Furkan sonuçtan hiç memnun değil

Epttavm Ve Sara Ticaret 21 Saçmalığı

19 Ekim 2023 15:04

Sara Ticaret 21 ile Epttavm üzerinden 29 Temmuz 2023 tarihinde "Philips Power Pro Compact FC9323/07 powercyclone 4 750 w Toz Torbasız Süpürge" ürününü satın aldım.
Ürünü 14 gün içinde resmi hakkım olan sürede iade ettim. İadeyi içinde servis raporu yok denilerek geri göndermişler. Servise gittiğimde servisin çalışan bir makineye rapor vermeyeceğini öğrenmiş oldum. Servis bana dedi ki; "14 gün içinde zaten iade hakkınız var, biz raporu sadece değişim için veriyoruz."
Epttavm'yi aradığımda tekrardan kod almam için raporu mail ile göndermem gerektiği söylenildi. Servise tekrar gidip rica ettim. Bana özel olarak ürünü kontrol edip üründe bir sorun olmadığına dair servis raporu hazırladı. Mail olarak atınca iade kodu tarafıma verildi.
Bu sefer de "Niteliği itibarıyla geri gönderilmeye elverişli olmayan, orijinal kutusu/ambalajı bozulmuş (Orijinal kutu üzerine kargo etiketi yapıştırılmış ve kargo koli bandı ile bantlanmış gibi) tekrar satılabilirlik özelliğini kaybetmiş, başka bir müşteri tarafından satın alınamayacak durumda olan ürünlerin iadesi kabul edilmemektedir." şeklinde bir yanıt aldım.
Daha önce servis raporu olmadığı için iadeyi reddeden satıcı bu sefer de bunu bahane etmiş. Ben elime gelen kutuyu olduğu gibi geri gönderdim. Ne yapmamı bekliyor?
Madem böyle bir red hakkı var en başta neden servis raporu istedi?
Sırf iadeyi kabul etmeyip para kazanmaya çalışan Diyarbakır firması Sara Ticaret 21'i kınıyorum. Hiçbir şekilde ürünlerinin arkasında durmuyorlar!
Bu saçmalığı destekleyen Epttavm başta olmak üzere Sara Ticaret 21'e yazıyorum. En kısa sürede çözülmezse Tüketici Hakem Heyeti'ne başvuracağım...

26 Ekim 2023 13:40

Bugün iade ettiğim ürün yine elime geldi. Kargocuya ürünü almayacağımı söyledim. Almama şansınız yok dedi. Satıcı nasıl iadeyi kabul etmiyorsa ben de etmiyorum dedim. Eğer almazsam ürünü imha edeceklerini söyledi. Epttavm'yi aradım. Adımı soyadımı sordu her zamanki gibi. Sonrasında Gmail'imi sordu. Biraz bekledikten sonra sistemde sorun var bakamıyorum dedi. Ne olacak bu kargo diye sordum. Sistemden göremiyorum dedi. Ne zaman arayayım dedim. Bir süre veremem dedi. Dalga geçer gibi bir süreç oluyor. Kargoyu almadım kargocudan. İmha edeceklermiş (! ). Param sonuna kadar ha-RAM olsun...

12 Ocak 13:20

Maalesef hiçbir sonuç alamadım. Bozuk ürün elimde kaldı. Sıfır aldığım ürünü ikinci el hissiyatı ile kullanmaya devam etmek zorunda kaldım. Satıcının umurumda değil. Bu kullanıcıdan almadan önce 10 kere daha değerlendirin derim. Şu an bedava olsa uğraşmamak için elinden ürün almam

Onur
Onur

Saraticaret21 kullanılmış ve defolu ürünlerini internetten elden çıkartmaya çalışan bir firmadır. Trendyol bu Saraticaret21 mağazası kapattırmıştır. Diğer Epttavm gibi satış platformları ise saraticaret21 in defolu ürün mağazası olduğunu bildikleri halde göz yummaktadırlar. Tüketici haklarından umarım almışsınızdır

Furkan

Maalesef sonuç alamadım. İşletmem üzerinden satın almıştım. Meğerse Tüketici Hakları sadece bireysel kullanıcılara bakıyormuş. Ben kurumsal fatura ile aldığım için ilgilenemeyeceklerini söylediler. Mahkeme açmamı istediler. Mahkeme açsam zaten avukat masrafı, dosya masrafı derken dünya para çıkıyor elimden. Hakkımı helal etmeyip vazgeçtim. Bozuk ürünü aldığım ile kaldım kısacası

Dilek sonuçtan hiç memnun değil

Dilek
19 Haziran 2023 10:07
PttAVM Reddedilen Kargo Hala Gönderilmedi
Şafak sonuçtan hiç memnun değil

Şafak
31 Ağustos 2023 03:10