Doğukan
01 Aralık 2024 19:43

RKS Grace 202 Pro motosikletini Kuşadası Motorport RKS yetkili bayisinden 14 Aralık 2023 tarihinde aldım. Bugünün tarihi 1 Aralık 2024. Motoru bayiden çıkardım, evime getirdim. 7 veya 8. km'de orta sehpa yamuldu. Servise götürdüm, dış akşam olduğu için garanti kapsamında değil, garanti sadece motor bloğu içini kapsıyor dediler. Daha sonra ücret karşılığında kaynak yapıp geri verdiler. Yetkili servis eve geldim, yine aynı sorun oldu. Ayaklığı söktüm, yan ayakta kullanıyorum. İlk bakımına gitmeden, muhtemelen 400. km'de yolda giderken plastik egzoz muhafazası uçtu. Servise götürdüm, o parça için tüm egzozu sipariş etmeleri gerektiğini söylediler. Parasını benim vermem gerektiğini söylediler. Tabii ki neyse, muhafaza kapağı da iptal oldu.

4000 km'de, ortalama 60 km bir yola gitmem gerekti. Giderken egzoz koptu. Bakın, muhafaza demiyorum, direkt egzoz bloğa bağlandığı yerden koptu. Hemen bir yetkili servis buldum, o anlık vidalayıp kendi servisine götür dediler. Getirdim. Benim servis her zamanki gibi parça sipariş etmemiz lazım dedi. Egzoz, egzoz mafsalı falan filan 25 bin lira masrafı çıkar dediler. Tamam dedim, yapılsın. O sırada fabrikayı aradım. Bana verdikleri cevap, ilk kez karşılaşıyoruz böyle bir şeyle oldu. Parasını verip servise yaptırdım. Sıfır parça değil, kopan parçayı kaynakla ve daha nice ilkel yöntemle yerine oturtup teslim ettiler. 6000 km'de seyahat halinde bir ses geldi. Motor durdu, yolun ortasında kaldım. Çekiciyi çağırdık, servise çektik. Motor 4 aydan fazla yattı. 6000 km'deki motorun üst kapak ve silindiri değişti. Bu sürede yatışını saymıyorum, üstüne de 5 bin lira işçilik istendi. Motor yapıldı. Servisten çıktım, evin önüne koydum, brandasını çektim, yurt dışına çıktım.

Aradan 3 ay geçti. Babama lazım olduğu için çalıştırmayı denedi, motor çalışmadı tabii ki. 2 ay daha ben gelene kadar kapıda yattı. 7 Kasım'da servise götürdüm, marş rublesinin bozulduğunu, değişmesi gerektiğini söylediler. Ücreti yine bizden istediler. Garanti karşılamıyor dediler. Bunun üzerine fabrikayı aradım. 10 aydır bende olan motoru 2 ay bile kullanamadığımı, servisin böyle böyle dediğini söyledim. Telefonda konuştuğum kişi, sizinle ne gibi bir sorunumuz var, böyle konuşalım, kullanmayı bilmiyorsunuz gibi ukalaca şeyler söyleyip yüzümüze kapattı. Aradan bir dakika geçmeden tekrar aradı. T.C. numaramı söyleyip size dava açıyorum, bilginiz olsun deyip kapadı. Bugün 1 Aralık oldu. Servise gidiyorum, bana parça bekliyoruz diyor, fabrikayı arıyorum, parça onaylanmış diyor. Tam 11.5 ay oldu. Motora 2 ay dahi binemedim. İyice kafanıza oturtun kararınızı.

profile profile

Metin sonuçtan hiç memnun değil

06 Temmuz 2025 01:02
RKS Motor 5300 Km'de Sürekli Arıza Çıkaran Motorumun Garanti Mağduriyeti
Semih sonuçtan hiç memnun değil

RKS Motor 2 Yıl Garantili Denilen Ürünün Arkasında Duran Yok

16 Nisan 2024 01:39
RKS Motor 2 Yıl Garantili Denilen Ürünün Arkasında Duran Yok

Oğuzhan
27 Eylül 2023 11:34
RKS Motor Zamanımı Ve Paramı Verin
Şeref sonuçtan hiç memnun değil

RKS Motor 3 Aydır Parça Bekliyorum

20 Temmuz 2024 19:08
RKS Motor 3 Aydır Parça Bekliyorum
Mustafa sonuçtan hiç memnun değil

RKS Motor Grace 202 Bitmeyen Motor Arızaları!

04 Ocak 2024 15:51