SGK 2 Tane Hastane Raporum Var!

Murat
10 Ocak 2024 23:37

Ben 2 ay önce Gaziantep 25 Aralık Devlet Hastanesi'nden kalp, tansiyon, şeker, kolesterol rahatsızlıkları ve %50 engelli raporu aldım. Engelli emeklilik için Gaziantep Sosyal Güvenlik Kurumu'na başvurdum. Bana bu raporun yetersiz olduğunu, Araştırma Hastanesi'nden alınmış bir rapor gerektiğini söylediler. Bunun üzerine Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan tekrar sevk aldım ve Gaziantep Dr. Ersin Aslan Araştırma Hastanesi'ne başvurdum. Oradan da 2 yıllık süreli engelli raporunu aldım. Tekrar Sosyal Güvenlik Kurumu'na başvurdum. Evraklarım kontrol edilmek üzere Antalya Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü Antalya sgim Bölge Maluliyet ve Sağlık Kurulu Servisi'ne gönderildi. 1 ay oldu, sonuç geldi. '%82 çalışma gücü kaybı yok' diye belirtilmiş. Emekli olmak için ölmek mi gerekiyor? Şimdi soruyorum, devlet büyüklerime; eğer güç kaybım yoksa devletin iki Hastanesi neden bana rapor verdi? Güç kaybım varsa Antalya Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü Antalya sgim Bölge Maluliyet ve Sağlık Kurulu Servisi neden 'güç kaybı yok' diyerek evrakımı reddetti? Lütfen bu konuda duyarlı olunmasını istiyorum. Not: Çok ağır uyku apnem var, cihaz kullanıyorum. Cpap cihazı Gaziantep Üniversitesi Araştırma Hastanesi tarafından verilen raporla belgelenmiştir. Kalp yetmezliğim var ve %50 raporluyum. Şeker hastasıyım ve raporlu ilaç da kullanıyorum. Hiper tansiyonum var, yüksek derecede tansiyon ilacı kullanıyorum. Ayrıca kolesterol problemim var ve yine raporlu ilaç kullanmaktayım. Bu kadar resmi belge ve raporla belgelenmiş sağlık sorunlarım varken, Antalya Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü Antalya sgim Bölge Maluliyet ve Sağlık Kurulu Servisi'nin 'güç kaybı yok' demesi kabul edilemez. Konu ile ilgili inceleme yapılmasını siz sayın devlet büyüklerimden bekliyorum.

10 Ocak 2024 23:36

Sayın cumhurbaşkanım engelliler günü düzenledi. Ama ne yazık ki sayın sosyal güvenlik kurumu 2 hastaneden aldığım ½50 rapor var. 3 aydır sürüm sürüm süründürüyor. Bugün git yarın gel o kadar hastalığım varken bu kadar vatandaşa eziyet mi olur. Sayın cumhur başkanım bunu görse direk müdahale eder. Ama ne yazık ki 3 aydır mağdurum. İş yapamıyorum. İş yerinde sıkıntı çekiyorum. Sayın cumhurbaşkanımdan bana sahip çıkmasını istiyorum. Saygılarımla arz ederim

Popüler Şikayet Konuları

Bu konuyla ilgili çözüm önerileri ve ipuçlarını inceleyin.
EYT Emeklilik İşlemleri

23 Haziran 2025 19:11

Engelli Emeklilik Başvurumun Gerekçesiz Reddedilmesi Ve Bilgilendirme Eksikliği

Salim
25 Eylül 2025 15:09

Yanlış Başvuru Nedeniyle Erken Emeklilik Hakkım Kayboldu!

Candan
05 Mayıs 2025 22:09

SGK Engelli Ve Vergi İndirimi Haklarıma Rağmen Emeklilik Başvurumun Reddedilmesi

15 Eylül 2025 21:00

SGK Malulen Emekli Maaş Durdurdu