Salih sonuçtan hiç memnun değil

Otoplus'ın Araç Motor Arızası Garantisini Yerine Getirmemesi

Salih
23 Şubat 2024 03:29

Otoplus isimli bir firmadan 22 Ocak 2024 tarihinde 2017 model Opel Corsa marka bir otomobil satın aldım. Aracın bir yıl boyunca garanti kapsamında olduğu tarafıma ifade edildi. Ancak 17 Şubat 2024 tarihinde, yani satın alınan tarihten bir ay bile geçmeden, aracın motor arıza ikaz lambası yandı. Otoplus'un 08509559090 numaralı telefonunu arayarak yaşadığım durumu anlattım. Müşteri temsilcisi beni Ankara/Etlik'te hizmet veren Bosch Oto Servisi'ne yönlendirdi. Servis, 19 Şubat tarihine randevu verdi. Arıza tespiti yapıldıktan sonra aracımı alıp Otoplus ile irtibata geçeceklerini söylediler. Ardından Otoplus müşteri hizmetleri tarafından aracımın katalitik konvertör arızası olduğu, bu arızanın motorla bir ilgisi olmadığı ve tamir işleminin garanti kapsamında olmadığı belirtildi. Halbuki katalitik konvertör, motor bölümünde bulunan ve egzozdan çıkan zararlı gazların atmosfere daha az yayılmasını sağlayan bir parçadır. Bu durumu müşteri temsilcisine ilettiğimde, sadece beni anladığını ve yapabilecek bir şeyi olmadığını söyledi. Görüşmeyi sonlandırdıktan sonra, 21 Şubat 2024 tarihinde Otoplus tarafından tekrar arandım ve aracımdaki sorunun iyi niyet çerçevesinde giderileceği söylendi. Beni 22 Şubat 2024 tarihinde tekrar aynı servise yönlendirdiler. Aracımı servise bıraktıktan 6 saat sonra Otoplus'tan aranarak arızanın garanti kapsamında olmadığı tekrar söylendi. Bunun üzerine müşteri temsilcisine yaşadığım mağduriyeti dile getirdim. Değerli okuyucular, Otoplus'tan yaptığım bu alışverişten ve sonrasındaki garanti hizmetlerinden faydalanamadığım için pişmanım. Aracımı yetkili bir serviste kendi imkanlarımla tamir ettirecek ve bu işlemi faturalandıracağım. Ardından, bu parçanın motorla doğrudan ilgili olduğuna dair yetkili servis belgeli ustalardan bir yazı alıp, ikametime en yakın Tüketici Mahkemesi'ne başvuracağım. Mahkeme kararını da yine bu platformdan duyuracağım. Otoplus'tan yaptığım alışverişten ve sonrasındaki garanti uygulamalarından ötürü pişmanlık duyuyorum. Siz değerli okuyucularımdan da, bu firmadan alışveriş yaparken yaşadıklarımı göz önünde bulundurmanızı saygıyla rica ediyorum.

profile profile profile
26 Şubat 2024 14:01 (Şikayetten 3 gün sonra)

Hakan sonuçtan hiç memnun değil

Hakan
06 Şubat 2024 12:50
Otoplus Letgo Alınan Araç Arızası Defolu Mal
Ferda sonuçtan hiç memnun değil

Ferda
03 Mayıs 2024 13:26