Şafak sonuçtan hiç memnun değil

Opel Corsa Elektrikli Yüksek Voltaj Kablosu Yanması

Opel Corsa Elektrikli Yüksek Voltaj Kablosu Yanması
04 Haziran 2024 00:58

2023 Ekim ayının sonunda aldığım Opel Corsa Elektrikli aracım 6 ay sonra yolda giderken elektrik tahrik sistemi arızası verdi ve bir anda güç keserek durdu. Şehir içi yavaş hızda gidiyordum. Şehir dışı yüksek hızlarda olsaydım büyük bir kazaya sebep olabilirdi. Çekici ile beraber Opel yetkili servisi Değer otomotive aracımı Opel Yol Yardım taşıdılar ve araçsız kaldım. Sürekli araba kullandığım için İkame araç talep ettim ama destek alamadım. Ardından iki iş günü içerisinde araç arızası belli olacağını ve ardından ikame araç verileceği söylediler ama araç arızası bir türlü belli olmadı. Ardından büyük ısrarlarla arıza belli olmadan 5. İş günü sonunda ikame araç verdiler. 5 gün boyunca iş nedeniyle araç kiralamak zorunda kaldım. Ardından sonraki hafta görüşmeler ile beraber servis danışmanı aracımın yüksek voltaj kablosunun yandığını telefon ile söylediler. Bu arızanın kronik olmadığını ve benim araca özel olduğunu ilettiler. Bu tip bir arızada kablo değiştirmenin arızayı çözmek için yeterli olacağını söylediler ama bu tarz bir kablo yanması aracın bataryasına büyük bir zarar verebilir. Kendi alanım olduğu için elektrik araçlar üstüne uzman olduğum için bu durumu anlatmaya çalıştım ama kesinlikle red ettiler. Arıza için rapor istesem de rapor vermiyorlar. Ben aracımın misli bir şekilde değiştirilmesini istiyorum veya değerinde ücret iadesi istiyorum. Kesinlikle buna yanaşmıyorlar. Araç üstüne teknik olarak çok hakim değiller. Aracın verdiği hatalara veya bu hataların silinip tekrar başlatılmasından bahsediyorlar. Bunların hepsini manipüle edeceklerini kendileri söylüyorlar ve benim bu araca tekrar binebileceğimi düşünüyorlar. Böyle bir arıza sonrası ben bu aracı nasıl kullanayım. Aracın kablosu değişip yolda giderken batarya yanarsa ben ölüp gideceğim. Sonra ne olacak? Ben ölüm riskini almayacağımı çok iyi biliyorum. Lütfen talebim üstüne bu konuda gereğinin yapılmasını istiyorum.

profile profile profile
06 Haziran 2024 14:14

Aracımın tamir işlemleri tamamlanıp yarın teslim alınmaya hazır olduğu söylendi. Ama aracın iadesini istediğim için teslim alıp aracı kullanamam. Teknik olarak durumları yine anlattığımda kafanızda kuruyorsunuz gibi kötü üslupta laflar söyleniyor. Teknik bilgi zayıflığında olan bu kurumun bunu örtmek için bağırıp kötü üslupta konuşmaya başlıyor. Aracı almasanız da ikame aracı geri getirmem gerektiğini söylediler. Aracız kalmamak en büyük hakkım. Bu yüzden ikame aracı geri vermemem için acil Opel Türkiye tarafından destek bekliyorum.

Yorumlar (11)

Şafak Bey merhaba, aynı sorun Mokka-e aracımda başıma geldi. Tamir sürecinin 2 ayı bulabileceği parçanın Fransa'dan geleceğini söylediler. Sizin işlem ne kadar sürdü acaba?

Ramazan
Ramazan

Cam suyunu kontrol ediniz

Baran
Baran

Merhaba tahrik sistemi ile ilgili çözüme kavuşturuldu sanırım ben de Mokka e almayı düşünüyorum tavsiye eder misiniz

Sadik
Sadik

Şafak bey sorununuz çözüldü mü? Aracınız kablo değişince bir daha aynı sorunu verdi mi? Benim Hybrid 3008 aracımda aynı hatayı veriyor da o yüzden sordum.

Şafak

Sadık Bey merhaba, Kablo değişimi yapıldıktan sonra sorunum çözüldü.

Seyran
Seyran

Şafak bey merhabalar, konu ile ilgili hukuki bir süreç var mı grupta? Ben böyle bir davaya başlayacağım bilgi vermek ve bilgi almak isterim sizlerden.

Şafak

Seyran Hanım merhaba, Hukuki bir süreç başlatmadım. Aracımda şu an bir problem yok.

Hüseyin

Cetaş Büyükçekmece bir tık daha iyi sanki iletişim konusunda turuncu renkli yüksek gerilim kablosu mu değişti aracınızda

Şafak

Evet motor ile batarya arasındaki kablo değişti

Hüseyin

Naptın kardeşim nasıl bir süreç gelişti aracın geldi mi

Şafak

Uzun tartışmalarla beraber araç tamir edildi ama tamir olana kadar çok uğraştım. Hiç memnun kalmadım servis hizmetinden. Sürekli üstten konuşma sanki müşteri olan onlar da yukarıdan yukarın konuşuyorlar. Umarım bir daha problem yaşamam da o çalışanlarla iletişim kurmak zorunda kalmam.

Garanti Devam Ederken Elektrik Arızası İçin Yüksek Onarım Ücreti Talebi

Nazım
15 Ağustos 2025 15:48
Görkem sonuçtan hiç memnun değil

Opel Corsa'nın Kronik Arızaları Ve Servis İlgisizliği Nedeniyle Yaşanan Mağduriyet

Görkem
12 Ekim 2025 15:49
Görkem sonuçtan hiç memnun değil

Sıfır Aracım 3 Aydır Serviste, Mağduriyetim Giderilmiyor!

Görkem
20 Haziran 2025 14:16