Gökhan sonuçtan hiç memnun değil

Peugeot 2008 2020 Çözülmeyen Kronik Problem!

08 Haziran 2024 11:56

Çözülmeyen kronik problem Peugeot 2008 2020

Not: Şikayetin okunması emek istiyor, lütfen yaşarken harcanan emeği göz önünde bulundurun. Bu emek için mesai ücreti talep etmem gerekiyor.

Arıza / Motor Işığı: Araç motor ışığı yakıyor, tamir ettirin uyarısı ile çift silindire düşerek sarsıntılı çalışma ile ilerliyor. Yokuşlarda ise stop ediyor. Ne Vavacars ne de Peugeot bu konuyu çözemedi.

Araç: Manuel Peugeot 2008 1.2 puretech 2020 55.000 km. Tüm bakımları yetkili serviste yapılmış.

• 5 Nisan 2024 tarihinde aracı Vavacars’tan aldım.

Aracı aldığım gibi maalesef bayram için İstanbul'dan Kastamonu'ya gittim. 500 km garanti ve iade süresi maalesef bu şekilde geçmiş oldu.

• 7 Nisan Pazar – Arıza / Motor Işığı: Araç motor ışığı yaktı, çekişten düştü ve stop etti. Pazar günleri Vavacars'a ulaşamıyorsunuz. Yaklaşık bir saat bekleyip çalıştırdığımda araçtaki sorun düzelmişti.

• 8 Nisan Pazartesi - Arıza / Motor Işığı: Araç Çarşı içinde bayramda kalabalık bir otoparkta yokuşta stop etti. Herkesin korkulu rüyasıdır. Yarım saat bekledikten sonra aracı, çekişten düşmüş, arızalı haliyle eve getirdim. Yokuşlara yavaş girmeniz durumunda araç stop ediyor.

Aracı evin önüne park ettim, Vavacars'ı aradım, bölgede servis bulunmadığı belirtildi, araç en yakın yetkili servise çekilmeli, şeklinde dönüş oldu. En yakın servis Çorum'da ve bayramdan sonra açılacağı belirtildi. Yani benim aracı Çorum'a çektirip yaşadığım şehir Düzce'ye dönüp, bayramdan sonra tekrar Çorum'a gitmem gerekiyordu.

Bunun yerine aracı yerinde birkaç kez çalıştırmayı denedim, arıza gitmedi. Fakat ertesi gün çalıştırdığımda arıza gitmişti ve Düzce'ye döndüm.

• 20 Nisan 2024 Peugeot Yetkili Servis Ziyareti: Araçta herhangi bir motor ışığı yanmıyordu, herhangi bir arıza ışığı yanmadığında tespitte bulunamayacaklarını belirttiler. Aracı arıza ışığı yandığında stop etmeden getirmem gerektiği söylendi.

profile profile
08 Haziran 2024 14:02
Peugeot 2008 2020 Çözülmeyen Kronik Problem!

Arıza görsel

Yorumlar (10)

Ş. Berk

Gökhan Bey selamlar. Aynı problemden ben de muzdaribim. Yetkili servis silindir kapağının değişmesi gerektiğini söyledi. Elbette güvenmeyip özel servise gittim. Özel servis silindir kapağında problem olmadığını söyledi. Sizin şikayetinize istinaden benzin enjektör revizyonu yapalım dedim ancak revizyon yapılmadığını, enjektör değişimi yapabileceklerini belirttiler. Siz benzin enjektör revizyonunu nerede/hangi serviste yaptırdınız? Dönüş sağlarsanız çok memnun olurum.

Hüseyin

Selamlar arkadaşlar, 2020 motor active 1.2 motor aracım ile aynı sorunu yaşıyorum. Servis motor değişim dedi. Sizler nasıl hallettiniz. Yardımcı olursanız sevinirim

Gökhan

Merhabalar, benzin ejektörü revizyonu sonrasında 9 bin km yol yaptım. Üç adet ejektör için 3600 TL ödedim. 30.07.24 tarihinden beri tekrar etmedi çok şükür.

Berna

Sorun çözüldü mü aynı sorun bende de var neler oldu açıklar mısınız?

Zülküf

Hocam aynı dert aynı sorun bende de var ne yaptınız? Sorun olmazsa numaranızı alabilir miyim

Berna

Sorun çözüldü mü aynı sorun bende de var neler oldu açıklar mısınız?

Zülküf

Merhaba, Revizyon ne kadar zaman sürüyor. Ne zamandan beri sorunsuz biniyorsunuz ve sorunun çözüldüğüne nesil kanaat getirdiniz her gün değil ancak 2-3 ayda bir tekrarlanan bir sorun. Teşekkürler

Gökhan

Merhaba 4 ay ayda belki iki kez servise gittiğim problem benzin ejektörlerinin revizyonu ile düzelmiş görünüyor. 1500 TL bir ücreti vardı.

Gökhan

Araç tekrar 3. Silindirde arıza verdi. Yani sorun benzin enjektöründe değil. Önceki arızada 5 bine yenisini takmayı, sorunun düzeleceğini belirtmişlerdi. Şimdi 3 enjektörü de 1500 TL'ye revizyona gönderdiklerini belirttiler. Resmen dalga geçiyorlar. Tekrar arıza verirse motor değişecekmiş. Aracı Peugeot önünde yakmama az kaldı. Yakarsam veya bir gelişme olursa yazarım.

Gökhan

Yine arıza verdi ve 3. Silindirde arıza olduğu söylendi. Benzin enjektörü yeri değiştirildi, tekrar arıza vermesini, şansa servisin açık olmasını bekliyorum. Yalnız bu motordan veya bu motoru kullanan hiçbir arabadan kimseye hayır gelmez. Bir gelişme olursa yazarım.

Serkan sonuçtan memnun değil

Peugeot 2008 Kronik Problem

Serkan
28 Eylül 2023 11:07
Peugeot 2008 Kronik Problem
Bahadir sonuçtan hiç memnun değil

Peugeot 2008 2020 Model Yağ Basıncı Arızası

Bahadir