Peugeot Yeni Araç Memnuniyetsizliği Hk.

Suleyman
27 Şubat 2024 19:52

Merhaba; 14.12.2023 tarihinde General Oto Servis ve Ticaret A.Ş.'den satın almış olduğum Peugeot (208 GT 1.2 PureTech 130hp EAT8 6.4 (J6) 2023 Model) aracımla ilgili yaşadığım ve son derece rahatsız olduğum olumsuz süreç hakkında şikayetimi yazıya dökmek istiyorum. Aracı ilk almaya gittiğimde, aracın tescil ve ruhsat işlemleri yapıldıktan sonra sağ ön çamurlukta boya lekesi olduğu bilgisi paylaşıldı. Gözle görülür şekilde dikkat çeken bu duruma rağmen, iki yıllık bakımlarla tarafımı ikna etmeye çalışılarak kabul ettim. İlgili boya hatası ile ilgili olarak ise yazılı ve imzalı bir beyan tarafımda bulunmaktadır. En baştan aslında bir hayal kırıklığına uğramıştım. Daha aracımın tam keyfini süremeden, 26.01.2024 tarihinde aracımı ilk hata uyarısı ile servise götürmek zorunda kaldım. Park halindeyken hız sabitleyicisi arızası ve vites kutusu arızası şikayeti ile serviste buldum kendimi. Servisten çıkarken tüm kontrollerin yapıldığına ve 'Hidrolik blok solenoid' mekanizmasının değiştirildiğine dair bilgi ve onarım yapıldığı bilgisi tarafımla paylaşıldı. Aracı tekrar kullanmaya devam ettim. 22.02.2024 tarihinde tekrar aynı uyarı ile serviste bulundum ve bu seferki servis yanıtı kabul etmem açısından daha zor bir karardı. Aracımda 'şanzıman değişmesi' gerektiği söylendi. Neredeyse iki aydır sıfır bayiden almış olduğum araçla ilgili, tarafımdan hiçbir kusur olmamasına rağmen bu kadar olumsuzluk yaşamam hem markaya hem de servise olan güvenimi inanılmaz derecede zedeledi. Aracım toplamda dört gündür serviste olup, ulaşım konusunda da mağduriyetimi ayrıca dile getirmek istiyorum. Servis/Bayi, sıfır araç ile değişime sıcak bakmamakta olup, çözüm olarak sadece bana 'şanzıman değişmesi' konusunda öneri sunuyor. Sıfır olarak almış olduğum bir araçta neden bu değişimle 'değer kaybı' ihtimalini göze alayım ki? Bu konuda gerekirse hukuki yollara başvuracağımı ayrıca belirtmek istiyorum. Süreçte yaşadığım olumsuzluklar ve müşteri memnuniyeti açısından ayıplı çıkan bir aracın, sıfır bir araç ile değişimi hususunda ısrarcı olmamın haklı bir sebep olduğunu tekrar ifade ederek, sürecin ivedi şekilde, mağduriyetimi giderecek yönde çözümlenmesini talep ediyorum.

Emine
Emine

22.02.2024 tarihinde sıfır aracımızı “şanzıman değişmesi” gerektiği sebebi ile servise bırakmamızın ardından tam tamına 20 gün geçti. 20 gündür araçsız bir şekilde ulaşımımızı sağlamaya çalışmaktayız. Peugeot gibi köklü bir markanın, satın alma sürecinde daha en başından boyalı olarak hatalı gelen ve şimdi de ikinci servis kontrolünde şanzıman değişimi hatası ile yaşadığım sıkıntıları çözümleyememeyişini hayretler içerisinde izliyoruz. Mağduriyetimizin ivedi şekilde sıfır araç değişimi ile çözümlenmesini talep etmiş olmamıza rağmen henüz olumlu bir cevap tarafımız ile paylaşılmamıştır. Hukuki süreçler üzerinden bütün haklarımızı arayacağımızı tekrar belirtmek isteriz

Ceyhun sonuçtan hiç memnun değil

Ceyhun
11 Mayıs 2024 10:02