Canan
23 Temmuz 2023 13:09

Eşim Mide gist ameliyatı sonrasında kalp şikayetleri nedeniyle kardiyo onkoloji doktorumuzun oneptus 49/51 mg olarak yazdığı reçeteyi SGK ödeme planında olmadığı için bir kutusu 1570 TL olan ilaca ayda iki kutu olarak 3140 TL ödemek durumunda kalıyoruz. Kalp yetmezliği nedeniyle verilen ve kullanılmadığı takdirde hayatı ciddi anlamda tehdit eden bu ilacın acilen SGK kapsamında ödenmesi için gerekli çalışmaların yapılması gerekmektedir. 7500 TL emekli aylığı verildiği düşünülürse ayda 3140 TL ilaç parası ödemek çok zor gelmektedir. 22.07.2023 tarihinde ilaca gelen %30 luk zamdan sonraki aylık 4080 TL olmuştur... SGK yetkililerin bilgisine! ACİL...

profile profile profile

Yorumlar (6)

Faruk
Faruk

Katılıyorum babam için bu ilacı kullanıyoruz ödeme listesine kesinlikle alınmalı

Aylin
Aylin

Biz de aynı durumdayız babam da bu ilacı kullanıyor ve kullanmak zorunda dedi doktor ama ilacın fiyatı giderek artıyor bir an önce SGK kapsamına alınması gerek şu an da 97-103 mg olan fiyatı 3.146 lira olmuş insanlar emekli maaşı ile nasıl alacak bu ilacı?

Handan
Handan

Evet babamda aynı ilacı kullanıyor 1 kutu 14 gün gidiyor 28 günde bir 2 kutu almak zorunda kalıyorum 10 bin Tl maaş alıyor maaşının yarısı bu ilaca gidiyor yaşamsal olarak bu kadar önemli bir ilacın SGK kapsamına alınması gerekiyor

Birten
Birten

Öncelikle çok geçmiş olsun bizi de kalp yetmezliği hastalığından çok yıprandık üstelik çok geç daha eşim için kullanıyoruz yeni başladık faydasını gördünüz mü siz de bu ilacın

Zehra
Zehra

Merhaba babanız nasıl oldu acaba iyileşti mi

Tanju
Tanju

Çok haklısınız böyle bir ilaç bulunmuş ama biz alamıyoruz çok yazık

Popüler Şikayet Konuları

Bu konuyla ilgili çözüm önerileri ve ipuçlarını inceleyin.
Genel Sağlık Sigortası
3 Takipçi