Rumba Tur Organizasyon Tur Şirketinin Sorumluluk Eksikliği Ve Yolcu Mağduriyeti

21 Ekim 2024 22:47

Arkadaşımla birlikte gittiğimiz Kıbrıs tatilinde, gezi duraklarından birinde bizi ve yetmişli yaşlarda bir yolcuyu 5 dakika bile beklemeden, arkalarına bakmadan, bir yanlış anlama sebebiyle sadece 5 dakika geç kaldık diye basıp gittiler. Bir sonraki gidecekleri gezi noktasını bildiğimizden kendimiz minibüs bulup gittik peşlerinden. Yanımıza yaşlı diğer hanımefendiyi de tesadüfen görüp aldık götürdük. Dönünce değil özür ya da tur yetkilisinden izahatı bırak, onun üzerine yaşlı hanımefendi yerel tur rehberi hanımefendiye gayet sakin bir üslupla "bizi orada bıraktınız" cümlesini kurduğu anda ağız dolusu azarlama işittik. Yaşlı başlı kadına "şov yapmayın" bile denildi. Arkadaşım ve ben zaten ağzımızı açmadık, annesi yaşındaki, gayet edep-görgü sahibi o kadın bile bağırış çağırış işitince, tartışmaya girmemek daha doğru geldi. Artık o üsluba karşın. Ancak çok çeşitli tur şirketleriyle seyahat ettim, asla yolcusunu geride bırakıp gideni bu zamana kadar görmedim ve sadece abartısız 5 dakikadan bahsediyorum. Bunun sebebi de grupla son ayrıldığımız yerde buluşuruz, rehberin etrafında toplanır otobüse birlikte yürürüz diye bekledik iyi niyetimizden. Etik ve hukuki olarak en az 10-15 dakika beklemek uygun ve habersiz gitmek uygunsuz bir durumdur. Otobüsümüzün olması gereken alanda başka turların şoförlerinden yardım istedik. Yurt dışında hattımız çalışmadığı için onlara defalarca telefon ettirdik. Rehber numarasını bize vermemiş olduğu için tur yetkilisini aradık, ona da kesinlikle ulaşamadık. Başka turun şoförü bile eğer 1 saat beklersek bizi de ekibiyle birlikte götürmek için izin istedi. Acentesini arayarak.
O an başımıza bir şey de gelmiş olabilir, yanımızda dönebilmek için para olmayabilir, otobüste bırakmış olabilirdik. 70'li yaşlardaki bayan tek başına oturmuş tanıdık birilerinin gelmesini bekliyordu ve bir yerde düşüp bayılmış da olabilirdi; biz ona rastlamasaydık orada ne yapacağını bilemeyebilirdi ki, yanımıza aldığımız halde çok panik halindeydi. Tura başlarken de havaalanına gittiğimiz zaman bizi bir araya derleyen toplayan (vardı ama) yoktu, biz kendi kendimize bulduk tur katılımcılarını orada sora sora. Ayrıca tur 5 günlük olarak görünüyordu. Kayıt yaparken; web sayfalarında 5. Gün akşam dönüş yapacağımız yazarken, değiştirdiler biz oradayken. 5. Günün sabahı eve döndük; 1 gün yandı.
5 dakika ile bizi bırakırken istedikleri noktada 5 dakika ileri/geri kaldırdıkları oluyordu otobüsü. Munis davranıp olay yapmadığımız halde fırça yedik işin anormali.

21 Ekim 2024 22:55 (Şikayetten 8 dakika sonra)
Fnd
Fnd
22 Ekim 2024 00:25

10 kere geç kalmak mi. Pardon? Samimi olduğunuz birisinin mesajını buraya yazmakla dediğimi yalanlayamazsınız. O çok memnun kaldı dediğiniz insanlar otelde aç kaldık diye isyan çıkarıyordu size karşı. Biz kendi kendimize tura yetiştik yeniden. Bu basit bir seydi ancak, Gelmişiz bunun üzerine bir de bize fırça atılması, yaşlı başlı kadına bas bas bağırılması çok sakil bir davranış. En kötüsü bu kısmi anlayamadığınız. Bizi getiren minibüs şoförü bile şaşkınlık içinde bakakaldı rehberiniz bize bas bas bağırırken, "Allah kolaylık versin" dedi bize ya (! ) Üslup sorunu. Siz gayet iyi biliyorsunuz WP'de arkadaşım saat kaçta yazmış "neredesiniz" diye sormuş. Kalkış 13.00 dediğiniz, arkadaşım 13:02 de soruyor neredesiniz bulamıyoruz diye. Bende ss alıp koyabilirim buraya onu ama gerek yok, siz gördünüz zaten. Ama ne sizden ne rehberden bir cevap alamadık. 5 günlük denilen turun 4 gün yapılmasından, denize sıfır denilen otelin koya yakin plaja yarım saat olmasından mi bahsedeyim. 10 kere otobüse geç geldin yalanı gibi bunlar da yalan çıktı. Bir kez bile geç gelmedik. Sizde elinizdeki telefonu otobüs bizi geride bıraktığında açmadınız, yanımızda olmak bir yana. Bölgenin yerel rehberi varken sizin olmadığınızı biliyoruz. Amacım özür ya da telafi istemek değil elbette. İnsanlar görsün bilsin, bu tür sorunları göze alarak gelir en azından gelirlerse bilgilendirme yapmak istedim başkalarına. Sizinle münakaşaya girip diyaloğu uzatma niyetim yok

22 Ekim 2024 00:36
22 Ekim 2024 00:42

Rumba
Rumba

Yemek mevzusuna gelince bu kadar bel altı vurulur. Siz insanlığınızı bir doktora kontrol ettirin. İnsanlar yemek düzgün değil diye kızdılar evet. Ama aşçının kızının intihar ettiğini duyunca herkes sustu. Hatta herkesi yemeğe götürmeyi teklif ettik. O saatten sonra insanlar üzüldüğü için biz doyduk gerek yok. Durumu bilmiyorduk dedi. Bari bunu yazmasaydınız. Ayıptır günahtır. El insan Funda hanım

Ayşenur sonuçtan hiç memnun değil

Gençaystar Travel Karadeniz Turunda Hayal Kırıklığı Ve Olumsuz Deneyim

08 Haziran 2025 08:56

04 Eylül 2024 15:18
Azra sonuçtan hiç memnun değil

12 Nisan 2024 09:05