Seat Leon Araba Sunroof Şikayeti

Sevginar
25 Ekim 2023 12:31

Ben 2020 yılında mbu Gaziemir Seat Yetkili bayiden Seat Leon aracımı satın aldım. O günden itibaren aracımı sürekli aynı serviste bakıma verdim. 2023 yılında da aracımı yine aynı servise getirdim, aracımı çok yoğun olarak kullanmıyorum ve genellikle kapalı alanda tutuyoruz. İzmir'de yoğun yağış zamanında sunrooftan damlama şeklinde su geldiğini fark ettim ve servise verdiğimde konunun incelenmesini talep ettim. Yapılan incelemeler neticesinde bana “sunroofun plastik kasasında bir çizik olduğunu ve suyun bu alandan geldiğinin tespit edildiğini, cam vs. De herhangi bir çizik, çatlak olmadığı için bunun üretimden kaynaklı olabileceğini” bilgisi verildi yetki kişi tarafından. Sorunun çözümü için genel merkezle ile yazışma başlatıldığı ve parça tedarikinden sonra işleme başlanılacağı bildirildi. Bayram sonrası aradığında ilk olarak 25.000,00TL ücret talep edildi daha sonra iskonto uygulandığı söylenerek rakam 6040,00TL kadar düşürüldü. Kusur kullanıcı hatası olarak değerlendirilmezken, benden ücret karşılığı değişiklik yapılmasına mecbur bırakıldım. Servis farklı bir çözüm bulamadığını ve sadece bu bedel ödenilerek işlem yapabileceklerini belirtti. Kullanıcı hatası olmadığı halde benden tahsil edilen faturanın iadesi yapılmadı.

Enes
Enes

Aynı şartlar ve durumu yaşayıp ben de mbu Gaziemir servisine gittim. Servis danışanı bana 115 bin tl gibi bir rakamdan bahsetti daha sonra merkeze bildirmek için aracın fotoğraflarını ve incelemelerini yaptılar. Haber bekliyorum. Asla kullanıcı hatası olabilecek bir sorun değil. Sunroof camı ile aracın tavanını birleştiren bir parça. Sunroof kullandığım dahi yok. Ben başta sunroof bakımı yapıldığı sırada kendilerinin yaptığı bir zarar olarak düşündüm durumu. Yazın servis bakımında sunroof bakımını da yaptırmıştım. Eğer kullanıcı hatası olarak kayıt geçerlerse ben de onlardan sunroof bakımı yaptıktan sonra aldıkları bakım kayıt görüntülerini göstermelerini talep edeceğim. Nereden bilebilirim bakım sırasında onlar tarafından olan bir zarar olmadığını?

Canan sonuçtan hiç memnun değil

Serviste Bakım Sonrası Sunroof Perdesi Kırıldı Ek Masraflar Çıkarıldı

Canan
10 Temmuz 2025 12:38
Koray sonuçtan hiç memnun değil

Peugeot 3008 GT Sunroof Su Sızıntısı Sorunu Çözülmüyor!

Koray
29 Kasım 2024 18:06
Alperen sonuçtan hiç memnun değil

Seat 2021 Leon Aracımda 2.000 Km'de Başlayan Balata Sesi

Alperen