SGK GSS Prim Borcu

03 Şubat 2024 09:13

Herhangi bir sosyal güvencem yok, 601 g li olarak görünüyorum ve herhangi bir gelirim olmamasına rağmen genel sağlık sigortası (GSS) prim borcu çıkıyor. Adıma ödeyecek durumda değilim ve hastanede muayene olmaya ihtiyacım var; ancak borçtan dolayı muayene olamıyorum. Ben, yapmadığım bir olaydan dolayı 18 yaşında cezaevine girdim ve orada 17 yıl kaldım. Bu süre zarfında birçok sağlık problemim başladı.
Şu an sabıka kaydımdan dolayı iş bulmada zorlanıyorum. Bir iş bulmuştum; fabrikada, sabıka kaydımdan dolayı asgari ücretten daha düşük maaş veriliyordu ve sigortam kendi maaşımdan yatırılıyordu. Bunlar yetmezmiş gibi orada çalışanlar bana farklı davranıyor, baskı yapıyorlardı ve bu duruma dayanamadım. Ayrıca denetimli serbestlik görüyorum.
Şu an kamuda ücretsiz çalışıyorum. İnfaz hakimliğinin kararıyla hem hiçbir gelirim yok hem de kamuda ücretsiz çalışıyorum. Bir de şimdi GSS prim borcum olduğu için sağlık sorunlarımdan dolayı devlet hastanesinde muayene olamıyorum. Bu durumda ne yapacağımı şaşırdım ve devlet büyüklerinden yardım istiyorum. Buradan sesimi duyurmaya çalışıyorum.
Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfı asgari ücretin üçte birinden fazla gelirim olduğu için yardımda bulunmuyor; fakat ben hanede tek başına yaşayan bir insanım ve kamuda ücretsiz çalışan birisiyim. Cezaevinde 17 yıl yattıktan sonra, orada intiharı değil, özgürlüğün hayaliyle uslu durdum ve cezamı tamamladım. Fakat şu an dışarıdayım ve çaresizlik içinde intiharı düşünüyorum.

04 Mart 2024 07:23

Geçen hafta cuma günü yeni bir kötü haberle daha karşı karşıya kaldım ceza evinde 17 yıl kaldıktan sonra yiyecek bedeli istiyorlar tarafımdan vergi cezası olarak karşıma çıktı ve tarafıma haciz kararı verilmiş vadeli hesabımdaki 1800 liraya bloke konuldu ben daha cezamı bitiremediğim halde haciz kararı veriliyor şu an kamuda ücretsiz çalışma kararım var ve ben hala hayatımı düzene sokamamışken bu kararla bir kez daha anladım ki bana yaşama öl diyorlar bu parayı ödeyecek durumda değilim bir gelirim yok bir işim yok ben bunu nasıl ödeyeceğim anlamış değilim daha ceza evinden çıkalı bir yıl oldu bir fabrikaya asgari ücretin altında işe başladım ve benim durumumdan dolayı mesaimi bile kesiyorlar Dı oda yetmedi orada çalışanların baskısına maruz kaldım ve işten ayrılmak zorunda bırakıldım sigortalı iş bulamazsam ücretsiz çalışmaya devam etmek durumundayım cebimde 5 kuruşum yok durmadan borç geliyor ne yapacağım bilmiyorum

Popüler Şikayet Konuları

Bu konuyla ilgili çözüm önerileri ve ipuçlarını inceleyin.
GSS Prim Borcu

Selda
13 Mart 2025 05:02

Funda
15 Eylül 2024 13:30

SGK Gelirim Olmamasına Rağmen GSS Borcu Çıkartıldı!

Kerem
04 Ağustos 2025 15:23

26 Kasım 2024 21:05
Hüseyin sonuçtan çok memnun

Hüseyin
13 Ekim 2024 18:06
"İlgilendiğiniz için teşekkürler ederim"
SGK Kategorileri