Peugeot Scooters Xp 400 Genel (Toplu) Şikayet

06 Ağustos 2024 15:28

Ne diyeceğimi de bilmiyorum. Açıkçası hayatımın hiçbir noktasında bu kadar pişmanlık yaşamadım. Sıraya girip motoru beklerken sevkiyatı duraklatıp iki kere ard arda zam yapmayı kendine yakıştıran bir marka. Aldım, ilk 500 km'de göstergelerde elektrik gitti ve öylece kaldı, servis sigortasını büyük takarak çözdü. Rodaj bakımında sadece yağ değişmesi 1000 (500) km'de çok enteresan (motorun civata bağlantı yerleri vs. kontrol edilmesi gerekmez mi?). Ön disk perçinleri boşluk yapmış, garanti kapsamında değişmesi gerekiyormuş, yaklaşık 3 haftadır çözülmedi ve belli değil. Yan ayaklık problem switch yerinden çıktı, servis civatasını sıktı, bu sefer de yağmurlu havada yan ayaklık açıkken hiçbir şekilde marş basmıyor. Serviste onunla alakası yok söylemiyle başından savıyor (kesin başka bir yerden bir şey vardır, görmüyorsundur diyor, nasıl oluyorsa ayaklık kapanınca çalışıyor anlamıyorum). Varyatörden ses geliyor. Çok kullanmadığım bir yılda 2500 km yaptığım için normalmiş. Alırken özellikle sordum, bakım aralığını km bazlı denildi, ama şimdi yılda bir garanti konusuyla tehdit ediliyor desem yeri. Peki yıllık bakım olacaksa 5000 bakımı olarak neden yapılmıyor? O da bir garip bakım anlayışı, genel olarak yağ ve filtreden ibaret. Koltuk önündeki göz sağ sol oynuyor, normalmiş. Kendilerini ispatlamış firmalarla kıyaslamak yerine Çinli firmalarla kıyaslayan vizyonu düşük bir anlayış. Kısacası sattıktan sonra bir daha yanından bile geçmeyeceğim bir marka, ne diyeyim. Garantiden bir parçayı üzerinde değil, sökülü video isteyerek süreci uzatmaya çalışan iş ahlak ve etiğini sorguladığım bir firma.

profile profile
07 Ağustos 2024 16:21 (Şikayetten 1 gün sonra)

Değerli o***; Görüş ve önerilerinizi bize ilettiğiniz için çok teşekkür ederiz. Karşılaştığınız sorunlar ile ilgili üzüntümüzü belirterek, ilettiğiniz şikayetleri süreçlerimizi iyileştirmek adına bir fırsat olarak görüyoruz. En kısa sürede sizinle iletişime geçeceğiz, sevgiyle kalın.

08 Ağustos 2024 14:12

Değerli o***; İletişim bilgilerinize ulaşamıyoruz.

Halil
Halil
Şikayeti Çözüldü

Türkiye distribütörü çok başarısız, ya da işini ahlakı ile yapmıyor mu desek. Satarken şöyle böyle diyerek allayıp pulluyorlar. Ama iş servise geldiğinde arızaya geldiğinde işi uzatmak için elinden geleni yapıyorlar. Devlet bunlara izin vermemeli.

Mahmut sonuçtan hiç memnun değil

03 Temmuz 2025 15:59
satis-sonrasi-destek-ve-garanti-surecinde-yasanan-sorunlar-3.pdf
satis-sonrasi-destek-ve-garanti-surecinde-yasanan-sorunlar-2.pdf

17 Kasım 2023 11:52
Ozan sonuçtan hiç memnun değil

09 Eylül 2024 20:22