Ferdi sonuçtan hiç memnun değil

Sahibinden Yanıltıcı Gemi İş İlanı İle Maddi Kayıp Yaşadım!

07 Temmuz 2024 03:41

Blue Whale Ships Denizcilik
Sahibinden.com'da gördüğüm gemi iş ilanı yüzünden 30 bin liramdan oldum. Ben ilanda yazan numarayı aradığımda WhatsApp'tan iletişime geçtiklerini söylediler. İlanda Gaziosmanpaşa yazıyordu lakin i*** ve a*** baş kahramanlarıyla konuştuktan sonra bana WhatsApp'tan Maltepe konumu attılar. Attıkları konuma gittim, gitmeden önce bana telefonda pasaport için 5000 TL getirmemi söylemişlerdi. Oraya gidip ofiste konuşunca ücret oldu 20 bin. Bir de 'okudum, anladım, onaylıyorum' diye kağıt imzalattılar. Tabii bunlardan önce telefonda ve ofiste yüksek maaş garantisi, devlet işçisi olacağım ve 2200 dolar maaş alacağım hakkında garantili vaatlerde bulunmuşlardı. Neyse, önce yanımdaki 5000 TL'yi verdim. Sonra eve dönüp 15 bin tl daha attım. Başka ücret ödenmeyeceğini ve bunların toplam hizmet bedeli olduğunu söyledikleri halde tam 4 defa daha para ödemem gerektiği hakkında SMS geldi. Bir de bu istedikleri 4875 TL kursa kayıt hizmet bedeli, 2800 TL sağlık raporunu limana yollama hizmet bedeli vs. Velhasıl yüzdük kuyruğuna geldik diye bu istedikleri paraları da gönderdim. Benim hizmet bedeli diye ödediğim her şeyi ve her yeri kendim bulup işlerimi hallettim. Kocaeli'den kalkıp İstanbul Pendik Özel Şifa Tıp Merkezi'nde hastaneye 2200 TL check-up parası ödedim. En son gittim liman başkanlığına, orada da devlet dairesi ve her şey bedava, tüm işlemler ücretsiz. Artık gemi adamı olur. Sağlık raporumu bedavaya almış i*** ve a***'a boş yere 30 bin göndermiş şekilde evde kursun başlamasını bekliyorum ve defaatle bir daha ücret ödeyip ödememem hakkında soru soruyorum. 'Hayır, senin kurs harcını biz yatırdık, tüm her şey hazır, sadece eğitim, belge ve iş başı kaldı' diyorlardı. Buraya kadar gene hakkım helaldi, nasıl olsa işe sokacaklar. Ta ki bana verdikleri açık adresteki kursu arayana kadar. Tarihler uyuşmuyordu, i*** ve a*** ablalarımı arayıp sorduğumda ise ne olsa iyidir? 3985 TL son harç eğitim masrafı ödeme bedeli diye yeni bir SMS. Bunu göndermeden artık kafama tak etti ve biraz tepki gösterdim, 'Bu nedir böyle, hani başka ücret yoktu' dedim diye i*** bana direkt 'Ben bunları kaydettim. Sana hakaret davası açacağım' deyip iletişimi benimle kopardı ve tam anlamıyla yanıltıcı olduklarını da o an anladım. İmzaladıklarım yüzünden paramı geri alamıyorum.

07 Temmuz 2024 09:11 (Şikayetten 5 saat sonra)

Yorumlar (6)

Adnan
Adnan

Gittiğiniz yer neredeydi bir de sonuç ne oldu acaba bunlar sürekli firma ismi değiştiriyor olabilir

Reşat
Reşat

Maltepe baglarbaşı Atatürk Cad no5 kat3 daire 10 mu idi gittiğin yer

Ferdi

Evet tam 12'den Vurdun adresi.

Emin
Emin

Aynı olay bir hafta önce tamda belirttiğiniz adreste benim başıma geldi şirketin ismi explora denizcilik 10 bin tl param gitti bugün Cumhuriyet başsavcılığına gidip suç duyurusunda bulundum bakalım ne olacak

Elzade
Elzade

Sonuç ne oldu dava açmadınızmı onlara

Ferdi

Bana imzalattırdıkları kağıtlarda zaten hizmet bedeli geri ödenmez yazıyordu ben de işe gireceğim hevesiyle...

Cihan sonuçtan hiç memnun değil

Sahibinden Costa Marin Denizcilik İş Başvurusu

02 Şubat 2024 08:31
Rana sonuçtan hiç memnun değil

Sahibinden Otel Gemisi İş İlanı Mağduriyetimiz

12 Mayıs 2024 22:37
Efe sonuçtan hiç memnun değil

13 Eylül 2024 14:22

Sahibinden Kategorileri