SGK Emeklilikte Son 7 Yıl Kuralı

Gökçe
14 Aralık 2023 11:04

Nisan ayında SGK'ya erken emeklilik için başvuru yaptım. Başvuru tarihinde SSK emeklilik için bütün şartları sağladığım halde son 7 yıl kuralı gereğince Bağkur çalışma sürem daha fazla olduğu için Bağkur emeklisi sayıldım.
Benimle aynı durumdaki insanlar 2021 Mayıs öncesi Bağkur borçlarını ödemedikleri için ve bu borçlar da silindiği için Bağkur prim günleri görülmedi ve benim aksime SSK'dan emekli olabildiler. Ben 2021 Mayıs öncesi borçlarımı ödediğim için cezalandırılmış oldum. Çünkü hem SSK emeklilik hakkımı kaybettim hem de ödediğim para boşa gitti.
Öte yandan borçlarını ödemeyenler için ayrıca ihya hakkı getirildi yani isterlerse silinen prim günleri alabilecekler. Çok güzel. Ama borçlarını ödeyenlere hiçbir hak getirilmedi. En azından bize de istersek borcunu ödediğimiz halde prim günlerini silme hakkı verilseydi böylece SSK emeklisi olabilirdik.

Adem
Adem

Aynı sorunu babamda yaşadım. Günü gününe ödememe rağmen emekli edemedim 3,5 yıl daha ödemem halinde yeterli olacağı söyleniyor. Böyle kanunun da adaletin de. Yazıklar olsun. Sonra gelirler.

Ozkan
Ozkan

Aynı durumdayım 100gün fazla BAĞ-KUR ödedim diye 1261 gün daha SGK öde diyor sistem yazıklar olsun böyle adalete

Popüler Şikayet Konuları

Bu konuyla ilgili çözüm önerileri ve ipuçlarını inceleyin.
Rapor Parası Yatmadı
EYT Emeklilik Başvurusu