27 Nisan 2024 16:40

Sayın Cumhur Başkanlığı İletişim Hattı, Sağlık Bakanlığına... Öncelikle iyi çalışmalar dilerim... Benim babam, M***** D****, Mart 2024, yaklaşık 1 ay öncesinde İzmir Buca Seyfi Demirsoy Hastanesinde çalışmakta olan uzman doktor Z***** A***** T****'a muayene olmaya gitmiştir. Doktor böbreğindeki kistin büyük olduğunu ve ameliyat olması gerektiğini söyleyerek 21 Mart 2024 tarihinde ameliyatını yapmıştır. Böbrekteki kist ameliyatını yaptığı sırada doktor hatası nedeniyle kalın bağırsağı kesilmiştir ve bu esnada başka bir genel cerrahi doktorunu çağırıp bağırsak ameliyatını yaptırmıştır. 6 saat ameliyatta kalıp sonrasında yoğun bakıma alınmıştır. 3 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra servise alınmıştır. 5-6 gün hastanede yatıktan sonra tomografi çekilip dikişlerinin tutmadığı, bağırsağının çürüdüğü söylenmiştir ve ikinci kez 76 yaşındaki babamı tekrar ameliyata alıp, ikinci kez bağırsak ameliyatı yapılıp stoma torbası takılmıştır babama. Hasta ikinci ameliyatından sonra 5 gün yoğun bakımda kalmıştır... Ve bu süreçte maalesef psikolojisi bozulmuştur ve sürekli halüsinasyonlar görmeye başlamıştır, hala da psikolojik destek almaktadır babam. Hastanede ikinci ameliyatından yaklaşık 2 hafta sonra taburcu edilmiştir. Babam hastanede yattığı sürece ve serviste yattığı sürece böbrek ameliyatını yapan üroloji doktorunu bir kere olsun görmedik, hastayla hiç ilgisi yoktu, ilgilenmedi... Araştırmalarım sonucunda bu hastanede bu tür çok vaka olduğunu öğrendim, aynı zamanda Dr. A***** Z*****'in de ilk olayı olmadığını ve çok fazla böyle vakaları olduğunu öğrendim. Babam 76 yaşında sadece tansiyon hastasıydı basit bir kist ameliyatıyla girdi ve üç ameliyat ve stoma torbasıyla çıktı. Şu an ne babamın psikolojisi ne de bizim psikolojimiz hiç iyi değil, maalesef destek almak zorunda kaldık... Sayin ilgili ben bu hastaneye ve doktora dava açacağımın bilgisini vermek istiyorum, sonuna kadar takipçisi olacağım. Bu konuda size güvenim sonsuz. Bu konu hakkında gereğinin yapılacağına inanıyorum, sizden bu doktor ve hastane hakkında gereğinin yapılmasını arz ediyorum. Saygılarımla iyi çalışmalar.

Çağla

Sağlık Bakanlığı Mahmut İ*** 184 Arayarak Şikayetimde Bulundum

Mahmut
12 Nisan 2024 18:14
Sağlık Bakanlığı Mahmut İ*** 184 Arayarak Şikayetimde Bulundum

Sağlık Bakanlığı Bir Devlet Hastanesinde Yaşanan Tedavi Süreciyle İlgili Şikayet

Tülin
01 Şubat 2024 17:08