Hasan sonuçtan hiç memnun değil

Renault Trucks Megane 1.3 Tce Araçta Beklenmedik Motor Sorunu

Renault Trucks Megane 1.3 Tce Araçta Beklenmedik Motor Sorunu
23 Ekim 2024 22:37

2021 model Renault Megane 1.3 tce (daha 68 bin km) aracımı geçen hafta sabah çalıştırırken bir anormallik olduğunu fark ettim. Yetkili servis ile görüştüğümde aracı getirmemi istedi. Aracı çekici ile kendilerine teslim ettim. Yetkili servisin yaptığı kontrollerde aracın devir daim dağıttığını, bu araçların bu arızayı çok yaptığını ancak aracın hararet yapmadığını, hatta aracın herhangi bir arıza bile göstermediğini tarafıma bildirdiler. Devir daim değiştirdiler, hatta bakımları gelmiş, bakımlarını yapalım dediler.

Ben de kabul ettim, bujilerini bile bu bakım esnasında değiştirdiler. Aracın bir gün sonra hazır olduğunu, aracı alabileceğimi bildirdiler. Ben de ödemeyi yaparak aracımı teslim aldım. Görünürde herhangi bir problem yoktu. Evimin önüne park ettiğim aracımı bir gün sonra çalıştırmadan önce yapılan işlemleri görmek isteğiyle kaputu açtım. Aracın su haznesinin çok dolu olduğunu fark ettim, yetkili servise bildirdim, aracı tekrar getirmemi istediler. Aracı gören servis yetkilisi usta, aracın motorunun değişmesi gerektiğini söyledi.

Ben şok oldum. Bir gün önce bakımlarını dahi yapıp teslim ettikleri araca şimdi motorunun yenilenmesi gerektiğini söylüyorlar. Aracımın şimdiye kadarki tüm bakımları yetkili servis tarafından yapıldı. Ancak aracın 5 ay önce garantisi bitmiş, hatta garanti bittikten sonra bile aracın balatalarını yetkili serviste değiştirmiştim. Sonuç olarak aracın motorunun değişmesi gerekiyormuş çünkü bu araçların motorları alüminyumdan yapılıyormuş.

Herhangi bir tamirat olmuyormuş ve tüm bakımlarını ve arızalarını yetkili serviste yaptırdığım aracın 5 ay önce garantisi bittiği için motor değişimi Renault tarafından karşılanmayacakmış. Servisin dahi tespit edemediği, arıza dahi vermeyen bir araçta benim nasıl bir hatam olabilir ki motoru bozabileyim? Şu an çok zor bir durumun içerisindeyim.

Hasan
Hasan
31 Ekim 2024 12:01

Dönüş yapıldı motoru açmaları gerekiyormuş prosedür böyleymiş motoru açtıktan sonra benim hatam var mı ona göre bana herhangi bir indirim yapıp yapmayacaklarına karar vereceklermiş (motora bakarak onu nasıl anlayacaklar o tarafına anlam veremedim). Servis ile görüştüğümde daha önce böyle olduğunda motorun değiştiğini söylediler bu aracın da motorunun her halükarda değişeceğini söylüyorlar. Motorun fiyatına 730 bin lira dediler :) bende bu paranın çok yüksek olduğunu karşılayamazsam ne olacağını sorduğumda motoru bagaja koyacaklarını o şekilde bana teslim edeceklerini söylediler. Sonuç olarak kesin bir bilgi vermiyorlar ama aracın motoru açıldığında her türlü motoru değiştireceklerini beyan ettiler.

Cengiz sonuçtan hiç memnun değil

04 Temmuz 2024 23:17
Renault Trucks Renault Garantili Aracımı Onarmıyor 700bin Tl Masraf Çıkardı
renault-trucks-renault-garantili-aracimi-onarmiyor-700bin-tl-masraf-cikardi-4.pdf
Hüseyin sonuçtan çok memnun

25 Kasım 2024 20:36
Sıfır Araçta Bitmeyen Motor Sorunları Ve Yetersiz Servis
Sıfır Araçta Bitmeyen Motor Sorunları Ve Yetersiz Servis

1 Yaşındaki Araçta Akü Sorunu Ve Garanti Mağduriyeti

21 Kasım 2024 15:35
1 Yaşındaki Araçta Akü Sorunu Ve Garanti Mağduriyeti
Nevzat sonuçtan hiç memnun değil

08 Ağustos 2024 20:29
Renault Trucks 2020 Model Renault Megane 4 1.5 Dizel Touch Motor Arızası Renault

18 Kasım 2024 13:16
renault-megane-ile-bitmeyen-sorunlar-7.pdf