Renault Megane 4 Aracımı 3 Yıldır Klimasız Olarak Kullanıyorum

17 Nisan 2023 18:59

2020 model 1.3 tce Joy paket Megane 4 aracım 2020 kasım ayında teslim edildi.
2021 yaz aylarında klimayı kullanmaya başladığımda yetersiz soğuttuğunu ve az üflediğini fark ettim. Sorunu aynı zamanda debriyaj pedalı sesi problemi ile birlikte çözdürmek için İzmir Yaşar yetkili servise bildirdim. Debriyaj sorunu çözüldü ancak klima gazı eklenerek ve bir borunun eğilerek klimanın soğutma probleminin çözüldüğü bildirildi. Bu süreçte uzun bir süre araçsız kaldım.
2022 yazı geldiğinde klimadaki soğutmama ve az üfleme problemi tekrarladı. Gaziemir Ermat yetkili serviste klimaya ait bir boruda kaçak olduğu gerekçesi ile parça değişimi yapıldı ve sorun giderildi. Ancak klima performansı tatminkar değildi. Ayrıca ısrarla talep etmeme ve 3 saatten fazla süren bir parça değişim işlemi olmasına rağmen ikame araç verilmedi ve de yaklaşık 4-5 gün araçsız kaldım.
2023 nisan ayı itibarı ile sorun tekrarlamış bulunmakta ve 25 derece hava sıcaklığında bile klima hem soğutmuyor hem de yetersiz üflüyor.
Yukarıda saydığım süreçlerde ikame araç istememe rağmen araç verilmedi ve uzun süre araçsız kaldım. Araca ödediğim ücretin karşılığını alamadım ve resmen klimasız araç kullanıyorum. Tahminimce klimada üretimsel ve daha büyük çaplı bir sorun var. Aracımın sorunu çözülse bile garanti süresi bitimi sonrası bu arıza tekrarlar ise büyük masraflar ile karşılaşma ihtimalim oldukça yüksek.
Mağduriyetimin acilen giderilmesini, parça değişimi ve serviste geçen günlerde ikame araç tedarik edilmesini ve garanti süresi sonrası aynı arızanın tekrarlaması halinde bu üretim hatasından kaynaklı kronik arıza nedeni ile mağdur edilmemeyi talep ediyorum.

18 Nisan 2023 08:46 (Şikayetten 13 saat sonra)
24 Kasım 2024 10:25

Araç kontrol edildi oringlerden kaçırıyormuş yapıldı. Ancak bu yaz tekrar gazı azalmış olabilir. Klima performansı tekrar düştü. Bazen klima üflemeyi de kesiyor. Yani anlayacağınız arızalı klima bana kaldı. Renault sıfır araç satıp parasını aldı ama bana kusurlu mal kaldı. Garantisi bitse bile bu sorunun onlardan kaynaklı olduğu gün gibi ortada.

Seher
Seher

Merhaba bende aynı sorunla. Karşı karşıya kaldım. Çözüldü mu sorununuzu Renault ne yaptı

Sezgin sonuçtan hiç memnun değil

Tekrarlayan Klima Arızası Ve Yetersiz İkame Araç Hizmeti Nedeniyle Mağduriyet

Sezgin
20 Temmuz 2025 21:23
Erdi sonuçtan hiç memnun değil

Sıfır Kilometre Renault Megane'da Tekrarlayan Yağ Kaçağı Sorunu Ve Mağduriyet

11 Kasım 2025 01:02