şeyler düşünme onların güzle günleri için uğraş

Hamza

Araba satışı yaparken karşıma çıktı otomatik olarak çekmişler bende 469₺Mis 468₺ çekmişler 1 ₺ kalmış onun için mesaj atmışlar

Güven

Bende aynı konudan muzdaribim ve sonuna kadar size katılıyorum. Yok mu vatandaşın mağduriyetini giderecek bir hukukçu...

Kayra

Selamün aleyküm bu GSS prim borcu ne demektir tam olarak biri bana anlatabilirmi ben böyle bir şey talep etmedim 14 bin tl beni borçlandırmış devlet hasbunallah venimel ☝️vekil 15 yaşında kızımı okuldan aldım okutamadım vallahi günahtır bu haksız kazançtır ateştir faizdir Allah Akbar evim kira eşim yabancı inşaatta bir gün çalışıyor 5 gün evde bir bebeğim var ben ne yapacağım La havle vela kuvvete illa billah

Eserimm

Banada aynı mesaj geldi işsiz kaldığım dönemlere ait ama umurumda değil ödemem zaten

Eserimm

Çok saçma bir şey bu her türlü borçlandırılıyoruz

Kayra

Bana da bugün mesaj geldi 14 bin tl her gün zam geldiğini söylüyorlar bu borç nedir nasıl bu kadar oldu bilmiyorum anlamıyorum

Emrah

Haciz veya icra filan gelmiyor. Benim 4 yıldır duruyor borç. Hiçbir şey olmuyor. Boşuna yaygara yapma

Ersin

Sıkıntı yok zaten devlet alacağı için hiçbir zaman koşturmaz ama sonuçta emekli olmak için başvurduğunda üzerine işlenmiş olan faiziyle ödemek zorunda kalicaksin bunu da unutma

Saçmalık

Ugur

Dünde bana geldi nasıl saçmalık yine kimlerin borcu vatandaşın sırtına yüklediler

Popüler Şikayet Konuları

Bu konuyla ilgili çözüm önerileri ve ipuçlarını inceleyin.
GSS Prim Borcu
5 Takipçi