1 Yaşındaki Araçta Akü Sorunu Ve Garanti Mağduriyeti

1 Yaşındaki Araçta Akü Sorunu Ve Garanti Mağduriyeti
21 Kasım 2024 15:35

2023 model, 30 bin km'de olan Megane 4 aracım motor hasar riski ikazı verdi. Renault diyalog merkezini aradım ve bağlandığım teknisyen, aracı hareket ettirmememi, çekici ile çekilmesi gerektiğini iletti. Kendisine aracın ilk bakımının dışarıda yapıldığını, garanti kapsamında mı çekileceğini sorduğumda, kayıtlarına göre araç garantili durumda olduğu bilgisi tarafıma iletildi. (Aracı 2. el aldım, önceki sahibi yetkili servis dışında bakım yaptırmış.) Aracım Ankara Söğütözü Renault Mais'e çekildi. Ertesi gün servis danışmanım ile görüştüğümde, arızanın %90 akü kaynaklı olduğu, akünün neredeyse bitmiş olduğu tarafıma bildirildi. Bakımın servis dışında yapılmasından kaynaklı Renault, aküyü garanti kapsamında değiştirmiyor. Servis bakımı ile akünün bitmesi arasında bir bağlantı olmadığını, henüz 1 yaşında olan bir aracın aküsünde sorun olmasının olası bir durum olmadığını kendilerine bildirdim ve benden 8200 TL civarında akü ücreti talep ettiklerini, eğer onaylamazsam arızanın sebebinin akü kaynaklı mı yoksa gerçekten motoru riske sokacak bir durumun olup olmadığının tespit edilemeyeceğini bildirdi. Ayrıca çekilen aracımın bedelini de aracı garanti dışında saydıklarından dolayı benden talep edeceklerini söyledi. Bu durum üzerine Renault diyalog üzerinden şikayette bulundum ve durumu anlattım. 2 saat sonra aradıklarında servisi haklı bulduklarını, akü ve çekici bedelini tahsil edeceklerini söylediler. 1 yaşında bir aracın aküsünde bir sorun varsa bunun bakımla alakası yoktur, akünün sonuçta bir ömrü var. Akünün Renault Mais tarafından garanti kapsamında değiştirilmesini talep ediyorum. Ayrıca diyalog hattı üzerinden garanti kapsamında çekilecek dedikten sonra benden talep ettikleri ücreti de haksız buluyorum. Renault ve Mais tarafından mağduriyetimin giderilmesini, işlemlerin garanti kapsamında yapılmasını talep ediyorum.

Nevzat sonuçtan hiç memnun değil

08 Ağustos 2024 20:29
Renault Trucks 2020 Model Renault Megane 4 1.5 Dizel Touch Motor Arızası Renault
Hasan sonuçtan hiç memnun değil

Renault Trucks Megane 1.3 Tce Araçta Beklenmedik Motor Sorunu

23 Ekim 2024 22:37
Renault Trucks Megane 1.3 Tce Araçta Beklenmedik Motor Sorunu
Cengiz sonuçtan hiç memnun değil

04 Temmuz 2024 23:17
Renault Trucks Renault Garantili Aracımı Onarmıyor 700bin Tl Masraf Çıkardı
renault-trucks-renault-garantili-aracimi-onarmiyor-700bin-tl-masraf-cikardi-4.pdf
Maide sonuçtan hiç memnun değil

11 Eylül 2024 13:07
Renault Trucks Renault Mais Ve Ordu A. Ş Yardım
Hakan sonuçtan hiç memnun değil

03 Ekim 2024 19:48
Renault Captur Servis Kabusu: Hatalı Yönlendirme ve Yüksek Maliyet