Opel Yetkili Servisinin Yetersizliği Ve Pahalılığı

Murat
29 Temmuz 2024 19:46

Aracım 18 Temmuz 2024 tarihinde Bodrum-Muğla yolu Yatağan mevkinde yağ lambası ve hararet lambası yaktı. Aracı hemen park edip kaputu açtığımda v kayışının kopmak üzere olduğunu ve kopan bir parçasının da gergiye sarıldığını gördüm. Çekici ile Muğla Turgut Reis Opel Yetkili servisine götürdük. Aracın kabul işlemleri sonrasında. Görevli bir arkadaş araç başına gelerek kontrol yaptı. Sonrasında v kayışının değişmesi gerektiğini ve gerginin de duruma göre değişebileceğini söyledi, Görevli arkadaşla depoya parçalara sormaya gittik. Depo görevlisi bilgisayardan bir şeylere baktı ve v kayışının İzmir'den getirilmesi gerektiğini belirtti. Ben aracı bırakamayacağımı söylemem üzerine, depo görevlisi depoya bir bakalım diyerek üç beş saniye içinde eliyle koymuş gibi buldu ve varmış diyerek geldi. Yeri bilinmesine rağmen yok denmesi, biraz manidar geldi. Sonrasında 3 saatlik işçilik yazılarak v kayışı ile gergi değişimine 12.000 TL gibi bir ücret çıkarıldı. Kabul ettim. Yarım saat sonra aracın yanına gittim. Kayışın ve gerginin değişmiş olduğunu gördüm. Aracın işinin bitip bitmediğini sordum. Son kontrolleri yapacaklarını belirttiler. 30 dakika kadar sonra, ustalar benimle görüşmek istedi. Ustaların yanına gittim, Yağ lambasının hala yandığı söylendi. Yağ pompası, triger zinciri ve hatırlamadığım birkaç parçanın değişmesi gerektiğini belirterek, 10 saatlik işçilikle birlikte 63.000 TL fiyat çıkardı. Ben de bu ücreti kabul etmedim. Aracı teslim etmelerini istedim. Sonrasında aracı kullandığım da yağ lambasının 2000 devrin üzerinde yanmadığını fark ettim. Anormal bir ses ve koku yoktu. Bu durumda kontrollü bir şekilde rezervasyon yaptığım otele geçerek tatil yapıp Kayseri'ye döndüm. Kayseri'de tanıdığım güvendiğim ustaya aracı gösterdim. Aracın yağ müşürünün arızalı olduğunu söyledi. Yağ değişimi, yağ filtresi değişimi ve yağ müşürü değişimi yaptı. 1500 TL ödedim. Arabam şimdi hiçbir sorun olmadan çalışıyor. Durum aynen böyle yaşanmıştır. Muğla'da eşim ve çocuklarımla yolda kamamız üzerine güvenerek yetkili servisi tercih etmiştim. Sonuç ta tanımadığım bilmediğim bir yerdeydik. Ancak serviste hangi parçanın arızalı olduğunu anlayacak yetkin bir çalışanın olmaması bir hayli garip geldi. Bir saatlik işe 3 saat yazılması ve sonrasında iş bir saate bittiği halde 2 saatlik ücret alınmasını da doğru bulmadım. Parça yokmuş denildiğinde aracı bıraksam ertesi gün kendi aracımı bana tekrar satacaklarmış gibi geldi.

profile profile

Burak sonuçtan hiç memnun değil

Burak
20 Eylül 2024 20:50
Opel Fahiş Fiyat Yanlış Tespit
Opel Fahiş Fiyat Yanlış Tespit
Feriha sonuçtan hiç memnun değil

Opel Corsa'da Bitmeyen Motor Arızası Ve Servis Mağduriyeti

Feriha
20 Haziran 2025 11:35

Opel Sıfır Araçta Beklenmedik Motor Arızası Ve Yağ Sorunu!

Akyer
31 Aralık 2024 13:32