SGK 5g Yurt Dışı Sigorta Başvurusu4a Bulunamıyorum
İsteğe bağlı sigorta için e-devlete başvuru yapmak istedim ama SGK sisteminde kayıtlı tesciliniz olmadığı için başvuru yapamazsınız ibaresi çıktı. 4A Sigortalı Tescil Kaydı Tespiti sayfasında ise bilgilerim var. Bu konuda yardımlarınızı rica ederim. Saygılarımla teşekkür ederim

SGK'nın Yabancı Öğrencilere Habersiz Prim Borcu Çıkarması
Yabancı uyruklu öğrenci olduğum 2011, 2012, 2013 döneminde bana kesinlikle herhangi bir haber verilmeden, bilgim dışında (herhangi bir beyanım, talebim veya imzam kesinlikle yoktur, bu durum da kayıtlarda mevcuttur) prim borcu çıkarılmış. Kendim zaten o dönem (böyle bir durumdan habersiz bir şekilde...

SGK Tecil Kaydı Yok
İsteğe bağlı sigorta için e-devlete başvuru yapmak istedim ama SGK sisteminde kayıtlı tesciliniz olmadığı için başvuru yapamazsınız. Cevabı verdi. 4A Sigortalı Tescil Kaydı Tespiti sayfasında ise bilgilerim var. Sicil Numaram :270119960***
11.03.2018 tarihi itibariyle şahsıma genel sağlık sigortası borcu çıkarılmış. Kendi rızam olmadan, bilgim dışında yapılmış bu sigorta kapsamında faydalanamadığım bir şeyden dolayı borç çıkarılıyor. Hastaneye gidiyoruz yine kendi cebimden ödüyorum. Eczanede bile aynı şekilde. Hiçbir durumda faydasını görmediğim bir sigortanın niye borcunu ben ödüyorum. Güya devlet bu. Devletin bize bakması gerekirken biz daha üstüne para veriyoruz. Ben bu borcu kabul etmiyorum kesinlikle. Haberim olmadan yapılan bu GSS 06.02.2023 tarihi itibariyle faiziyle birlikte 760 TL. Ödemek için durumum yokken nasıl ödeyeyim şimdi? Evime tebligat çıkarılıyor bir de. 8 Şubat itiraz için son gün. 7 Şubat'ta kesinlikle bu durumun çözülmesini istiyorum. Ödemek için gerçekten durumum yok.