Hastane Ücretlendirme Sorunları ve İade Talebi

Hastane Ücretlendirme Sorunları ve İade Talebi
04 Ekim 2024 21:51

28.09.2024 Cumartesi günü doğum için Bahçelievler Medipol Hastanesi'ne gittik. 29.09.2024 tarihinde taburcu olduk. 02.10.2024 tarihinde çocuk doktoru, bebeğimdeki sarılıktan dolayı kontrole gelmemizi istedi. Daha sonrasında kan testi ve sarılık testine yönlendirdi. Hastane bu testler için benden 740 TL bedel istedi. Kanunda doğum sonrası 28 gün hiçbir ücret tahsil edilmez ibaresi olmasına rağmen henüz 5. günümüzde bu durumu yaşadık. Doktor tahlillerden sonra 04.10.2024 tarihinde tekrar kontrole gelmemizi söyledi. O gün gittiğimizde de sarılık testi tekrar istedi ve bu sefer de 400 TL istendi. Orada anladım ki bunun devamı gelecek ve halkla ilişkiler bölümüne giderek sorunlarımı dile getirdim ve 28 gün boyunca tedavimizin ücretsiz olması gerektiği ve bana doğumdan sonra ayrıntılı bir raporun, epikriz raporu veya yapmış olduğum sözleşmenin bir örneği verilmediğini söyledim. 22 bin TL doğum için ücret tahsil ettim. Yine kanunda olan, hastane size vermiş olduğu hizmetin karşılığında SGK'nın belirlemiş olduğu ücretin en fazla yüzde 200'ünü tahsil edebilir ibaresi vardır dedim ve test için vermiş olduğum ücreti iade edilmesini istediğimi ve bana ayrıntılı fatura verilmesini söylediğimde ilgili personeller, ücretin geri ödemesi konusunda bir şey yapamayacaklarını, muhasebe bölümünde olan H**** Bey'le görüşmemi söylediler. Bunun üzerine ilgili bölüme giderek H**** Bey'le görüştüm. Fakat H**** Bey benimle sanki bir mal satıyorum da pazarlığa girer gibi yüzde 50 indirim yapalım, bundan sonra almayalım, herhangi bir ücret alınırsa benim yanıma gelin gibi ifadelerde bulunmuştur. H**** Bey'e de haklarımı anlatarak ücret iademi istememe rağmen bir sonuç elde edemedim. Şu hastanelerde paranı ödeyene kadar hasta verdikten sonra bir mal hükmündesin maalesef. Markette alışveriş yaparken bile aldığım domatesin karşılığı yazıyor ve fişi veriliyor. Ama Medipol Hastanesi'nde sadece bakkal işletir gibi sadece para kesiliyor. Kanun hiçe sayılıyor, insanlar kurmuş oldukları sistemde usulünce mağdur ediliyor. Yok yere vermiş olduğum ve hakkı olmayan ücretin bana iadesini istiyorum. İlgili kurumlara arz ederim.

Yenidoğan Ücretsiz Muayene Hakkı Hastane Tarafından İhlal Edildi

Zana