Ozlem sonuçtan hiç memnun değil

15 Mayıs 2024 19:52

Peugeot hayal kırıklığı yarattı. 2020 model 1.2 benzinli 3008 gt-Line aracım, pandemi sürecinde bir yıl kullanılmadıktan sonra 28.000 küsur kilometrede motor arızası verdi ve yetkili serviste buji değişimi yapıldı. Başka bir arıza olmadığı söylendi, fakat yaklaşık bir ay sonra motor arıza ışığı tekrar yandı ve tekrar servise götürdüm. O sırada aracın kilometre sayacı 30.000 km'yi gösteriyordu. Sonuç olarak motorun kurum yaptığı ve supaplarının aşındığı belirlendi, çözüm olarak motorun değiştirilmesi gerektiği söylendi. Aracın garantisi bitmişti ve ailemdeki bazı ciddi sağlık sorunları nedeniyle son servis bakımını kaçırmıştım. Peugeot Türkiye, bakımın düzenli yapılmadığı gerekçesiyle garanti kapsamına alınamayacağını ve hiçbir şekilde destek sağlayamayacaklarını belirtti.
Sağlık problemleri nedeniyle son bakımını yaptıramadığım ve 30.000 km'de motor arızası yaşayan aracımın durumu gerçekten kabul edilebilir mi? Önceki aracımı 11 yıl kullandım ve sadece aküsünü değiştirdim. Ancak bu aracımı fiilen 3 yıl kullanmama rağmen komple motor değişimi gerekiyor. Bu durum gerçekten akıl alır gibi değil, çok üzgün ve pişmanım.
Aracı aldığım fiyat kadar motor değişimi için istenen ücret, 5 aylık maaşıma tekabül ediyor ve bu, aracı alırken çektiğim kredinin son taksitini 15 Nisan'da ödediğim bir dönemde gerçekleşiyor. Yaklaşık 1,5 aydır Peugeot Türkiye ile iletişim halindeyim ancak herhangi bir destek alamadım. Bu süreçte hastalarımdan birini kaybettim ve onun yasını tutarken bir yandan da bu sorunla uğraşmak zorunda kaldım. Şu anda ne yapabileceğimi bilmiyorum, yardımcı olabilecek biri var mı? Çok yorgun hissediyorum.

profile profile profile

Yorumlar (11)

Merhabalar dun aracı eşim kullanırken bu hata mesajı çıkmış. Araç çalışmamış. Chat gpt ye resmi yükleyince olabilecek sorunları sıraladı. Aracın kutup başını söküp biraz bekledim. Ardından akü takviyesi yaparak marşa bastım. Araç hatasız çalıştı. Anahtar resmi ışığı yandı. Hemen bir akücüye gidip yeni akü taktırdım. Anahtar resmi ışığıda söndü. 2 gündür sorunsuz çalışıyor. Aynı sorunu yasayanlara ihtiyaç olur diye yazıyorum. Belki faydam olur.

peugeot-3008-gt-line-pismanlik-1.jpg
Ömer

Merhabalar sorunu çözebildiniz mi acaba bende aynı sorunu yaşıyorum da

Pinar

Sorun çözüldü mü servisten sonra acaba aynı sıkıntıları biz de yaşıyoruz şu an

Ozlem

Servisten aldıktan sonra size bilgi veririm

Ozlem

Henüz araç servisten çıkmadı, motor değişiyor

Ahmet

Hocam sorunu çözebildinşz mı? Süreç ne durumda

Evet motor değişiyor

Ahmet

Motor değişimine mı gidiyor araç?

Ozlem

Bugün aracımı servise bıraktım, uzun uğraşlar sonucunda, yakınlarım sayesinde bir miktar destek aldık.

Şikayeti Çözüldü

Servisleri ve müşteri hizmetleri sıkıntılı. Müşterilerine yardımcı olmuyor yalan söyleyerek oyalıyorlar. Yedek parça üretemiyorsanız yapmayın bu işi. Milleti oyalayıp duruyorsunuz. Almam aldırmam... Sosyal medyada keşke yedek parçaları da yorumları sildiğiniz hızda getirseniz Fransa'dan...

Ozlem

Oyalama konusunda sizinle hem fikirim, bir de zor durumunuzdan faydalanıyorlar resmen, insanlık, vicdan ve sorumluluk alma yok

Raci
01 Nisan 2024 10:51
Peugeot 308 Style Tech 1.2 Model Araç Motor Şikayeti
A. Bey sonuçtan hiç memnun değil

Peugeot Satın Aldım Ve Mağdur Oldum

A. Bey
07 Mart 2024 01:08
Onur sonuçtan hiç memnun değil

Peugeot 208 Triger Kayışı Parçalandı, Motor Tamamen Değişecek

Onur