SGK ile ilgili
  •   Çözüldü

SGK GSS Prim Borcuna İtiraz

Yasemin
Yasemin 06 Şubat 23:26

11.03.2018 tarihi itibariyle şahsıma genel sağlık sigortası borcu çıkarılmış. Kendi rızam olmadan, bilgim dışında yapılmış bu sigorta kapsamında faydalanamadığım bir şeyden dolayı borç çıkarılıyor. Hastaneye gidiyoruz yine kendi cebimden ödüyorum. Eczanede bile aynı şekilde. Hiçbir durumda faydasını görmediğim bir sigortanın niye borcunu ben ödüyorum. Güya devlet bu. Devletin bize bakması gerekirken biz daha üstüne para veriyoruz. Ben bu borcu kabul etmiyorum kesinlikle. Haberim olmadan yapılan bu GSS 06.02.2023 tarihi itibariyle faiziyle birlikte 760 TL. Ödemek için durumum yokken nasıl ödeyeyim şimdi? Evime tebligat çıkarılıyor bir de. 8 Şubat itiraz için son gün. 7 Şubat'ta kesinlikle bu durumun çözülmesini istiyorum. Ödemek için gerçekten durumum yok.

19 Nisan

SGK 5g Yurt Dışı Sigorta Başvurusu4a Bulunamıyorum

İsteğe bağlı sigorta için e-devlete başvuru yapmak istedim ama SGK sisteminde kayıtlı tesciliniz olmadığı için başvuru yapamazsınız ibaresi çıktı. 4A Sigortalı Tescil Kaydı Tespiti sayfasında ise bilgilerim var. Bu konuda yardımlarınızı rica ederim. Saygılarımla teşekkür ederim

5 gün önce

SGK Tecil Kaydı Yok

İsteğe bağlı sigorta için e-devlete başvuru yapmak istedim ama SGK sisteminde kayıtlı tesciliniz olmadığı için başvuru yapamazsınız. Cevabı verdi.  4A Sigortalı Tescil Kaydı Tespiti sayfasında ise bilgilerim var.   Sicil Numaram :270119960***

3 Yorum

Hüseyin
Hüseyin

GSS borcu her Vatan evladının SGK lı olmadığı anda otomatikman oalan bir şey sen onu ödenmessen hastanede acil durumlar dışında yine para ödersin GSS borcun yoksa hastanede para almazlar aylık 70 TL galiba ama durumun yoksa SGK git muhtardan belge isteyecekler çalışmıyorsan gelir tespiti yapıp hem borcunu sildirirsin hem de hastanede bir daha para ödemezsin

Selman
Selman

Abicim okulum yeni bitti üniversiteye hazırlanırken ve KPSS ye çalışırkenki süre 1 yıl maksimum 3950 lira borç görünüyor öyle 70 lira falan değil hiç hastaneye bile gitmedim 4 senedir cebinde paran var sallıyorsun öğrenci birisi için o borcu orada görmek ne kadar can sıkıcı sen biliyor musun zaten sudan çıkmış balık gibi dolanıyoruz bir de devlet vuruyor vursun bakalım

Turgay
Turgay

Bir de zaten şikayet almıyorlar memur affedersin orada yayılmış şikayet almıyoruz istediğin yere şikayet et diyor