Ali sonuçtan hiç memnun değil

07 Ekim 2024 22:51

İzmir Gaziemir Borusan Özgörkey Otomotiv'den 29 Temmuz 2024 tarihinde 2020 model Land Rover Discovery SD4, 35.000 km'de bir araç aldım. Aldığım gün İstanbul'a dönerken fark ettim ki cruise control çalışmıyor, frene basınca araba zangır zangır titriyor. Satıştan önce ekspertize soktular, sorun yok dediler. Ben de güvenerek aldım.
Daha sonra aradan 1 ay geçti. Bir gün yolda giderken araç aniden çekişten düştü. Ekranda kırmızı bir ikaz. Ertesi gün İstanbul'da olduğum için Özgörkey'i aradım, aracın gitmediğini ve yukarıda belirttiğim sorunların bana söylenmediğini, gereğinin yapılmasını istedim. Telefonda Borusan Samandıra'ya gidebileceğimi ve yardımcı olunacağını söylediler. Borusan Samandıra aracı 2 hafta inceledikten sonra 220.000 TL olan onarılması gereken sorunlu parçaları hem bana hem Özgörkey'e iletti.
Yürürlükte olan 2. el araç yönetmeliği gereği 2. el satışlarda 3 ay veya 5000 km garanti verme zorunluluğu ve 1 ay içinde mağduriyetin giderilmesi şartı olmasına rağmen Özgörkey'den aranılarak bu konuda yardımcı olamayacaklarını ve istersem hukuki yollara başvurabileceğimi söylediler.

Şimdi soruyorum, yasalar ortadayken ayıplı bir araç satmanın ve garantisi olmasına rağmen bu konuda yardımcı olmuyoruz diyerek araç satmanın devlet ve yasalar nezdinde cezası nedir? Tüketici olarak mağdur edilmem mi, yeni aldığım aracı 2 aydır kullanamamaktan dolayı uğradığım maddi ve manevi zarar mı, yoksa 2. el garantisi olan aracı satıp arkasında durmamak mı? Hepsinin cezasını toplasak, Özgörkey'in kaybedeceği güven ve itibarın yanında esamesi okunmayacaktır.

Tabii ki bu yazı dava açmayacağım manasına gelmiyor. Gerekli tüm başvuruları yaptım ama sonucuna da hukuk zaten gereken kararı verecektir ancak Özgörkey'in müşteriyi böyle ortada bırakması gerçekten benim için hayal kırıklığı oldu.

Batuhan sonuçtan hiç memnun değil

İzmir Mengerler-Egemer Umursamazlığı

Batuhan
13 Eylül 2024 22:40
Merve sonuçtan hiç memnun değil

Özgörkey Otomotiv 0 Km BMW 2.18 5 Ay İçinde Fren Sistemiyle İlgili 2 Kere Arıza Verdi

20 Kasım 2023 23:34

22 Aralık 2023 19:02
0 Km BMW 2.18 5 Ay İçinde Fren Sistemiyle İlgili 2 Kere Arıza Verdi
0 Km BMW 2.18 5 Ay İçinde Fren Sistemiyle İlgili 2 Kere Arıza Verdi
Levent sonuçtan hiç memnun değil

Vosmer Otomotiv İzmir Bornova Servis Danışmanı İlgilenmedi

26 Temmuz 2023 16:34
Yasemin sonuçtan hiç memnun değil

Çetaş Otomotiv Bağcılar'da Araç Satış Sonrası Destek Sorunu

03 Şubat 2025 21:50