Ali sonuçtan hiç memnun değil

Robotzade 3D Yazıcı Sorunu Ve Garanti Süresi Sorunu

19 Nisan 2024 00:17

Robotzade firmasından Creality Ender 3 S1 Pro marka ürünü satın aldım. Baskı hatası vermeye başladı. Ekstruder çok ısınıyor ve filament sıkışması yapıyordu. Bunun üzerine ürünü satın aldığım Robotzade firmasına geri gönderdim. Ancak firma inceleme sonucunda sorunun tüketici kaynaklı olduğunu ve bir ücretlendirme yapılacağını belirtti. Firmanın bana gönderdiği yazı şu şekildedir:
Merhaba Ali Bey,
3D yazıcınız tarafımıza ulaştı, incelemeler yapıldı.
3D yazıcınızın nozül değişimi sırasında yeterli temizlik yapılmadığı için tıkanma ve filament çekmeme gibi sorunlar yaşanıyor.
Yazıcınızın nozül değişimi esnasında dikkat edilmesi gereken noktalar göz ardı edilmiş, bu nedenle ısıtıcı bloğun diş aralıklarına filament kaçmış ve temizlenemez durumda olduğunu fark ettik.
Bu durumlar, temizlik yapılsa bile tekrar kaçak oluşmasına ve uzun süreli kullanımı engellemektedir.
Bu işlemin teknik servislik bir durum olmadığını, kullanıcıların ısıtıcı bakımını yapması gerektiğini ve sorunun kullanıcı kaynaklı olduğunu belirtmek isterim.
Teknik servis ücreti alınmayacak, ancak malzeme ve kargo ücretleri sizden talep edilecektir.
Değişmesi gereken parçanın fotoğrafını aşağıda gönderdim.

Ender 3 S1 ısıtıcı blok seti = 500 TL + KDV
Kargo Geliş = 180 TL + KDV
Kargo Gidiş = 180 TL + KDV

Toplamda 860 TL + KDV (1032 TL KDV dahil) ödeme yapmanız gerekmektedir. Ödemenizi yaptıktan sonra dekontunuzu tarafımıza ilettiğinizde yazıcınızın onarımı yapılarak size gönderilecektir.
İletişim kısmında banka bilgilerimiz mevcuttur.
Bu duruma karşı ısıtıcı bloğun bakımsızlık nedeniyle hata verdiği söyleniyor. Ancak ısıtıcı blokla ilgili herhangi bir işlem yapılmadı. Aynı modelden iki adet daha yazıcım var ve onlarda bu sorun yaşanmıyor. Ayrıca aynı ürünlerin baskısını yapıyorum. Bu parçanın bozulması nasıl kullanıcı hatası olabilir? Ürün sadece 10 baskı aldı ve ben bu sorunu yaşadım. Altı aylık bir ürün nasıl bu şekilde hata verebilir? Ayrıca ürün 1 yıl garantili olarak belirtilmişken, Sanayi Bakanlığı'nın sitesinde kanunen 2 yıl garantili olması gerektiği belirtiliyor. Robotzade firmasına soruyorum: Bu ürün kaçak mı ki 1 yıl garantili? Tüketici Hakem Heyeti'ne başvuru yapacağım. Gönderdiğim ürünün ekstruderı aşırı ısınıyor ve bir fan çalışıyor, diğer fan çalışmıyor. Şikayetim bu yöndeydi ancak firma bambaşka bir konuyu gündeme getirdi ve gerçekten hiçbir şey anlamadım. Bilirkişi incelemesi talep edeceğim. Ayrıca bu firmaya telefonla ulaşmak da ayrı bir sorun.

Alparslan sonuçtan hiç memnun değil

Alparslan
30 Kasım 2023 01:10
robotzade-hatali-urunu-kabul-etmiyor-1.rtf
Çağatay sonucu yetersiz buldu

Çağatay
07 Ocak 17:25
Robotzade Teknik Destek ve İletişim Sorunlarıyla Boğuşuyorum
İsmail sonuçtan hiç memnun değil

İsmail
04 Haziran 10:24