Şimal sonuçtan hiç memnun değil

PHILIPS Ev Aletleri Philips Süpürge Başlık Sorunu Ve Garanti Problemleri

13 Ağustos 2024 14:23

Philips FC6724 Speed Pro süpürgem var. Başlık içindeki fırçayı çeviren ufak parça kırıldı. Servise götürdüm. Bu parçayı değiştiririz ama garanti veremeyiz, başlığın değişmesi lazım dediler. O da yokmuş, yurt dışından gelecekmiş. Ben de bunu yazılı olarak talep ettim. O zaman, 'değiştiririz, 6 ay garantisi var, ama yine de kırılıyor, bilginiz olsun, hemen işleme alalım' dendi. O arada tesadüfen usta geldi, 'usta şunu değiştir' dediler, 'buna değişim yapmıyoruz, yine kırılıyor, başlık değişecek' dedi. Ustanın yapmak istemediği şeyi niye yaptırayım dedim. Garantili olunca firma değiştirmiyor vs. bir sürü şey söylendi. Uzun lafın kısası, Philips, kullanınca kırılan parça yerine tüm başlığı değiştirecek şekilde yapmış planlarını. Koskoca marka, sattığı malın içindeki parçaya garanti bile veremiyor. 3 sene oldu, yenisi 12-13 bin liralık süpürgeye 3500-4000 lira verip parça alacakmışım. Bir de akıl veriyorlar, bunlar ufak tefek işler için, fazla kullanmamak gerekiyor diye. Tüketici heyetine gideceğim ama herkes görsün diye yazıyorum.

13 Ağustos 2024 16:41 (Şikayetten 2 saat sonra)

Sayın T., Şikayetvar.com sitesine yazmış olduğunuz yorum için teşekkür ederiz. Geri bildirimleriniz bizim için oldukça önemli olup, bildirimleriniz için teşekkür ederiz. Ürünlerimizin motor aksamı dahil tüm parçaları garanti kapsamındadır ancak yedek parça, aksesuar ve sarf malzemeler kullanıma bağlı olarak hasarlandığında ücreti karşılığında tamir edilmesi ya da yenilenmesi gerekmektedir. Sizin ilettiğiniz parça da kullanıcıya bağlı olarak değişkenlik göstermesi sebebi ile servislerimiz de ücretli destek sağlanmaktadır. Her türlü soru ve sorunlarınız da size yardımcı olmaktan mutluluk duyarız. Saygılarımızla, Philips Ev Aletleri Tüketici Danışma Merkezi

Şimal
13 Ağustos 2024 16:47

Merhaba, sorunum parça için ücret talep edilmesi değil. Aletin içindeki ufak parça tamir edilebilirken, "tamir ederiz ama garantisi yok, o yüzden başlığı değiştirmeniz lazım" seklindeki yaklaşım. Bu durumda, başlığın içinde bulunan aynı parçaya da garanti veremiyorsunuz demektir. Kaldı ki, alırken, ya da manuelde, bu parçaya ilişkin en ufak bir uyarınız da yok. Bu modelle ilgili neredeyse bütün şikayetlerin bu parçayla ilgisi olması size bir şey ifade ediyor mu acaba? Sorunum, ücret alınması değil, malınızın arkasında durmamanız. Kullanıcı hatası dahi olsa, kırılan parça ücretiyle değişir ve alet eskisi gibi calısır, sizin servisiniz bunun garamtisini vermiyor. Bir kere daha söylüyorum, Philips almadan önce, buradaki şikayetleri ve yaklaşımı okusun herkes.

Umut

Aynı sorun bende de var. Üstelik yedek parça olarak satılmıyor da. Philips alacağıma paramı çöpe atarım, hiç değilse sinirlerim bozulmaz.

Kadir sonuçtan hiç memnun değil

Philips Süpürge Başlığı Sorunu: Küçük Bir Kablo İçin Büyük Maliyet!

25 Aralık 2024 08:55
Philips Süpürge Başlığı Sorunu: Küçük Bir Kablo İçin Büyük Maliyet!
Ali sonuçtan çok memnun

24 Ekim 2024 12:51
"Bugün Philips yetkilisi tarafından aranıldım mağduriyetimin giderilmesi için servise yönlendirdi parça değişimi yapılacak teşekkür ederim"
Philips Süpürgede Kronik Parça Sorunu Ve Yetersiz Servis Desteği
Sefa sonuçtan hiç memnun değil

Philips Süpürge: Hayal Kırıklığı Ve Yüksek Maliyet

07 Kasım 2024 14:27