Sahibinden.com'da Yetki Belgesi Sorunu Ve Yanıltıcı Bilgilendirme

19 Ağustos 2024 17:11

Sahibinden.com üzerinde emlak ofisimiz var ve henüz bir yetki belgesi bulunmamakta idi. Bu durumda mağazaya devam edemeyeceğimizi, yetki belgesi almak için 2 ay müddet verdiklerini ve bu 2 aylık süreci taahhütsüz fiyattan devam ettirdiklerini, bu süre sonunda hala alınmamış ise tamamen kapatılacağını söylediler. İşleri oğlum takip ettiği için kendi üzerine bir şahıs firması kurarak mevcut üyeliği üzerine almak istedi. Bunun mümkün olup olmayacağını sahibinden.com a danışarak onay aldık. Kendilerine yeni bir şirket açacağız ve bu şirket üzerine yetki belgesi alınacak, bu sürece ve masrafa siz onay veriyorsanız gireceğiz dedik ve onay verdiler. Beni yeni bir firma açtırarak masrafa soktuktan sonra bugün ttbs.gtb.gov (Ticaret Bakanlığının) bana verdiği yetki belgesini kabul etmemekte. Benim 2 ay içinde yetki belgesini ancak açtığım yeni firmayı sözleşmeli işletme olarak yetki belgesi bulunan bir şirketle aynı adreste açmam gerekiyordu ve ben de öyle yaparak bir belge numarası aldım. Sistemleri 3404035-001 bu yetki belgesi girişini onaylamadığı için tireden sonrası olmadan giriniz deniyor. Bu durumda da sözleşmeli işletme olduğum kişiye ait olduğu için beni kabul etmiyor.
Şimdi piyasalara dahi yön veren sahibinden.com bana verdiği 2 ayda bu belgeyi alamayacağımı bilmiyor mu da bana 'evet siz şirket kurun biz devir yapacağız' diyor? Ya da neden beni uyarmıyor ki sözleşmeli işletme olursanız belge numaranız geçersiz olur diye? Kaldı ki bana bakanlık bu belge numarasını vermiş sisteme eklemiş bu işi yapabilirsin demiş, siz ne hakla bana verilen bu yetkiyi görmezden gelebilirsiniz? Benim gibi durumda olacak insanlar da eminim çoktur; yapmanız gerek şu, işletmeli sözleşme ile alınan yetki belgesi numaraların girişini kabul etmek.
İstisnai bir durumsa bunu yapmalısınız. 12. Yıla girmiş bulunuyoruz, bunca zamandır müşterinizim ve bu saçmalığı yapmamalısınız. Her şey insanın elinde yapacaksınız gireceksiniz olacak bu kadar basit.
Tarihini hatırlamasam da 3 ay olmayacak kadar geçmiş zamanda müşteri temsilcilerinizle görüştüm, şirket kurun belgenizi alın levha aktarımını yapalım dediler, ses kayıtlarının dinlenmesini talep ediyorum. O zaman beni uyarmalıydınız ben de şirket kurmazdım.

19 Ağustos 2024 20:50 (Şikayetten 3 saat sonra)

Sahibindencom Müşteri Hizmetleri İşlemleri Zorlaştırıyor

20 Temmuz 2025 09:52
Önder sonuçtan hiç memnun değil

21 Ocak 2025 14:49

27 Eylül 2024 16:02

11 Ocak 2024 11:22
Naciye sonuçtan hiç memnun değil

20 Nisan 2024 14:45

Sahibinden Kategorileri